Ha otthon vagytok hogyan álljátok meg, hogy ne egyetek
egész nap?
Figyelt kérdés
Minden napom kb. arról szól, hogy most mikor és mit, mennyit egyek. A fő étkezésekkel nincs is semmi gond, megcsinálom magamnak, megeszem és ezek többnyire egészséges ételek, mennyiséget tekintve sem sok és kalória szempontból is rendben van (sokáig számoltam). Viszont, ha befejeztem és megettem, akkor utána már rögtön azon jár az eszem, hogy most majd mit fogok enni ezt követően. Ahogyan mászkálok ide-oda a házban eszek egy kis ezt, eszek egy kis azt stb., és hiába próbálok legalább egészségesebb dolgokat enni ez így se okés és nem is mindig jön össze. Próbálom lefoglalni magam, de már nagyon unom a semmittevést is és igazából film nézés, olvasás, tanulás stb. közben is ennék legszívesebben. Szóval kb. 0-24 tudnék enni. Ha suliban vagyok, akkor nincsen ilyen gondom és igazából egész nap kibírnám evés nélkül és eszembe sem jutna, de itthon állandóan ezen kattogok.
Zenét hallgatok, rendezgetem az íróasztalomat, olvasok, de a leghatékonyabb módszerem : megnézek egy részt az Élet 250 kiló felett című műsorból, az egy időre elveszi a kedvem attól hogy túl sokat egyek.
2020. aug. 15. 16:40
2/15 anonim válasza:
Nagyon egyszerű, ne vegyél annyi kaját.
2020. aug. 15. 16:47
3/15 A kérdező kommentje:
Nem egyedül élek és elsődlegesen nem is én vásárolok, szóval ez nem rajtam múlik, hogy mi és mennyi van itthon.
2020. aug. 15. 16:49
4/15 anonim válasza:
vegyél egy step padot és "gyalogolj"
itt egy lista különböző épületekről hány lépcső van benne.
megmászod ezeket és máris nincsen baj azzal hogy ha többet eszel plusz lefoglal, vannak benne hegyek is lépcső fokba átszámolva
Mount Everest, Nepal 58,070 lépés ez lefoglal egy időre
2020. aug. 15. 17:51
5/15 anonim válasza:
Egy kis torna, mozgás nagyon hasznos. De bármi jó, amihez lehetőleg kell mind a két kezed és lefoglal. Takaríts, mosogass el, rakj rendet, vidd el a kutyát (ha van) sétálni, tanulj meg horgolni, kötni, varrni, zenélni, alkoss valami szépet, hasznosat. Én iskolás koromban sosem unatkoztam a szünidőben sem, pedig akkor még nem volt internet, a tévében meg nem sok érdekes műsor volt.
2020. aug. 15. 18:49
6/15 anonim válasza:
Egyszerű: úgy, hogy el tudom magam foglalni.
2020. aug. 15. 21:33
7/15 anonim válasza:
Elmegyek sétálni!
2020. aug. 16. 00:38
8/15 anonim válasza:
Előre összeírom mikor mit és mennyit akarok enni és azokon kívűl nem eszek
2020. aug. 16. 09:16
9/15 anonim válasza:
Nem leehet, hogy valamilyen lelki eredetű probléma miatt akarod nyugtatni/jutalmazni magad az étellel? Vagy hormonális, esetleg anyagcsere problémáid vannak?
2020. aug. 16. 12:45
10/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Én is számoltam, hogy mit és mennyit eszek, de engem ez sajnos már nem tart vissza. Ha azt látom, hogy esetleg túl sok vagy olyat eszem, amit nem kéne, akkor csak szimplán tudomásul veszem. Most már nagyon lefoglalni sem tudom magam itthon, már nagyon meguntam. Szóval, ha valamit csinálok, akkor is eszek vagy éppen azon jár az eszem, hogy valamit enni kellene. Az is lehet, hogy tényleg úgymond a lelkem igényli, mert már tényleg elegem van az itthonlétből. Hormonális vagy anyagcsere problémákról nem tudok. Voltam a háziorvosomnál, aki elküldött laborra, de csak őszre kaptam időpontot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!