Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ketogén vagy a paleo dieta a...

Ketogén vagy a paleo dieta a jobb?

Figyelt kérdés

2020. szept. 9. 13:27
 1/7 anonim ***** válasza:
69%
Amelyik a szívednek kedvesebb, könnyebben egyeztethető a szokásaiddal.
2020. szept. 9. 13:39
 2/7 anonim ***** válasza:
52%
Ha e kettő között kell dönteni, és eddig mindenfélét ettél, akkor inkább a paleo. Szerintem változatosabb, könnyebb az átállás, hosszabb távon is tartható. Még egy pici "csalás" is belefér néha (a ketóba nem) :)
2020. szept. 9. 14:08
 3/7 anonim ***** válasza:
52%
amelyiket könnyebben tudod tartani
2020. szept. 9. 15:25
 4/7 anonim ***** válasza:
52%

Amelyik az étkezési szokásaidhoz eggyeztethetőek. Az könnyebben menni fog, lelkes leszel és nem hagyod abba 3 hét után. :)

Mindkettőnek megvan az előnye és hátránya, az lesz a jobb amelyiket végig is csinálod.

2020. szept. 9. 15:59
 5/7 anonim ***** válasza:
Paleo egészségesebb.
2020. szept. 9. 20:03
 6/7 anonim ***** válasza:
52%
Mindkettőnek van egészségtelen része..a paleo engedi a mézet és a gyümölcs cukrokat, a keto meg a tejet. Én ketózok és nem fogyasztok tejet, csak joghurtot meg sajtot. Nekem bevált.
2020. szept. 10. 09:30
 7/7 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem valahol a kettő között van a megoldás. Ne próbálk meg egy konkrét táplálkozási tìpushoz ragaszkodni, mert ez mentálisan nagyon megterhelő lehet. Csak mondd ki, hogy holnaptól elhagyom az X, Y élelmiszereket.

Amiket javasolok, hogy hagyj ki:

- A táplálkozásodnak alapvetően zöldségeken kelly hogy alapuljon. Szóval ezek minden mennyiségben jöhetnek. Ne zárd ki pl. a sárgarépát, mert azt mondják magas a GI-je!

- a gabonákat kerüld, de ne hagyj fel velük teljesen. Ha megkìvánnád akkor inkább fogyassz rizst vagy krumplit. Ezek glutén-mentesek, és hidd el, nem tudod annyira brain-washolni magad, hogy ne érezd sokszor mennyire laktatóak tudnak lenni a CH-k, na.

- A vörös hús fogyasztást minimalizáld, havi 1-2x. Heti 2-3x mehet a csirke, többi napokon csak hal és/ tojás.

- A hüvelyeseket én pl. képtelen lennék kiiktatni az étrendemből. Ezek számomra a tökéletes kompromisszumok. Olcsóak és laktatóak. Azért legyünk őszinték... Egy folytonos állati-eredetű alapanyagokon alapuló étrend nagyon megterhelő anyagilag.

- Semmi tejtermék, sajt.

-zsìradéknak oliva olaj, vagy más hidegen sajtolt olajok. Néha álláti zsìr. De semmi finomított növényi olaj.

Ami nekem praktika bevált, higy elkezdtem ìrtózatos mennyiségű zöldséget enni, párolt, vagy nyers minden étkezésnél. Ez eltelìt. És aztán jöhet a protein forrás.

-Természetesen az édes dolgokat el kell teljesen hagyni. Én általában ilyenkor napi 1-2 adag gyümölcsel + olajos maggal kompenzálok.

Tudom, hogy ez nem tökéletes paleo vagy keto, viszont fenntartható számomra, és ettől sikeresnek érzem magam.

Annyira jól hangzanak ezek a claim-ek, amiket a keto és paleo hìrdetnek, és igazak is persze, de a mindennapok során nagyon nehezen betarthatóak. Pl. hüvelyesek, gyümölcsök totális kiiktatása.

2021. febr. 9. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!