Honnan tudhatom, hogy zsírból vagy izomból fogyok-e?
1. izmot akkor használsz fel ha nem terheled, mert a szervezet nem szereti fenntartani mert energiát igényel. ezért igyekszik tőle megszabadulni. sima terhelés nélküli tornával nem terheled elégé ahhoz, hogy megőrizze.
2. ebből adódóan ha terheled akkor a szerveztet kénytelen zsírt használni mint energia forrás.
3. viszont amikor edzel az izomzatod sérül ezt alvás közben a szervezeted kijavítja, de ehhez megfelelő mennyiségű fehérje kell. Ennek a mennyisége intenzitástól függ. (1.5 g/kg neked elég) Plusz legalább 7 óra alvás de a több jobb.
személy szerint én úgy gondolom, hogy te (közel)fele fel alapon veszítesz éppen.
megoldásként több terheléses edzést ajánlanék akár saját testsúllyal
Én ezért figyelem a testzsír százalékot. Bár nem a pontosabb erdős méréssel, hanem a körfogatos centis kalkulátorral.
Az izomvesztést teljesen nem lehet elkerülni. De ha több izmot vesztesz, mint zsírt, akkor a fogyás ellenére nő a testzsír százalék.
Ha a zsírveszteség a több, akkor a testzsír százalék is csökken.
Gondolom ha jobban látszik vagy a ruháid nagyobbak lesznek, akkor inkább a zírból minusz.
Bár a fene tudja.
Én, pár kiló felesleggel amikor aktivabban futok, bringázok, akkor a kilóim száma nem igazán csökken, viszont a ruháim hirtelen nagyok lesznek.... :)
Általában az szokta mutatni, hogy zsírból fogysz, hogy úgy vékonyodsz(centiben), hogy a súlyod nem olyan ütemben követi.
(A diéta első szakasza viszont nem releváns ebben a kérdésben, mivel ott a glikogénraktárakból és vízből fogy általában az ember elsősorban)
"De izomból elvileg nem fogyhatok ennyi mozgás mellett, nem?"
Izomból akkor nem fogyhatsz, ha alacsony a deficit, illetve az edzéseiden az izmok a "szűk keresztmetszet" (előbb fárad el az adott izom, minthogy "kifulladnál".)
Köszi a válaszokat! A fehérjebevitelem tudom, hogy kicsit kevés, napi 90-100 gramm közötti, de van, hogy még ezt sem érem el. Lehet, hogy ki kellene pótolom fehérjeporral.
Első, a Chloe edzésekkel kapcsolatban én is gondolkodtam váltáson, nem azért, mert nem hiteles, mert szerintem nagyon az. Ahhoz képest, hogy egy lassan középkorú nőről beszélünk, irtó jól néz ki. Háromszor egymás után megcsináltam a két hetes programját és nagyon megerősödtem, növelte az állóképességemet, ez tagadhatatlan. Az első két hét alatt majd' meghaltam tőle, mostanra viszont már nem kihívás, lazán végigcsinálom. Kezdőknek szerintem tökéletes. Csak még nem tudom, mit csináljak helyette, nekem nagyon nagyon bejött ez a videókra edzés. Tudtok ajánlani valami hatekonyat?
Chloe Tinges dologgal az a baj, hogy lényegében csak has edzéseket csinál és semmit mást nem terhel meg igazán.
Fogyáshoz, sőt nagyon semmihez sem használnám az edzésekeit.
Max olyan embernek tudnám ajánlani, aki ele vékony, eleve látszónak a kockái és csak kicsit szebbé szeretné varázsolni őket hónapok alatt.
Viszont arra is vannak jobb edzések.
Röviden ez a Chloe Tinges dolog kb semmire sem jó. Csak jónak tűnik az átlag embernek, mert "ha a hasat edzük folyamatosan akkor logikus hogy onnan fogyunk" típusú goldolkodás miatt.
https://www.youtube.com/channel/UCsLF0qPTpkYKq81HsjgzhwQ/vid..
Én az ő videóra edzem mostanában, vannak különböző súlyzóim, magam tudom állítani, hogy melyik gyakorlatot hány kg-os súllyal csinálom, így változatos a terhelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!