Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 6000 lépés egy nap ülő életmód...

6000 lépés egy nap ülő életmódnak számít?

Figyelt kérdés

Tanulok, és ennyit szoktam átlagosan megtenni egy nap. Súlytartásnál ennyi mellett ehetek az ülő életmódhoz javasoltnál 50-100 kalóriával többet, vagy ez így még annak számít?

Ami plusz mozgás emellett az a tesiórák és táncpróbák, illetve otthon majdnem minden nap 20-30 perc erősítés.

2020. szept. 23. 19:30
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
Igen
2020. szept. 23. 23:42
 2/7 anonim ***** válasza:
55%

Igen.

Ha okos ora szamolja a lepeseidet, akkor csinald meg a kovetkezo kiserletet: vegyel elo a szekrenybol egy tiszta polot, es teritsd ki valami sima helyre. Nezd meg, hany lepest tettel meg addig, esetleg ird fel. A polot hajtogatsd ossze, majd razd szet, majd hajtogatsd ossze megint. Es most nezd meg, egyetlen lepest sem tettel, de nott a lepesszamod. Megrosszabb eredmeny jon ki, ha vasalast imitalsz az oraviselo kezeddel.

Szoval abbol a 6ezer lepesbol vonj le 2ezret, ennyi megy el a kb hasonlo mozgasokkal (meg a seggtorles is megemeli kettovel)

Almas okosoram van, mielott valaki megjegyzi, hogy azert ilyen mert olcso kinai...

2020. szept. 24. 00:54
 3/7 anonim ***** válasza:
78%

Hát nekem Huawei band van, és bizony nem számolja bele sem a seggtörlèst, sem a póló rázogatást. Ennyit ér az almád:)

És igen, ülő életmódnak számít a 6000 lépés, az kevés.

2020. szept. 24. 05:30
 4/7 anonim ***** válasza:
74%
De a napi 10000+ lépés már jó, ugye?
2020. szept. 24. 08:54
 5/7 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem igen. Egy atlag itthon ucsorgos hetvegi napon kb 4500 lepest szamol nekem a telefon. (Ugy, hogy nincs mindig a kezemben, de eleg gyakran.) Amugy munkanapon kb 25-28 ezer lepes kozott szamol :)
2020. szept. 24. 10:21
 6/7 anonim ***** válasza:
66%
Ez az egész lépésszámlálós dolog arra jó, hogy azt a hamis képet sugallja az embernek, hogy ő érdemi fizikai tevékenységet végzett aznap, miközben nem csinált valójában semmit. Eleve megkérdőjelezhető az adatok pontossága, meg különben is, mit számít ez az x ezer lépésszám amit eddig is megtettél, csak korábban nem mérted?? A fizikai aktivitás, sportolás ott kezdődik, hogy olyan tevékenységet végzel amitől megemelkedik a pulzusszám, munkára vannak fogva az izmok.Ekkor a szervezet magasabb fokozatra kapcsol,megnő az energiafelhasználás, egy óra mozgás után a szénhidrátraktárak kiürülésével megindul a zsírégetés. Inkább pulzusmérőt használjatok ha tudni akarjátok, hogy ért-e valamit a napotok fizikai aktivitás szempontjából.
2020. szept. 24. 10:49
 7/7 anonim ***** válasza:
75%
Az én almás órám szerint egy munkanapon 800 kcalt égetek.Az a fura,hogy max 1800-at eszek,és 1400 az alapanyagcserém.Ezek alapján el kellenne fogynom.Nem vagyok kövér,de szerintem is kicsit túlbecsüli az értékeket.
2020. szept. 24. 14:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!