Hogyan tudnék le fogyni?
Sziasztok! Az a helyzet, hogy van rajtam felesleg és eléggé nagy combom is van stb. és ezen szeretnék változtatni. Az a gond, hogy hétköznap suli miatt nincs időm enni egészséges dolgokat, ezt úgy értem, hogy nincs rá időm. Általában iszok reggel kakaót, péksütit, ebédelek itthon, iszok valamit és alszok. Kb 4-5 körül ebédelek, utánna tanulok és pihenek. Meg nagyon ötletem sincs mit vigyek..
Mozgást a suliban szokott lenni, tesi órán, de ott próbálok mindent beleadni. Otthon meg nincs nagyon erőm mert nagyon elfáradok a suliban.. és szeretnék ezen változtatni. Tudnátok írni tippeket/tapasztalatokat, amit a fogyásban értetek el? Illetve nektek kb mennyi idő volt suli közben lefogyni? Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Hát, ezt gyakorlatilag mindenkinek magának kell kitapasztalni, hogy milyen életmódot tud hosszútávon fenntartani. Ez alap a sikeres tartós fogyáshoz.
A lényeg, hogy a cukros, fehérlisztes dolgokat érdemes kerülni. Innentől rajtad áll mit és hogyan.
Nekem személy szerint a szénhidrátszegény , zsírban fehérjében és energiában gazdag étrend és életmód vált be, heti 4-5x 1 óra mozgással és havi 1 csalónappal. Van itthon szobabiciklim amin tekerek, hasizomgépem és futógépem- amin gyorsgyaloglok. Imádom higy nem kell elmenni itthonról, ezekkel jól megvagyok, edzés címen, közben sorozatokat nézek:). Én életmódot váltottam másfél éve, eddig 63 kg ment le. Házastárs, háztartás, kutya, kert, és munka mellett csinálom. Ha hazajövök meló után, szánok 1 órát a mozgásra😊 kikapcsol, feltölt!
De attól, hogy ez nekem bejött, ettől még neked nem biztos. Ízlés dolga😊 meg van aki nem bírja a kevés, szénhidrátot, én teljesen jól érzem magam azzal a 80-85- néha 90 grammal amit beviszek. De nekem amúgy szénhidrátanyagcsere betegségem van, ezért is kellett a szénhidrátot levinnem a fogyáshoz, de ezt meg is tartom a fogyás utáni időszakra is mert sokkal jobb nekem így.
Kívánom hogy találd meg a saját utadat és érd el a céljaidat😊 Szeresd amit csinálsz ,a kaját, a mozgásformát is, ne koplalj, ne éhezz, ez fontos a hosszútávú megtartáshoz. Sok sikert!
"Otthon meg nincs nagyon erőm mert nagyon elfáradok a suliban.. és szeretnék ezen változtatni. "
Aligha fáradsz el a suliban, ha mások nem. Ezt csak te érzed, mert eleve lusta vagy (ami persze részben eredhet a nagy túlsúly folyamatos emelgetésétől). Vegyél erőt magadon.
Köszönöm az eddigi válaszokat! Próbáltam régen a Yaziot még nyáron és már “begyakoroltam”, hogy miből mennyit lehet. A cukrot is próbálom mellőzni, vagy kevesebbet rakok, vagy folyékony édesítőszert vagy valamibe egyáltalán nem rakok. A napom úgy nézz ki, hogy reggel 6 kor kelek, 7 kor már a buszon vagyok és 3-ra érek haza, vagy 4 kor az óráim miatt. Ebédelek ugye, az kb 30 perc. Utánna tanulok egy- egy másfél órát. És mivel későn ebédelünk még tanulás után tele van a hasam és arra nem esik jól a mozgás.. de majd megpróbálok akkor edzeni miután haza értem. Ja és amúgy 15 éves vagyok.
Esetleg még tudnátok kajákat írni, amit vihetek suliba is? A péksütik előtt teljes kiőrlésű szendvicset vittem. Nézegettem még de a legtöbb ember csirkemellet vitt salátával vagy pedig hasonló kajákat, de ezek eléggé drága dolgok és meg is unnám őket. Még zabpelyhes palacsintát gondolkozom, hogy olyat vinnék..
A mozgáshoz pedig még, hogy a biciklizést szeretem csinálni, illetve a görkorizást. Régen lovagoltam de sajnos abba kellett hagynom a ló miatt( egészségügyi problémái voltak), lovardában pedig nagyon sokat elkérnek egy óráért.
Nagyon szépen köszönöm mégegyszer a válaszokat:))
Én munkába megpucolt és összevagdosott zöldséget vagy gyümölcsöt viszek. Reggelizni is ezt szoktam, sokkal jobb a péksütinél, már a fogyás szempontjából.
Suliba tudsz menni gyalog vagy bicajjal? Görkori is jó, ott majd átcseréled cipőre.Milyen távra van? Ez plusz mozgás lenne, ha nem s kalóriaégezabáló,de felfrissülsz tőle, több erőd lesz másra, akár otthoni mozgásra is. Nálam legalábbis így volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!