Az alma fogyókúrás gyümölcsnek számít?
pl: egy zsömlét egyek inkább mint egy almát vagy fordítva
melyiknek van több értelme?
illetve az uborka okés? fogyós?
egy alma 200g, a chtartalma kb20-25g. akár egy zsemlének.
én mégisinkább az almát javasolnám.
attól függ mikor eszed. vacsorára egyiket sem. reggelire egyértelmű, hogy a zsemle.
de még mehet tízóraira is.
legaléábbis én mindennap 2 zsemlével indítok, és - ugyana mérleg nem mozdult meg - a lábam rengeteget vékonyoott. a hasam fezesedett.
szóval nem fog ártani akkor sem ha fogyózol! :) de csak délelőtt! :)
Igen, annak számit.
Az uborka az almánál fogyókúrásabb ételnek számit, mivel ugyanannak a térfogatnak kevesebb kilókalória felel meg.
A " zsömle vagy alma " dilemmának egy egyszerű megoldása van: almát ehetsz bármikor a nap folyamán, amikor éddeségre vágysz, illetve akkor amikor szellemi táplálékra vágysz ( pl. tanulás közben, iskolai szünetekben, stb. )
Zsömlét leggyakrabban reggel vagy délben az ideális enni, mert helyes ételcsoportositással megfelelő energiát ad fizikai munkára, ezenkivül pedig nyugtató hatással hat az agyra, ami kiegyensúlyozottságot eredményez. Szigorú diétákban, ahol a kenyérfélék tiltólistán vannak, éppen az előbb emlitett hatások hiánya miatt, könnyen kialakulhat depressziós állapot a fogyókúrázó személynél.
A zsömléhez hasonló ételek, amikkel néha helyettesiteni lehet, hogy ne válljon unalmassá az étkezés, az alábbiak:
- kifli
- perec
- kenyér
- natúr croissant
almát soha sem éhgyomorra egyél.
Pl. reggeli után egyet (pl. 4 magvas műzli tejjel+egy alma)
ebéd: sóskamártás+tükörtojás+egy alma
uzsi: egy szelet barna kenyér+sajt+alma
Köszönöm mindenkinek a válaszokat megtudtam mindent:)
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!