Vajon miért beszélnek le ennyi embert a koplalós diétáról, mikor működik?
pár évvel ezelőtt csináltam én is böjt, koplalás vegyületét és szépen lefogytam 90ről 60-ra kb 3 hónap alatt. igazából abból állt, hogy minden nap egyszer eszek és minden másnap 500 kalória körül. és itt jön az amiben vitákat látok, hogy az ember visszaszedi. Igen, itt jön az, hogy aki buta az elkezd a régi életmódára visszatérni és el is hízik, de ha onnantól fogva sok zöldséget eszik az ember, kerüli a szénhidrátot és mozog, sokkal jobb lesz az élete a koplalás árán, mivel előtte a súlyfeleslegtől nehezebb volt. emellett új emberré is válunk tőle, megtisztulunk. azért kérdezem, mert érdekelne, hogy milyen kutatás alapján írják itt az emberek ezeket a posztokat? én tapasztalatból beszélek. Persze beteg embernek már lehet alapból nem jó ez, de aki egészségesen van elhízva szerintem jó megoldás, persze ha lefogyás után rögtön fontolóra veszi mit visz be és mozog is. :)
én most is kipattantam az ágyból kora reggel 5kor, visszahízásnak semmi jele.
valami félre lett értve.
Ha elegendő vizet iszol képes a bőr rendesen visszahúzódni, nem lesz löttyedt. legalábbis nekem nem lett. Ha ilyen 160 kilós ember voltál, akkor lehet lesz löttyedtség benne.
110 kiló körül nincs ilyen. bár emberfüggő.
Utolsó sorokat meg félreértetted.
Én minden másodnap után ettem 500 kalóriát. többiben egyszeri étkezésem volt ugyan, de simán elment 1500 kalóriáig a napi keret. Most se 500 kalórián vagyok, mint írtam aktívan sportolok (ez nálam annyit jelent, hogy futok és sétálok) és simán megengedhetem magamnak az 1800 kalóriát, mivel azt is megválogatom nagyjából mit eszek.
Mert a koplalás nem egészséges, azért.
Normális étrend és sport kell
"Ezzel csak az a baj, hogy nem jön ki a matek."
na mert szerinted mindenki ugyanúgy fogy, ugyanolyan sebességben? érdekes gondolkodás
Én is koplalással fogytam 20 kg-ot, ami anorexiába csapott át.
Én most egészségesen próbálok fogyni, ami lehet, hogy lassabb, de legalább nem mindig az ételen jár az eszem és nem vagyok mindig éhes. Amikor koplaltam, esténként aludni nem bírtam, annyira éhes voltam. Folyton fáradt voltam mégis sokat sportoltam és egész végig tényleg zombiként mászkáltam.
És én tényleg visszahíztam mindent, amit leadtam, emiatt mégegy étkezési zavar alakult ki nálam.
Nem mondom, hogy mindenkinél így van, de érdemes inkább lassabban, de egészségesen lefogyni.
@7
Talán ez a mondatod lehet a válasz a saját kérdésedre:
"na mert szerinted mindenki ugyanúgy fogy, ugyanolyan sebességben?"
Ha nem mindenki ugyanúgy fogy, nem mindenkinek ugyanúgy reagál a szervezete, akkor miért nem lehetséges az, hogy nem mindenkinek muszáj koplalni ahhoz, hogy lefogyjon?
Ha választani lehet koplalás és nem koplalás között, akkor nem mindenki akarja az önsanyargatást választani.
- egêszségtelen
- hosszútávon bőven megvan a veszêlye annak, hogy csúnya jojóeffektus alakul ki, mert az emberek többsége nem tud élete végéig koplalni. Én is sokszor megjártam. Fiatalon a környezetem koplalásra buzdított, más utat nem ismertem a fogyáshoz, hát belekezdtem, de soha nem tudtam sokáig megtartani, ( állandó éhség, gyomorfájás, hányinger, hajhullás, szédülés, ingerlékenység fáradtság , ezeket tapasztaltam, majd egyre gyakoribb falásrohamok törtek rám, végül nem bírtam tovább és feladtam. Minden alkalommal gyorsan visszajött, és több is mint amit leadtam.
20 hónapja találtam egy másik utat a táplálkozásban ami koplalás nélkül jól működik, de még mindig azt a felesleget dolgozom le ami a koplalások majd az azt követő jojóeffektusok miatt kialakult. Az alap feleslegem 14 évesen 100 kiló volt, cirka 35 kg feleslegről beszélünk itt. Jó Pár évet koplaltam és jojóztam, így lettem 170 kg, és most -67 kg- nál járok.
Lehet, hogy működik a koplalós diéta, csak nem mindegy milyen áron. Jól gondold meg, hogy mire vállalkozol a koplalással. Nálam egy olyan ördögi kör indult el vele, amiből rettenetesen nehéz volt kimászni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!