Ez genetika? :D
A hormonháztartásod változott, mert alapvetően egészségesebb dolgokat ettél, cukros, finomított cuccok nélkül. Van akinek simán az egészségesebb életmód is elég a fogyáshoz.
Az energiamegmaradás törvénye az emberi szervezetre ráhúzva ( kalóriaelmélet) hibás elgondolás. Nem állja meg a helyét egy folyamatosan változó, nap mint nap más energiamennyiséget igénylő hormonális alapokon működő testben.
A fogyás- hízás, hormonális alapon működik, azon, hogy mit eszel, és ezekre az ételekre hogyan reagál a szervezeted, milyen az anyagcseréd. Ez mindenkinek egyéni.
Sok ember van aki rengeteg kalóriát visz be, cukros fehérlisztes cuccokat, bármit bármikor bármennyit, mégsem hízik. Mert igen, van ilyen. Mert az anyagcseréje tudja kompenzálni. Szóval elsősorban nem az összkalórián múlik. Hanem azon, hogy miből van az a kalória, és milyen az illető anyagcseréje.
Az se mindegy, hogy hány kiló vagy, illetve hogy mikor mérsz.
Én pl. egy zabálós-ivós este után voltam 111 kiló, majd pár nap múlva közvetlen edzés után 107. Ha nem is vagy akkora darab, mint én, valószínűleg ~2 kg-ot simán ingadozik a súlyod csak a bevitt víz miatt, főleg ha nem sokkal étkezés után méred magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!