Honnan tudhatom, hogy egy edzés az én "szintemnek" való-e, elég intenzív-e?
Az hogy elfáradsz és izzadsz semmit sem jelent.
Nekem már ott bajom van a dologgal, hogy egy videó alapján edzel, tehát szinte biztos vagyok benne hogy túlonságosan egyszerű és tényleges fejlődést nem fogsz tőle látni.
Max annyit hogy átmozgat.
Nagyon sok tényező van. A legjobb, ha a pulzusod megnöveli, az a legbiztosabb jele. Viszont ha kényelmetlenül gyorsan ver a szíved, akkor tudod hogy átestél a ó túloldalára.
Izzadás: izzadhatsz attól is, ha meleg van a szobában, de a szanunában fekvőtámaszozva sem izzadsz, ha előtte nem ittál elég folyadékot.
Izomláz: Az izomláz az izmokban lévő tejsavtermelés jele. Általában akkor jelentkezik, ha az izmok nem voltak megfelelően bemelegedve vagy lenyújtva; ileltve akkor, ha jó ideje nem edzettél arra az izomcsoportra. Az edzés hatásosságához nem sok köze van.
Arra igyelj, ha midnig ugyanazt csinálod, akkor egy idő után nem fogszu fejlődni.
A másik dolgo pedig, hogy inkább jól csinálj meg egy ismétlést, mint rosszul hármat. Ha nem tudod a videóban elmondott gyakorlatot pontosan megcsinálni, akkor akár sérülés is lehet belőle (pl hasizomgyakorlatnál amikor háton fekve lábemleés van, tipikus hiba a derék felmelése. de az ember hiába csinálja meg úgy, ha kevsebb izommunka és tönkreteszi a gerincét)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!