Tanulok, és ennyit szoktam átlagosan megtenni egy nap. Súlytartásnál ennyi mellett ehetek az ülő életmódhoz javasoltnál 50-100 kalóriával többet, vagy ez így még annak számít?
Ami plusz mozgás emellett az a tesiórák és táncpróbák, illetve otthon majdnem minden nap 20-30 perc erősítés.
Ha okos ora szamolja a lepeseidet, akkor csinald meg a kovetkezo kiserletet: vegyel elo a szekrenybol egy tiszta polot, es teritsd ki valami sima helyre. Nezd meg, hany lepest tettel meg addig, esetleg ird fel. A polot hajtogatsd ossze, majd razd szet, majd hajtogatsd ossze megint. Es most nezd meg, egyetlen lepest sem tettel, de nott a lepesszamod. Megrosszabb eredmeny jon ki, ha vasalast imitalsz az oraviselo kezeddel.
Szoval abbol a 6ezer lepesbol vonj le 2ezret, ennyi megy el a kb hasonlo mozgasokkal (meg a seggtorles is megemeli kettovel)
Almas okosoram van, mielott valaki megjegyzi, hogy azert ilyen mert olcso kinai...
2020. szept. 24. 00:54
3/7 anonim válasza:
Hát nekem Huawei band van, és bizony nem számolja bele sem a seggtörlèst, sem a póló rázogatást. Ennyit ér az almád:)
És igen, ülő életmódnak számít a 6000 lépés, az kevés.
2020. szept. 24. 05:30
4/7 anonim válasza:
De a napi 10000+ lépés már jó, ugye?
2020. szept. 24. 08:54
5/7 anonim válasza:
Szerintem igen. Egy atlag itthon ucsorgos hetvegi napon kb 4500 lepest szamol nekem a telefon. (Ugy, hogy nincs mindig a kezemben, de eleg gyakran.) Amugy munkanapon kb 25-28 ezer lepes kozott szamol :)
2020. szept. 24. 10:21
6/7 anonim válasza:
Ez az egész lépésszámlálós dolog arra jó, hogy azt a hamis képet sugallja az embernek, hogy ő érdemi fizikai tevékenységet végzett aznap, miközben nem csinált valójában semmit. Eleve megkérdőjelezhető az adatok pontossága, meg különben is, mit számít ez az x ezer lépésszám amit eddig is megtettél, csak korábban nem mérted?? A fizikai aktivitás, sportolás ott kezdődik, hogy olyan tevékenységet végzel amitől megemelkedik a pulzusszám, munkára vannak fogva az izmok.Ekkor a szervezet magasabb fokozatra kapcsol,megnő az energiafelhasználás, egy óra mozgás után a szénhidrátraktárak kiürülésével megindul a zsírégetés. Inkább pulzusmérőt használjatok ha tudni akarjátok, hogy ért-e valamit a napotok fizikai aktivitás szempontjából.
2020. szept. 24. 10:49
7/7 anonim válasza:
Az én almás órám szerint egy munkanapon 800 kcalt égetek.Az a fura,hogy max 1800-at eszek,és 1400 az alapanyagcserém.Ezek alapján el kellenne fogynom.Nem vagyok kövér,de szerintem is kicsit túlbecsüli az értékeket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!