Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kinek mi a tapasztalata a...

Kinek mi a tapasztalata a fogyási folyamatban beálló stagnálásról?

Figyelt kérdés
Az első 10 kiló szinte leszakadt rólam, 3 hónap alatt ment le. Aztán lelassult a dolog, a következő 3 hónap most jár le és ezalatt 4 kiló ment le. De nem is ez a lényeg, hanem, hogy megállt a mérleg az elmúlt hetekben a 66 kilónál. Eddig nem számoltam kalóriát, de most direkt nekikezdtem, a kalóriabázist használom, mindent felírok, viszont nyilván az ottani értékekre hagyatkozom. A kalóriabázis szerint az elmúlt 7 napban több, mint fél kilót kellett volna fogynom, viszont én híztam 30 dekát. Ne értsetek félre, nem a 30 deka zavar, hanem hogy ha mindent betartok akkor miért nincs legalább minimális eredménye? 14 kiló kalóriaszámolás nélkül is lement, amikor meg rendesen csinálnám,akkor semmi?

2020. júl. 30. 11:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
A lényeget nem írtad. Tápanyagoknak milyen az arànya? Amúgy 1400 elég kevésnek tűnik.
2020. júl. 30. 13:10
 12/18 anonim válasza:

Tulajdonképpen már a normál testsúly határán vagy úgyhogy itt már nem fognak könnyen lecsúszni. Érdemes valamilyen aerob mozgást választani és azt hosszú távon végezni 20-30 percig illetve viszonylag kényelmesebb tempóban de mindenképp hosszabb időn át. Ilyen például a futás, biciklizés vagy 1 óra séta.

Persze érdemes tartani a diétát és természetesen ezektől sem fog azonnal lecsúszni de meggyorsíthatja a fogyást, illetve hosszútávon is kedvezőbb mert nehezebben mennek vissza a kilók.

2020. júl. 30. 13:10
 13/18 anonim ***** válasza:

Ez a víz.

Lehet, hogy ebben a melegben többet izzad, párologtat az ember, de többet is iszik. 30 deka az egy pohár víz. Inni viszont muszáj, lehet, hogy a 66 kilódból most le tudnál pár nap alatt menni 63-ra, ha lényegesen kevesebbet innál, de az se tartós nem lenne, se egészséges.

A stagnálások után mindig megindul lefelé a súly ismét.

2020. júl. 30. 13:12
 14/18 anonim ***** válasza:
76%
#7 vagyok. Én inkább azt ajánlom, hogy vizsgáld felül az étrendedet, lehetne-e még csiszolgatni, javítani rajta (pl. finomlisztes, túl sok adalékanyagot tartalmazó ételek kiiktatása, helyettük több friss, természetes élelmiszer), és változtass a makrókon (pl. több fehérje, kevesebb ch). Vitaminok, mikrotápanyagok szempontjából a cronometer.com segíthet - ha valamiből túl keveset viszel be, szedj kiegészítőket és/vagy egyél több vitamindús ételt.
2020. júl. 30. 13:12
 15/18 A kérdező kommentje:

Én amikor a kalória bázisban megnézem hogy miből mennyit vittem be, az a jellemző, hogy ch-ból még vihetnék, a fehérjét túlléptem. A zsír változó. Nem eszem lisztes, cukros dolgokat, kenyeret is alig. A mozgásom aerob jellegű, vagy 50 perc ellipszis tréner, vagy egy óra box (zsákolás+erősítés).

Köszönöm a sok sok hasznos választ, mindenkinek ment a zöld.

2020. júl. 30. 14:12
 16/18 anonim ***** válasza:
Szerintem ez egyénenként változik. Én pl. életem során többször híztam és fogytam le 15 kg-t, mégsem volt soha olyan, hogy megállt volna a fogyásom. A helyedben néhány napig 2-3 ezer kalóriát ennék, aztán visszatérnék az 1400-hoz. Neten több mindennel magyarázzák ezt a jelenséget, van aki szerint a szervezet hozzászokik az adott kalóriához, vagy van aki szerint beáll az új súlypont.
2020. júl. 31. 14:06
 17/18 anonim ***** válasza:

#15: A kalóriabázis nem szentírás. Ha azt követtem volna, amikor lefogytam, napi 1200 kcal-t ehettem volna, ehhez képest kb. 1500-1600 kcal-t vittem be, mégis gyorsabban lefogytam. Az efféle kalkulátorok által javasolt makrók sem mindenkinek válnak be, ezért is írtam, hogy változtass a makrókon. Eddig milyen makrókat céloztál meg?

2020. júl. 31. 23:01
 18/18 A kérdező kommentje:
#17 Nem foglalkoztam makrókkal. A kalóriabázist sem használtam eddig. Egészségesen ettem és kész. De mindegy, mert most le is álltam vele, nem érdekel. Végülis nem hízok. Megvárom, mi lesz.
2020. aug. 2. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!