A nyers teszta kaloria értékét kell figyelembe venni vagy a főtt tésztáét? Kezdő vagyok.
Ha nyersen eszed akkor a nyerste ha megfőzve akkor a főttet.
Bonyolult, mi?
Így van. A pontosabb módszer az, hogy szárazon kiméred a kívánt mennyiségű tésztát, a csomagoláson a tápanyagadat erre vonatkozik. Azután megfőzöd és megeszed.
De lehet úgy is, hogy főve méred és táblázatból keresel egy "főtt tészta" adatot. Ez pontatlanabb lesz, mert nem mindegy, mennyi vizet vesz föl a tészta.
Harmadik lehetőség az, hogy egyszer leméred, hogy 100 g száraz tésztából mennyi főtt tészta lesz, és így már a saját főtt tésztádra is lesz adatod. Egyenes arányossággal kell számolni, ha nem megy, kiírod itt kérdésként, szokott lenni, aki segít :-) Ez pontosabb módszer, mint a táblázatból kikeresni a főtt tésztát, mert a főzési módszertől, márkától stb. is függ, hogy mennyire duzzad meg a tészta a főzés végére, és fölteszem, hogy mindig ugyanabból a márkából ugyanúgy főzöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!