120 kg és 165 cm huszas éve elején járó nő, mit tehet?
Az egyik barátnőm (tényleg nem én, én csontsovány vagyok a 170+ centimmel és 48 kilómmal)
Tehát az egyik barátnőm, pontosabban a szobatársam 120 kiló, de nem vagyok biztos abban, hogy nincs meg 125...
Nem látom, hogy sokkal többet enne nálam, de azért eszik rendesen.
Pl én nagyon szeretek elnyammogni egy hétig egy tábla csokin. Vagyis beveszem a számba az egyik kockát/fél kockát, hagyom, hogy elolvadjon, hogy érezzem az ízét. Ezzel szemben a szobatársam csak simán beveszi a szájába rág rajta kicsit, majd lenyeli.
Én meg így nézem, hogy... ennek így volt értelme? nem is érezte a csoki ízét igazán...
Szóval állandóan mondja, hogy le fog fogyni, de sosem kezd semmit... Mindig a mait mondja az utolsó napnak, mikor még nassolhat.
Szeretnék segíteni neki, de "anorexiástól" ahogy ő mondja nem fogad el tanácsot.
Egyébként eszek én, csak mindig megsajnálom, mikor neki elfogy, amit evett, közlöm, hogy jaj, tele vagyok, nem kéred a kajám, hogy ne kelljen kidobnom? Tudom, hogy ezzel magamnak és neki is rosszat teszek...
De hogy nem bír valaki nem enni? Mármint nekem sokszor emlékeztetnem kell magam a nap folyamán, hogy nem ettem de még csak nem is ittam.
Ő meg ezeket a fanta meg minél cukrosabb dolgokat önti magába állandóan.
Jaj ez nagyon hosszúra sikeredett...
Mit tehetek az érdekében? Mert kb az élet minden területén olyan, hogy lelkesedik valami miatt, majd utána szarik rá...
A fogyás is ilyen: majd megláod, lefogyok, holnaptól ez és az lesz... aztán nincs semmi...
Ha meg szólni merek neki megsértődik.
Mit tehetek? Látom, hogy aggasztja a súlya.
De még ha csak ennyi lenne...
Nem látja, hogy mekkora valójában, hogy a hasa rálóg a nadrágjára...
Sokszor S es bugyit vesz fel, mosáskor látom, hogy olyanból sok van neki... szerintem ő nem is tudja, hogy mekkora...
Multkor elmentem vele vásárolni, mondtam, hogy vegyen magának XXL és XXXL es bugyikat.
Vett. Azóta meg azokat hordja, hogy milyen kényelmes.
Ja meg nem utolsó szempont, hogy legalább nincs kint belőlle a segge... nem mintha zavart volna, de engem az zavart, hogy őt egyáltalán nem zavarta...
Mondtam neki, ha olyan cuccokat venne, ami igazán jó rá ezerszer jobban nézne ki, mintha beleerölteti magát a kisebbe... csak h megnyugodjon a lelke.
A melltartójáról is most derült ki, hogy D100... abban is én segítettem. Mert eddig olyat hordott ami körbe belevágott a bőrébe, volt oldalmelle, meg minden finomság...
Otthon meg a hugomat kövérezik le szegényt a családban, pedig ő 70 kg csupán 165 centihez.
Szerintem anyámék még nem is láttak kövér embert...
Na de javaslatokat várok, mivel kellene próbálkoznia?
Sikerélményt akarok neki, hogy lássa, hogy amit tesz az látványos.
Van vízhajtó teája, de még egyszer sem csinálta meg.
Majd akkor azt elkészítem neki (a súlya miatt picit lusta).
Meg valami más ötlet? Hogy ne adja fel az első 2-3 nap után?
Jaj meg nem tudom mennyire fontos infó, de mindig van valami a szájában.
Vagy innivalót szorongat, vagy eszik, vagy cigizik. Bent e cigit is szív.
Szóval szerintem a rágó talán megfelelne? mert akkor is rághat ugye...
Szóval mi a tanácsotok?
Olyan voltam mint te, 175 /48
Olyan lettem mint ő, bár nem 120 kiló.
Bekapom a csokit lenyelem.
A barátnődnek valami lelki baja van, és függőségek e menekül.
Egyébként az első lenne, hogy letegyék a cigit.
Akkor valahogy megjön a kedve a mozgáshoz.
Vagy küld el a suli pszichológushoz. Gondolom nem megy el.
Kezd el neki mondogatni milyen büdös a cigi, valahogy vedd rá hogy leszokjon.
Vagy menjen orvoshoz,ott írnak fel neki gyógyszert.
Itt kezd.
