Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A pro ana dieta hasznal?

A pro ana dieta hasznal?

Figyelt kérdés
ha igen mennyit lehet fogyni vele egy honap alatt kb? (heti 2szer rendeszeres mozgassal)
2020. nov. 25. 23:14
 1/9 anonim válasza:
100%

Szia! Ez nem diéta, kínzás.

Saját bőrömön tapasztaltam.

Mikor tavasszal bezártak minket otthonra, talán egy hónap alatt, vagy még kevesebb, lefogytam 6 kilót. Rengeteget szenvedtem, napi ~400 kalóriabevitel, edzőteremben elégettem vagy 1400-at. Aztán mikor elkezdtem enni (csak azért, mert családi ebédek voltak) pikk-pakk visszajött rám. Jojo effektusnak hívják.

Inkább fogyj lassan kevesebbet, mint gyorsan sokat.

Borzalmas kedved lesz, az evésen kívül más nem fog járni az agyadban, és ha családtakokkal élsz egy fedél alatt, ők is meg fogják szenvedni amit csinálsz. Én nem ajánlom. Hosszú távon amúgy is tarthatatlan. Remélem segítettem.

2020. nov. 26. 01:07
 2/9 anonim ***** válasza:
24%

1,

Miért az milyen? Miből áll? Nem hallottam még ezt a diétát, ezért kérdezem.

2020. nov. 26. 09:31
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: röviden koplalás, éheztetés
2020. nov. 26. 11:08
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Hosszabb távon tartva túlnépesedés ellen hatásos.

2-es, ez egy anorexia dicsőítő koplalós táplálkozás, a napi max. bevitel 400kcal, de csak bizonyos napokon, egyébként 200-300 a megengedett. Roppant egészségtelen.

2020. nov. 26. 11:10
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Négyeshez kiegészítésként kettesnek:

Ehhez vannak még a pro-ana csoportok ahol egymást buzdítják. A legtöbb esetben ha valaki megszegi a szabályt meg "kell" büntetnie magát. (Pl. megevett egy csokit akkor meg kell csinálnia 500 felülést). Gyakran ez odáig fajuk, hogy saját magukat bántják. (És igen, van aki belehal.)

2020. nov. 26. 11:42
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Koplalás nem jó megoldás.

Oka:

- rosszabb lesz az immunrendszered

- faradtabb leszel

- izombol is fogysz

- gyorsan visszajön a zsír, ha elkezded normálisan enni ...

2020. nov. 26. 14:27
 7/9 anonim ***** válasza:

Ne csináld. Töröld a könyvjelzőket, a böngészési történeted, felejtsd el az egészet.

Menj végig itt pár kérdésen és támaszkodj azokra.

2020. nov. 27. 01:19
 8/9 anonim ***** válasza:

3,4,5, köszi az infót.

Nem mintha ki akarnám próbálni, csak kérdeztem, mert nem hallottam a nevét még soha, erre valaki lepontoz.

2-es voltam.

2020. nov. 28. 02:13
 9/9 anonim ***** válasza:

Hogy érted azt hogy "használ"? Ha úgy hogy csökken-e a súlyod, akkor igen a válasz. Ha a célod vizet, izmot veszíteni, tönkrevágni az anyagcseréd és a hormonrendszered, akkor is használ. Ha szeretnél evési zavart, és vagy koplalni vagy zabálni felváltva, átmenet nélkül, akkor is használ. Ha szeretnél kibírhatatlan, figyelemzavaros és az élet minden területén használhatatlan lenni, akkor is ajánlom.

De ha szeretnél egészségesen, tartósan fogyni, akkor inkább egy dietetikust kéne megkeresni. TB-re elérhető mindenhol, előtte el kell menni háziorvoshoz, csináltatni vérképet hogy nincs-e valami oka a hízásodnak, és azt elvinni a dietetikushoz, aki ennek fényében tanácsot ad.

Már ha valóban túlsúlyos vagy... ha nem, akkor pedig pszichológus.

És a pro ana nem diéta. A diéta egy elvrendszeren alapuló, valamilyen pozitív célt szolgáló étkezési forma. Ez nem étkezés hanem éhezés, és nincs célja, csak egy komoly mentális betegségben való elmélyülést, a szervezet leépítését segíti.

2020. nov. 29. 02:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!