Nos. Lehetni lehet, de...
Szóval az ilyen instant levesek nálam nagy vércukorkilengéseket okoznak. Sok más, ami "hivatalosan" azt kéne okozzon, pl fehér kenyér, az nem, de az instant leves igen. Pár órával később nagyon durván megéhezem utána. Szóval nekem az ilyet - makróktól függetlenül - ajánlott kerülni. Ez egyénfüggő lehet, ki kell tapasztalni.
A másikkal csak annyi a para, hogy nagyon cukros. A napi ajánlott (nem fogyókúrázóknak, mindenkinek) max 30-50 g cukor (kalóriabeviteltől függően), amibe ugyan a tejcukrot nem kell beleszámolni, de akkor is ez a leves lefedi a felét, és azt is a legrosszabb, folyadékban oldott formával. Szóval én ezt is kerülném, azért néha desszert gyanánt belefér. [A cukorra vonatkozó ajánlásnál a WHO szabad cukrokra vonatkozó ajánlására gondoltam, nézz utána, ha érdekelnek a részletek.]
Lehet persze, de nem érdemes túltolni. ( Ízfokozók, mesterséges adalékanyagok stb).
Én pl régen sok zacskós levest ettem, de már egyáltalán nem bírom megenni. Leszoktam róla, és mikor hosszú hónapok után egyszer újra belekóstoltam, egyből kiköptem, annyira mű- íze volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!