Mi a különbség a "hagyományos" kávé és a gabonakávé között?
kedves kommentelők! teljesen véletlenül került ebbe a rovatba, nem figyeltem a kategóriát, ezért bocs! Nikkel a legtöbb ételben van, és elég komoly allergiát okoznak, ráadásul az évek során halmozódnak!!! A lakosság 70%-ának van és ebből 80% nő. (kinek súlyosabb, kinek kevésbé)
Mivel a neten (mint ahogy említettem) nincsenek komolyabb részletek ezekkel kapcs-ban, az orvosok pedig félvárról veszik ezeket és csak minimális infót adnak róla, olyan emberek válaszára vagyok kíváncsi, akik érdemben hozzá tudnak szólni a témához! Akinek nem inge ne vegye magára! Azt pedig, hogy van benne nikkel nem a hasamra ütve találtam ki, hanem valós!!! Íme az élelmiszerek, hogy tanulj!
• magasabb mint 1000µg/kg (mogyoró, zab, kakaó (csokoládé), paradicsom koncentrátum, lencse, mandula, dió)
• 200-1000 µg/kg (fémedényben főzött ételek, spárga, káposzta és karfiol, bab és zöldbab, korpás kenyér, instant élesztő, margarin, kagyló, osztriga, krumpli, borsó, paradicsom , spenót, aszalt szilva)
• 50-200 µg/kg (kajszibarack, homár, brokkoli, hagyma, kukorica, körte, mazsolaszőlő, avokádó, répa , fejes saláta, füge, gomba, hajdina, édesgyökér, hering, tea, rebarbara
és még vmi: a nikkel allergia, pont olyan komoly, (és súlyos is lehet) mint bmi más ételallergia! Nem játék, komoly fájdalmakkal jár és egyéb kellemetlenséggel.
A tünetek ebben az időszakban könnyen összetvéveszthetők a „tavaszi fáradtság” okozta panaszokkal, mivel a nikkel allergia is okozhat fejfájást, fáradékonyságot, vérszegénységet. Amennyiben a felsorolt tünetek mellett hasi fájdalom, puffadás, hányinger, hányás, étkezést követő fulladás, hasmenés, székrekedés is jelentkezik, mindenképpen gondolnunk kell nikkel allergiára is.
Ez esetben ugyanis a tünetek okozója az étkezéssel bevitt nikkel, amely a tápcsatornából felszívódva hoz létre általános allergiás tüneteket. Számos, egyébként egészséges élelmiszer nikkel tartalma magas.
Amúgy 30 éve van nikkel allergiám, de ezt annyival lezárták, hogy kezembe nyomtak egy papírt, hogy ezekben az ételekben van nikkel és a ezekből keveset egyek. Azóta már több infó van róla, de még mindig elég kevés. Sok orvos hozzá sem tud szagolni, ezért gyűjtöm az infókat.
Nekem is nikkelallergiám van, méghozzá elég súlyos.:(
Olvastam hogy teát sem ihatok, de vajon azért mert a teáskanna fémből van, vagy maga a teafű káros(ezt nehezen tudom elképzelni). Szóval ha tudsz segíts, én "csak " 2 éve vagyok allergiás, illetve akkor derült ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!