Ugye nem vagyok anorexiás?
Szóóval 20 éves lány vagyok, 165 centiméter és most 52 kilogramm. Májusban kezdtem el fogyózni, gyakorlatilag koplaltam. (Lelki okok is voltak mellette, egyetem sem ment úgy ahogy akartam...) Végül is meg akartam mutatni magamnak, hogy van akaraterőm, ha már a tanuláshoz nem, ehhez igen.
A mostani súlyomat úgy értem el, hogy leadtam 4 kg-ot! Az elején még sportoltam, aztán már nem mert nem bírtam, annyira gyenge voltam. Egy nap jó, ha megettem 500 kalóriát, még most is legtöbbször számolok, kicselezem hogy ne kelljen otthon "ennem". Mondjuk nem értem, ehhez képest még túl "kövér" vagyok...
A kérdésem az, hogy ez már anorexia? De hiszen én tovább nem akarok fogyni (na jó, talán még 2 kg elmegy :) ) bár igaz, hogy kicsit hájasnak látom a lábaimat...
viszont hízni sem, így ha kicsit többet eszem egy nap a kelleténél, borzasztóan bűntudatom van és utálom magamat, hogy ennyire nem tudok kitartani. Miközben érzem, hogy ez hülyeség, csak sportolni kéne és azzal lemozognám a kaját, mert az étkezésem egyébként rendben van. CSAK mint mondtam, ott a bűntudat! Hogy tudnék ebből kikerülni egészségesen? Ugye nem vagyok beteg?
A súlyod teljesen normális, de a gondolkodásmódod nem az.
Ha tovább folytatod ezt az életmódot akkor annak az lesz az eredménye, hogy löttyedt maradsz és zsíros, inkább egyél rendesen és sportolj, akkor lehetnél csinos. Melyiket szeretnéd? Egy egészséges sovány test a legszebb.
170/53 kiló vagyok, én nyertem, de csak mert magasabb vagyok.
Dehogy vagy anorexi. Csak nem zabálsz annyit mint egy ló.
Egy kis sportot beiktathatnál rendszeresen, és akkor nem lennél fáradékony, mert hozzászoknál, megedződnél, feszesebb izmosabb lenne a lábad.
Pl a bringázás jó erre. Csak mielőtt elindulsz, 1 szendvicset be kell nyomni, vagy vinni magaddal 1-2 csokit, mert ha nincs energia, akkor lefordulsz a bringáról :)
Ezt magamról tudom.
Ha kajálok előtte sokkal jobban megy, másképpen meg majd elájulok :)
mivel eszedbe jutott, nincs semmi sem veszve, ne aggódj:)
egyél rendesen, egészségesen, és sportolj sokat, és akkor lehet, hogy nem leszel csontsovány, de gyönyörű formás, az leszel.
szuper alakod lehet, az adatok alapján: miley cyrus is pont ilyen (utálom azt a csajt, de azt nem tagadhatom,hogy az alakja nagyon jó)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!