Más is észrevette hogy mintha az embernek lenne egy “természetes” testsúlya amit viszonylag könnyű tartani de csökkenteni nagyon nehéz és nem tartós?
A megfigyelésem magamon és a tágabb családom női tagjai alapján (akik élnek meg akik már öregek/meghaltak de a múltban ilyenek voltak). 165-170 cm körül vagyunk, sportos életmód, homokóra/körte alkat és az életünk nagy részében 65 kg körül.
Ha le akarunk ez alá menni, akkor az csak kemény diéta árán megy és valahogy sosem tartós. Ahogy a hízás sem (szerencsére).
Én 167/63 vagyok épp, voltam 70 amikor nagyon elszaladt a ló, meg 55 is amikor nagyon alacsonyan tartottam a kalóriát. Jó lenne 58-60 kg-nak lenni de most heti 3 edzéssel (futás/kondi, 400-800 kcal elégetés per edzés) és napi 1400 (pihenőnap)-1800 (edzős nap) kcal-lal már nem megy lejjebb a mérleg. Bele kell törődni? Nem akarom csökkenteni a kcalt, se emelni a sportot mert azt keresem, ami örökre tartható lesz.
Elmúlt 7 nap alapján a napi átlag makróban: (mérem ilyen applikációban)
1521 kcal
162 g ch
64 g fehérje
64 g zsír
Szeptemberben voltam 66 kg, azóta számolom pontosan és csak ennyi ment le. Edzés mindig is volt/van.
Valami ötlet?
Igen, észrevettem.
Pár hét összeszorított foggal tönrténő konkrétan koplalás után (igen, tudom, hogy nem szabad, de már elegem volt) sikerült lemennem 53 kg-ra, utána elkezdtem minimálisan enni (nem sokat, csak ilyen 1200 kcal körül), szinte egyből vissza 59-re :(
Sosem leszek vékony, vagy esetleg szédeleghetek az éhségtől egész életemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!