Napi max 4 étkezés és mozogni kell hozzá sokat. Nem szabad állandóan rgni valamit. Genetikailag is nehéz lehet fogyni. Van aki nem is tud pajzsmirigy vagy cukorbetegég miatt csak ha állandóan éhezik És mikor rendesen kezd enni újra felszedi. Megmondom az őszintét! Nagyon nehéz is lehet a fogyás és hosszadalmas. Viszont egyik ismerősöm zsírégetőt szedett és hozzá mozgott 1 órát napi szinten. 1 év alatt vagy 30-40-et leadott. Bár ez meg is terheli az embert és nem túl természetes módszer. Ugyanakkor hatásos. De őszintén nem tudom ajánljam e, vagy hogy működik a zsírégető, mik a hátrányai...
Egyéb ötletem nincs. Remélem tudtam valami hasznosat ajánlani.
Szeretnék segíteni neki, de "anorexiástól" ahogy ő mondja nem fogad el tanácsot. Így nehéz lesz!
A vízhajtó teát felejtsd el, sőt érdemes lenne kidobni. Érdemes volna endokrinológiai kivizsgálás nincs -e hormonális problémája. Az, hogy állandóan van valami a szájában az lelki problémára utal. Jó lenne, ha elfelejtené az üdítőket, chipset, rágcsát, kekszet. Már ezek elhagyásával is komoly eredményt lehet elérni. Hosszasan lehetne sorolni, hogy mit csináljon, de ha nem benne születik meg az elhatározás, akkor hiába.
Keressetek (egyedül úgysem fog) valamilyen súlycsoportos sportágat neki! Ezek jellemzően küzdősportok, és nem is valószínű, hogy egyből talál egy hasonló alkatú csajt, de legfeljebb majd edz férfiakkal...
A súlycsoportos sportokban szembesülne azzal, hogy nem csak az insta-modell szinten formált csajok sportolnak, és az, hogy valakin bőven van túlsúly még nem ok arra, hogy ne mozogjon, ne küzdjön.
Nyilván úszni nem fog eljárni, ha "szobatársad" (kollégium, albérlet), akkor valószínűleg bicajozni sincs lehetősége, edzőterembe nem fog lejárni a csini csajok közé, csoportos tornákra (zumba és társai) megint csak nem fog lemenni... Futni ne kezdjen, és akkor tényleg mi marad?
Kezdetnek mondjuk az is sokat jelenthetne, ha fognád és elvinnéd minden nap sétálni egy órácskát, közben lehet dumálni, a végén kaphat akár valami édességet, vagy kapuccsínót, vagy bármit, de közben nincs evés, nincs ivás. Ahogy bemutattad, az alatt az egy óra alatt úgyis benassolna valamit, így meg legalább megdolgozik érte. Az állóképességének is jót tesznek majd ezek a séták, nem is kell, hogy feltűnjön neki, hogy sportol, de ha belegondolsz, hogy neked kvázi megoldhatatlan feladat lenne 1 órán keresztül 70 kilót cipelni és közben beszélgetni a világ dolgairól...
Mondd neki, hogy írjon nekem üzit. :) Az ilyen lányokat szeretem. Ha csak kövér, nem beteg, akkor nincs valós probléma.
28/F
Köszönöm az eddigi válaszokat, nagyon hasznosak voltak, de várom még a továbbiakat is!
5 ös!
Nagyon hasznos választ adtál, és igen... sokszor belegondolok, hogy akkora súlyt cipel magán, amit én fel sem tudnék emelni... olyankor nagyon sajnálom szegényt.
Jaj most látom, hogy rosszul írtam ki a kérdést.
Huszas évei elején járó nő.*
Te nem fogsz tudni segíteni, amíg ő nem akar magán segíteni. A fogyás rettenet nehéz tud lenni annak akinek az étel már függőséget okozott:( Pont úgy mint másoknak az alkohol, cigi, drogok, szerencsejáték. Tapasztalatból írom.
Addig amíg ő nem érzi igazán hogy nagy gáz van, az egészsége, az élete veszélyben van, addig nem fog ezzel érdemben törődni.
Keressen fel fogyással kapcsolatos csoportokat vagy aktív fórumokat , ahol megoszthatja az érzéseit más sorstársakkal. Ez nagyon sokat tud segíteni.
Olyan viszont tényleg ne ossza az észt akinek fingja sincs az egészről, mert nem hiteles.
Nehéz a dolog, testileg lelkileg egyaránt, mondom ezt úgy, hogy én már jó ideje járom ezt az utat, -67 kg fogyás van mögöttem, és még nem végeztem. Egész életemben ezzel csesztettek, de csak akkor kezdett működni jól a dolog, amikor én magam akartam, saját magamért, és nem azért, hogy másoknak megfeleljek. És én sem szeretem ha olyan próbál tanácsokat osztogatni ebben a témában aki ezt az egész kövérség/fogyás témát és azokat az okokat amik a felszín alatt vannak, nem tapasztalta meg, nem élte át.
Egyébként nagy esély van rá, hogy lelki problémái vannak, amikkel szembe kell néznie, különben sosem fog meggyógyulni, illetve lehet a háttérben anyagcsere betegség IS, ami súlyosbítja a bajt. A hasonló súly már nagyon nem esztétikai probléma. Életveszélyes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!