Vajon miért beszélnek le ennyi embert a koplalós diétáról, mikor működik?
pár évvel ezelőtt csináltam én is böjt, koplalás vegyületét és szépen lefogytam 90ről 60-ra kb 3 hónap alatt. igazából abból állt, hogy minden nap egyszer eszek és minden másnap 500 kalória körül. és itt jön az amiben vitákat látok, hogy az ember visszaszedi. Igen, itt jön az, hogy aki buta az elkezd a régi életmódára visszatérni és el is hízik, de ha onnantól fogva sok zöldséget eszik az ember, kerüli a szénhidrátot és mozog, sokkal jobb lesz az élete a koplalás árán, mivel előtte a súlyfeleslegtől nehezebb volt. emellett új emberré is válunk tőle, megtisztulunk. azért kérdezem, mert érdekelne, hogy milyen kutatás alapján írják itt az emberek ezeket a posztokat? én tapasztalatból beszélek. Persze beteg embernek már lehet alapból nem jó ez, de aki egészségesen van elhízva szerintem jó megoldás, persze ha lefogyás után rögtön fontolóra veszi mit visz be és mozog is. :)
én most is kipattantam az ágyból kora reggel 5kor, visszahízásnak semmi jele.
sajnos az emberek nagy része, aki ide írt képtelen az értőolvasásra.
de igazából hála nektek és az iq szinteteknek megértettem, hogy miért beszélik le az embereket róla. Aki buta, az tényleg ne csinálja.
Mert te vagy a világ lgokosabb embere :D
Valóban működik, hogy ha éhezel, akkor fogsz. De ha túl gyors a fogyás, akkor izmot vesztesz, méghozzá rengeteget. Ettől leszel plöttyedt, nem csupán a bőröd miatt. Plusz a bőr feszességéhez szükséges a kollagén, amit elő tud állítani a szervezet, HA VAN ALAPJA, amiből kiindulat. De ha nem eszel, nem lesz. Ha nem fogyasztasz elég vitamint, hullani kezd a hajad, foltos lesz a bőröd, az ásványi anyag hiány miatt károsodnak az ízületek, növekszik a stressz hormon szinted, ami tipikus hasi hízáshoz vezet, amint tápanyaghoz jut. Illetve további hormonális problémákat okoz a zsír hiánya is, mint amit korábban is emlegettek: menstruáció kimarad, akár hosszabb időre is. Visszatérve az elejére, ha izmot vesztesz, kisebb lesz az energiaigényed, mivel az izmok rengeteg energiát igényelnek, tehát az egész procedúra végére kevesebbtől is hízni fogsz.
Nyilván, ha a koplalás után elkezded fokozatosan emelni a beviteled normális ételekkel és elkezdesz mozogni, nem törvényszerű, hogy vosszahízol. Ellenben x év múlva jelentkezhetnek olyan betegségek, amiket te idéztél elő ebben az időszakban. De persze, kit érdekel, mi lesz x év múlva, most lefogytál, az a fontos, nem az egészség...
Pontosan!
És félreértés ne essék, az időszakos böjt teljesen egészséges és használ is! Tehát pl reggel nyolctól este 6-ig nagyon minimálisan eszel, este 6 után van az étkezési szakaszod. Nyilván itt rendes kaját kell enni, amit ennél napközben. De ezt persze sokkal tovább kéne részletezni, ha érdekel szólj
-Izmost sokkal nehezebb felszedni, mint zsírt égetni. Koplalással rengeteg izom eltűnik a testedre.
-Sokkal nehezebb, így nagyobb esély van arra hogy feladja az ember.
-Nem fentartható, így nem tud maga a diéta habitussá válni. Normális fogyásnál eljön az a pont, hogy már fel sem tűnik hogy nem azt eszed mint régen és már nem is vágysz rájuk. Ekkor már életmódot váltottál. Ez nem történik meg böjtöléskor. Ott egész végig éhezteted magad, majd a végén tudod elkezdeni a fentarthatóbb étkezést, ami nehezebb meg szerintem tovább tart.
-Az izom vesztés hatására kisebb lesz a kcal szükségleted. Plusz az anyagcseréd is hamarabb és jobban lelassul. Azaz még kevesebb kcal kell a fogyáshoz.
-Ahoz, hogy az emberek elérjét ezt a hírtelen óriási nagy kalória deficitet, sokszor konkrét étel csoportokat kivágnak az étkezésükből, egyirányúan étkeznek. Nem feltétlenűl tudatosan, csak sokkal kevesebb kcal-t tudnak bevinni, így az limitálja mit ehetnek meg. Ez meg vitamin és különféle tápanyagok elégtenségéhez vezethet.
Hajhullás, kevesebb energia, fáradékonyság, legyengült immunrendszer (ami kifejezetten most a járvány miatt nem jó) és még rengeteg dolgot okozhat.
-Mentális problémákat tud előokozni az extrém éhezés, ami kell ehez a szintű fogyáshoz. Plusz a kongnitív képességeid mindenképpen rosszabbak lesznek. Azaz ha kifejezetten sok gondolkodést igénylő tevékenységet csinálsz. Pl.: Mérnök vagy, vagy csak annak tanulsz akkor nem ajánlott. Ha a gyártó soron dolgozol, akkor meg annyira nem érdekes.
-A fentiekben felsoroltak negatív hatással vannak az emberi kapcsolatokra.
Nem arról van szó, hogy lehetetlen és minden élethelyzetben értelmetlen.
Elhiszem, hogy létezik olyan ember, akinek jobb a bőjtöléssel fogyás, de a túlnyomód többségnek, sőt szinten mindenkinek ez egy rettenetes ötlet.
Az vicces meg az, hogy a gyengébb karakterű emberek próbálkoznak ezzel azt remélve, hogy ez egy "könnyebb kiskapu" a fogyásban, de sajnálatosan éppen hogy a böjtölés a legnehezebb. Ezzel szemben egy viszonylag alacsony kcal deficit amivel biztosan fogysz hónapokon át kifejezetten könnyű.
"Ezzel szemben egy viszonylag alacsony kcal deficit amivel biztosan fogysz hónapokon át kifejezetten könnyű."
én pont azért fogtam bele, mert ennyivel nem fogytam egyáltalán.
De kinek mi.
Nekem csak szebb lett a bőröm is és minden jobb lett tőle.
17# "én pont azért fogtam bele, mert ennyivel nem fogytam egyáltalán."
Ha kcal deficitben vagy definíció alapján fogynod kell. Ha nem fogysz akkor nem vagy deficiben.
Lehet nem tudtad hol a szükségleted, az online kalkulátorok pontatlan tippeket adnak.
Lehet nem számoltad a kalóriákat megfelelően. Sokan nem tudják hogy a főzéshez használt olajban, szószokban, üdítőkben mennyi kcal van és azt hiszik hogy "csak 1000 kcalt eszek, ennél kevesebbet nem ehezetek" közben 1600 körül van a napi bevitelük stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!