Ez genetika? :D

Figyelt kérdés
1 hónapig nem etem semmi cukrosat, sem zsirosat, és rizst, csirkemellt ettem, gyümölcs, fehérje stb. meg edzettem melette ezt kb 1 hónapig. de szerintem nem voltam kalória deficitbe mert azon kivul hogy egészségeset ettem attól függetlenül sokat, de igy is fogytam 2-3kgt. Most meg már abbahagytam és vissza is hiztam. De ez igy hogy mukodik? NEm számoltam a kaloriat de sztem biztos hogy nem voltam deficitbe, de megis fogytam.

2020. szept. 7. 18:42
 1/8 anonim ***** válasza:
28%
Hiaba terjedt el itt valamiert h eleg a kaloria deficit, egyszeruen a hormonhaztartadodat befolyasolja, hogy mit es mikor eszel milyen rendszeresseggel, siman lehet fogyni egy kaloria gazdagabb egeszseges etrendel tobbet mint valamivel kevesebb kaloriat tartalmazo csokitol, hogy egy extrem peldat mondjak.
2020. szept. 7. 19:14
 2/8 anonim ***** válasza:
89%
Mert deficitben voltál. Egészségesebb ételek, főleg fehérjében/rostban gazdagok nagyon megdobják az anyagcserét. Fizikai törvényeket nem lehet felülírni.
2020. szept. 7. 19:43
 3/8 anonim ***** válasza:
88%
ha nem számoltad, akkor mégis deficitben lehettél, mégpedig azért, mert az egészséges ételek, amikből többet kell enni, de nagyobb is a tápértéke (rizs is meg a gyümölcsök) jobban eltelítenek mint a finomított cukros ételek. azoknak nagy a kalóriaértékük, de kevés tápanyag van benne egy ugyanannyi súlyú gyümölcshöz képest, tehát többett kell megenned belőle hogy meglegyen a jóllakottság. és ha még jó zsíros húsokat meg akármit rányomtál, akkor egyből túleszed magad, észre se veszed. ez mindenkinél így van, az ittlévőknél és nálam is. nem kellett volna hogy megszakítsd egy hónap után...
2020. szept. 7. 19:58
 4/8 Andi80018 ***** válasza:
85%
Ha kalória deficitben vagy fogysz ha többleted van akkor hízol. Az azonban, hogy mit jelent valakinek a deficit az nagyon eltérő lehet személyenként és a körülményektől függően változik is. Nem csak a korod magasságod és súlyod számít hanem a metabolizmusod és az aktuális hormonháztartásod is. Utóbbi kettőt csak hosszú idő alatt kemény munkával lehet átállítani. Ezért van az, hogy az eleve aktívabb egészségesebb életet élők nem híznak olyan gyorsan és könnyen mint azok akik tartósan sok extra súllyal élnek. Ezen kívül a te esetednél még ott van az is, hogy a szénhidrátok (cukrok) és a mozgás hiánya vizesítenek. Amikor belekezd bárki egy diétába az első néhány kilók ami leszalad sajnos csak víz amik a diéta után napok alatt visszaszedhetőek.
2020. szept. 7. 21:49
 5/8 anonim ***** válasza:
63%

A hormonháztartásod változott, mert alapvetően egészségesebb dolgokat ettél, cukros, finomított cuccok nélkül. Van akinek simán az egészségesebb életmód is elég a fogyáshoz.

Az energiamegmaradás törvénye az emberi szervezetre ráhúzva ( kalóriaelmélet) hibás elgondolás. Nem állja meg a helyét egy folyamatosan változó, nap mint nap más energiamennyiséget igénylő hormonális alapokon működő testben.

A fogyás- hízás, hormonális alapon működik, azon, hogy mit eszel, és ezekre az ételekre hogyan reagál a szervezeted, milyen az anyagcseréd. Ez mindenkinek egyéni.

Sok ember van aki rengeteg kalóriát visz be, cukros fehérlisztes cuccokat, bármit bármikor bármennyit, mégsem hízik. Mert igen, van ilyen. Mert az anyagcseréje tudja kompenzálni. Szóval elsősorban nem az összkalórián múlik. Hanem azon, hogy miből van az a kalória, és milyen az illető anyagcseréje.

2020. szept. 8. 00:18
 6/8 anonim ***** válasza:

Az se mindegy, hogy hány kiló vagy, illetve hogy mikor mérsz.

Én pl. egy zabálós-ivós este után voltam 111 kiló, majd pár nap múlva közvetlen edzés után 107. Ha nem is vagy akkora darab, mint én, valószínűleg ~2 kg-ot simán ingadozik a súlyod csak a bevitt víz miatt, főleg ha nem sokkal étkezés után méred magad.

2020. szept. 8. 12:48
 7/8 anonim ***** válasza:
5. Egészséges embernél nincsenek akkora hormonális ingadozások, hogy a kalóriát kívül bármivel foglalkoznia kelljen egy változatos étrend mellett. Mehet a kolbász és a süti, csoki, ha nem ezek dominálnak heteken, hónapokon, éveken át.
2020. szept. 8. 13:20
 8/8 anonim ***** válasza:
7. Nem kell hozzà kifejezetten betegnek lenni. A betegség kialakulása egy folyamat. Attól még hogy nem születik betegnek, elindul egy hormonális változás a szervezetben, amivel hízni kezd az ember. Ha nem tudja/ nem ért hozzá stb, hogy min kéne változtatni, és nem változtat, akkor ki fog alakulni a konkrét betegség is.
2020. szept. 8. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!