Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Honnan tudhatom, hogy egy...

Honnan tudhatom, hogy egy edzés az én "szintemnek" való-e, elég intenzív-e?

Figyelt kérdés
Nevet most nem írok, kinek a videóira edzek, hogy elfogulatlan válaszok érkezzenek. Szóval edzés közben nagyon izzadok, hevesebben ver a szívem, van egy-egy olyan gyakorlat, ami nem megy hibátlanul, vagy félig tudom megcsinálni, vagy nem helyesen. Edzés közben jó érzésem van, hogy ez megmozgat, és mivel fáraszt, biztos hatásos. De edzés után 5-10 perccel már olyan, mintha nem csináltam volna semmit. Még csak izomlázam sincs, és nem érzem a testemben, hogy hű de jót edzetten, nincs semmi kellemesen sajgó érzés. Szeretném ha hatásos lenne az itthoni saját testsúlyos edzésem, ha nem hiába csinálnám, mert közben azért tényleg kicsit megszenvedek vele. Szerintetek érdemes lenne nehezebbre váltanom? Vagy normális, hogy utána ennyire minden rendben van?
2020. aug. 2. 22:46
 1/2 anonim ***** válasza:
54%

Az hogy elfáradsz és izzadsz semmit sem jelent.

Nekem már ott bajom van a dologgal, hogy egy videó alapján edzel, tehát szinte biztos vagyok benne hogy túlonságosan egyszerű és tényleges fejlődést nem fogsz tőle látni.

Max annyit hogy átmozgat.

2020. aug. 2. 22:53
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok tényező van. A legjobb, ha a pulzusod megnöveli, az a legbiztosabb jele. Viszont ha kényelmetlenül gyorsan ver a szíved, akkor tudod hogy átestél a ó túloldalára.

Izzadás: izzadhatsz attól is, ha meleg van a szobában, de a szanunában fekvőtámaszozva sem izzadsz, ha előtte nem ittál elég folyadékot.

Izomláz: Az izomláz az izmokban lévő tejsavtermelés jele. Általában akkor jelentkezik, ha az izmok nem voltak megfelelően bemelegedve vagy lenyújtva; ileltve akkor, ha jó ideje nem edzettél arra az izomcsoportra. Az edzés hatásosságához nem sok köze van.

Arra igyelj, ha midnig ugyanazt csinálod, akkor egy idő után nem fogszu fejlődni.

A másik dolgo pedig, hogy inkább jól csinálj meg egy ismétlést, mint rosszul hármat. Ha nem tudod a videóban elmondott gyakorlatot pontosan megcsinálni, akkor akár sérülés is lehet belőle (pl hasizomgyakorlatnál amikor háton fekve lábemleés van, tipikus hiba a derék felmelése. de az ember hiába csinálja meg úgy, ha kevsebb izommunka és tönkreteszi a gerincét)

2020. aug. 2. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!