70-100: dinnye, tök, főtt bab, méz, fehérkenyér, zabpehely, pattogatott kukorica, főtt fehér rizs, sült krumpli, maltóz, glükóz, krumplipüré, tejberizs, kalácsok, pizza, cukorka, csokiszelet, fehér lisztből készült tésztafélék.
55-69: mazsola, félbarna kenyér, banán, héjában főtt krumpli, barnarizs.
55 alatt: korpás kenyér, természetes rizs, teljes kiőrlésű lisztből készült tésztafélék, cukrozatlan bab, natúr müzli, frissen préselt gyümölcslé, barna kenyér, sárgabarack, sárgarépa, lencse, sárgaborsó, étcsokoládé, földimogyoró, zöld színű zöldségek, paradicsom, padlizsán, cukkíni, fokhagyma, vöröshagyma, cukrozatlan tejtermékek
55 alatti cuccokat ehetsz, szal semmi extra, cukros feldolgozott kaja, csak sok zöldség, gyümölcs, hüvelyes. Forradalmi...
Csak azt felejtik el, hogy a főzés is befolyásolja (növeli) a gi-t, valamint a táplálékok energiasűrűsége is más... pl a sárgabarack 10%-a cukor. a barnarisz viszont cukormentes, oligoszaharidok vanak benne, de a ch tartalma 25 %. ezért a GI-je a cukros gyümölcsnek alacsonyabb, mint a barnarizsnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!