Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ilyeneket lehet enni fogyókúra...

Ilyeneket lehet enni fogyókúra alatt?

Figyelt kérdés

[link]

.

[link]

2020. nov. 13. 11:21
 1/7 anonim ***** válasza:
69%
Csokitortàt is lehet, ha belefér a napi kaloriàba
2020. nov. 13. 11:25
 2/7 anonim ***** válasza:
67%
MINDENT lehet enni - söt az a hülyeség, ha kizársz akármit is -, csak a mennyiségekre kell odafigyelni, amíg a kalóriakereten belül vagy, addig nem probléma!
2020. nov. 13. 11:50
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Hozzátenném még hogy nagyjából legyél tisztában a makrókkal. Nem kell rá 100%-osan odafigyelni, csak úgy nagyjából. Myprotein oldalán táplálkozás fülecske alatt megtalálod miért.
2020. nov. 13. 12:08
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nos. Lehetni lehet, de...

Szóval az ilyen instant levesek nálam nagy vércukorkilengéseket okoznak. Sok más, ami "hivatalosan" azt kéne okozzon, pl fehér kenyér, az nem, de az instant leves igen. Pár órával később nagyon durván megéhezem utána. Szóval nekem az ilyet - makróktól függetlenül - ajánlott kerülni. Ez egyénfüggő lehet, ki kell tapasztalni.

A másikkal csak annyi a para, hogy nagyon cukros. A napi ajánlott (nem fogyókúrázóknak, mindenkinek) max 30-50 g cukor (kalóriabeviteltől függően), amibe ugyan a tejcukrot nem kell beleszámolni, de akkor is ez a leves lefedi a felét, és azt is a legrosszabb, folyadékban oldott formával. Szóval én ezt is kerülném, azért néha desszert gyanánt belefér. [A cukorra vonatkozó ajánlásnál a WHO szabad cukrokra vonatkozó ajánlására gondoltam, nézz utána, ha érdekelnek a részletek.]

2020. nov. 13. 12:36
 5/7 anonim ***** válasza:
72%
A "fogyókúra" amúgy se ér semmit. Nem kúraszerűen kell extra egészségesen étkezni, aztán utána összevissza enni mindent, hanem egy egész életre át kell alakítani az étkezési és életmódbeli szokásokat.
2020. nov. 13. 13:09
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak a kalóriamennyiség és a makrók fontosak, nézz utána a glikémiás index fogalmának. Nagyon nem mindegy hogy miből viszel be (akár még a makrók szerint is helyes) kalóriákat. Minél természetesebb és kevésbé feldolgozott az adott élelmiszer, annál jobb, és minél jobban kordában van tartva a vércukorszinted, annál kevésbé fog a zsír elraktározódni. De egyébként ha ilyen kérdéseid vannak, ajánlom hogy menj el egy szakemberhez.
2020. nov. 13. 13:35
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Lehet persze, de nem érdemes túltolni. ( Ízfokozók, mesterséges adalékanyagok stb).

Én pl régen sok zacskós levest ettem, de már egyáltalán nem bírom megenni. Leszoktam róla, és mikor hosszú hónapok után egyszer újra belekóstoltam, egyből kiköptem, annyira mű- íze volt.

2020. nov. 13. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!