Nagyon lefogytam, hogy ne hízzak sokat és min változtassak?
Szerintem a kalóriád vidd fel minden héten 100-al feljebb..
De még kérdezhetem a korod és a nemed?
Az 59 kg még az egészséges tartományban van a magasságodhoz, bár az aljához közel. Viszont ha nem sportoltál, most valószínű elég kevés izmod van.
Szerintem felejtsd el a mérleget. Vegyél egy szabócentit, és mérd le a karod, combod, derekad, nyakad kerületét. Ezután azon dolgozz, hogy ezek ne nőjenek jelentősen. Kezdj el sportolni és kicsit többet enni (fokozatosan növelve az adagot). Két hónap múlva előveheted a mérleget, ha a kerületek nem nőttek, de a súlyod nőtt, az jó jel: azt jelenti, hogy izmosodtál, de zsírt nem nagyon szedtél fel.
Pont ugyanazokat akartam írni, mint az első és a harmadik hozzászóló. Kiegészítve azzal, hogy az 1100-1200 tényleg kevés. A súlyodhoz 1400 kcal ami a napi alap alapanyagcseréd (ezt akkor is meg kell enni, ha egész nap alszol. Enélkül komoly betegségek alakulhatnak ki. Elsőként ennyire nyugodtan növelheted a mennyiséget, utána pedig hetente plusz 50-100 kalóriával. Mellé sport. Ha tudsz angolul, vagy a szüleid, keressetek rá a 'reverse dieting' fogalmára.
Fontos, hogy a kalória növekedésrvel pár hétig felszedhetsz pár kilót, de az magától le fog menni, amiatt nem kell aggódni.
Ha sportolsz és marad a súlyod, az azt jelenti, hogy izmosodsz, az pedig jó jel lesz
1100 1200 kcal az nagyon kevés neked!
Nekem volt egy több hétig tartó betegségem, kiderüt, hogy ételérzékenység állt mögötte. Alig mertem összeszámolni mennyit ettem akkor a napokban, de ilyen 1000 kcal körül volt. Le is fogytam 2 kilót, ami nekem durva, mert alapból is vékony vagyok..
Kb 1500 az én alap kalóriaszükségletem, a tiéd olyan 1800 körül mozoghat, szóval ezzel tovább fogsz fogyni. Én 1900-ra növelem most, hogy visszahízzam a 2 kilómat. De ez sem 1-2 hét alatt fog megtörténni :D ez hosszabb folyamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!