Hogyan fogyjak?

Figyelt kérdés

2,5 hónap alatt -10 kg napi 800-900 kcal bevitellel heti egy bűnnappal. Egy nap, viszont elszakadt bennem valami, ami miatt 1 hónapig szó szerint zabáltam. Emiatt visszajött 7 kg. Lehetséges leadni 1,5 hónap alatt? Ha igen hogyan?

16/L

2020. júl. 14. 23:04
 1/5 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy mikor éhes vagyok addig eszek, amíg jól nem lakok. Bármit meg tudok enni. Mitől lehet ez? Válaszokat és segítségeket előre is nagyon köszönöm!
2020. júl. 14. 23:16
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Viszonylag rövid utat jártál be, és szerencsére máris kijött, hogy miért tarthatatlan egy ilyen drasztikus diéta, ráadásul egészségtelen is. 1200 kcal alatti diéta csak arra jó, hogy a szervezeted raktár üzemmódba kapcsoljon, ami azt jelenti, hogy nagyjából amint kap valami tápanyagot, azt elraktározza zsír formájában "ínségesebb időkre". Vagyis zabálnod sem kell, amint elkezdesz a fogyózás után normálisan enni, vissta fognak jönni a kilók, beindul a jojó-effektus.

Érdemesebb lenne egy napi 1200-1500 kcal körüli étrendet tartanod, ügyelve a megfelelő fehérje, zsír és szénhidrátbevitelre is. Ezzel még testmozgás nélkül is lehet fogyni, csak kicsit lassabban, mint ahogy elsőre szeretnéd. Ha némi mozgást is beiktatsz, azzal az egészségedet is szolgálod, és a fogyás ütemét is felgyorsíthatod.

2020. júl. 14. 23:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Azért eszed magad halálra, mert ehhez vagy hozzászokva. 2-3 hét tudatos odafigyeléssel át lehet állni egy normális étkezési rendszerre, ahhoz meg hogy ne zabáld túl magad, csak egy kis önkontrollra lenne szükség. Segíthet egyébként az is, ha evés előtt, vagy ha érzed, hogy éhes vagy, akkor megiszol egy pohár vizet, aztán vársz kicsit, és csak utána eszel. Hamarabb el fogsz telni, vagy lehet rájössz hogy valójában nem is voltál éhes, csak szomjas.
2020. júl. 14. 23:22
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem komoly üzemetet kaptál azzal, hogy "elszakadt benned valami" át kéne gondolnod, hogyan folytasd.

A legfontosabb az lenne, hogy nem csak a gyors fogyás a fogyás. Sőt az általában olyan gyorsan visszamegy mint most is.

Le kellene lassítanod. Alakíts ki egy olyan étrendet amit örökké tarthatsz. Megfelelő minőségű és mennyiségű étrenddel

1200-1500 kcal +mozgás

Az sem baj ha az elején csak 5-10 perceket bírsz edzeni. Ehhez is hozzá kell szokni.

A bezabálás tényleg csak önuralom. A jóllakottságot előbb eléred mint gondolnád. Egyél lassan és figyelj jobban, hogy csak az íze miatt eszel-e tovább. Én általában előre kiszámolom az egész napot és csak annyit szedek amennyit felírtam.

2020. júl. 15. 05:03
 5/5 anonim ***** válasza:

Egy hónap zaba tényleg durva, de még 1-2-3 év múlva is elő fog fordulni, hogy egy-egy este feleszed a hűtőt.

Nekem nagyon sokáig tartott, mire megszűnt ez a késztetés. Ezzel számolj és akkor kevésbé lesz nehéz leállni róla.

Sokan kérdezik itt az oldalon, hogy a hozzászólóknak mégis mi baja azokkal, akik 700-800 kalóriát akarnak enni egy nap.

Na ez. Pont ez a probléma.

2020. júl. 15. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!