Mit tanácsolnátok a fogyókúrát illetően?
164-5cm vagyok jelenleg 62kilóval. Szeretnék legalább 10kilótól megszabadulni, kicsit izmosodni... Az utóbbi években kissé elhanyagoltam a mozgást az egyetem miatt, így évenként kettesével felszaladtak rám a kilók. Minden évben eldöntöm hogy jó akkor most, ha törik, ha szakad lefogyok, és elkezdek koplalni (Sajnos, tisztában vagyok vele hogy ez nem egészséges) amit aztán a sok stressz miatt abba is hagyok pár héten belül. Egyébként is elég rendszertelenül szoktam enni, általában nem reggelizem, vagy van hogy csak egyszer eszek egy nap, estefelé. Szóval szeretnék valami rendszert felállítani, vagy legalább elindulni a helyes úton. Kicsit el vagyok keseredve. Van itt valaki aki hasonló helyzetben van/volt, hogy kezdtetek neki a fogyókúrának? Mi volt a motivációtok? Hány kilóról indultatok és mennyi időbe telt elérni a kívánt testsúlyt?
Nagyon köszönöm előre is a válaszokat! 21/L
10kg-ot fél éven belül le lehet fogyni. Mivel nem vagy túlsúlyos, olyan sok mindent nem hiszem, hogy kellene változtatni. Le kellene szokni az üdítőkről, nassolásról, a felesleges péksütemény evésről, a rendszeres gyors kajákról. Az étkezéseidbe pedig minél több zöldséget vinni.
Próbáld ki pld. a kaloriabazis.hu-t. Kiszámolhatod vele, hogy mennyi kalóriát kellene enned. Állíts be heti 0,5 kg fogyást, és semmiképp ne menj 1200kcal alá. Egy hét alatt rá fogsz jönni, hogy mi az, amit rosszul csinálsz, ha számolod vele az étkezéseidet. Érdemes mellé heti 3-4 alkalommal mozgást beiktatni.
Tulajdonképpen az első teljesen jól leírta a lényeget.
Koplani inkább ne koplalj, mert tönkre cseszed vele az egészséged.
Sportnak én kardiót javaslok, mert az zsírt is éget, de ha más tetszik az is jó.
Én azt mondom először fogyj, utána tömegelj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!