Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Annyira utálom magam. Hogyan...

Annyira utálom magam. Hogyan fogyjak le ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Pár éve több voltam kb 15 kilóval. Antidepresszánst szedtem és nagy valószínűséggel közre játszott a felszedett kiloknal ugyanis amikor abbahagytam magától lement 10 kiló vagy a stressztől mindegy is. Aztán fogyokoruztam kalória szamolassal és lement meg 10 kiló de sajnos abból 5 visszajött. Nagyon nehéz ez nekem mert idén tavasszal volt megint egy lelki mely pontom és mindenre rosszul reagál a szervezetem amint picit lecsokkentem az ételt előjön ez a szorongos depressszios állapot és az eletvitelem elég súlyosan befolyásolja . De az is lehet nincs semmi összefüggés a két dolog között csak pont amikor ezt a visszajött 5 kilót próbáltam leadni meg tavasszal véletlen egybe esett a kettő így sajnos abba kellett hagynom.

Pont ez a kva 5 kiló számít hogy jól nézzek ki de komolyan. Sokkal jobban érzem magam úgy.

A kérdés hogyan adhatnam le végre úgy hogy ne jöjjön vissza és ne legyenek lelki bajaim sem a csökkent etkezestol ? Télen nem zavar ez a plusz kiló de ilyenkor nagyon sokkal szebben mutat egy rövid nadrág pl.

2020. jún. 30. 15:52
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
71%
Most őszintén szerinted mi honnan az istenből tudjuk, hogy hogyan kellene fogynod, hogy ne legyenek lelki bajaid??? Az vigasztaljon, hogy van rá kb 10 hónapod, mert holnap már július és ha nagyon beleadsz mindent akkor is legalább augusztus közepe mire leadod azt az 5 kilót. Akkor meg már lassan úgyis vége a rövidnadrágszezonnak.
2020. jún. 30. 16:08
 2/18 A kérdező kommentje:
Ki az a mi ? Nem hiszem hogy abszurd lenne arra gondolnom hogy talán másnak is volt már ilyen problémája hogy jobban megviseli a szervezetét a fogyás. Én nem vagyok elhízott koca ezért sokkal kevesebbet ehetek ahhoz hogy legyen eredménye kb 1200-1400 kalóriát. Leginkább olyan ember tanácsára lenne szükségem aki átélt már hasonlót . Ha te nem vagy ezek között szimplán lapozz tovább nem tartok a fejedhez fegyvert hogy válaszolj . Bevált módszerek, tartós eredményt biztosító modszerek erdekelnek.
2020. jún. 30. 16:15
 3/18 anonim ***** válasza:
72%

Rendben, értem.

A bevált módszer a fogyáshoz: ne zabálj annyit amennyit most

A bevált módszer, hogy tartóssá váljon az erdmény: miután lefogytál ne kezdj el többet zabálni.

Azt hiszed, hogy létezik valami különleges PRAKTIKA amivel levághatod a kanyart? Hát nincs, mert ez fizika. Ha többet kevesebbet eszel mint amennyit elégetsz akkor fogyni fogsz ha meg többet akkor hízni.

Hogy mennyire fingod sincs róla azt mutatja, hogy vekengsz az 1200-1400 kalórián miközben nem írod le, hogy

1. milyen nemű vagy

2. mennyi most a súlyod

3. hány éves vagy

4. mennyit sportolsz

2020. jún. 30. 16:22
 4/18 A kérdező kommentje:

A matek részével tisztában vagyok . Nem hasra ütés szeruen találtam ki a kalóriát. Kiszámoltam különböző oldalak segítségével kipróbáltam és ez jött ki. Megpróbálom megfogalmazni meg egyszer lehet nem sikerült értelmesen átadnom.

Olyan módszert keresek, ami segíti a celjaim elérését . Cél : testzsír % csökkentés tényleg pár kilorol lenne szó. A lényeg hogy nem terhelhetem most túl magam koplalással vagy őrült edzesekkel. Egyrészt amikor meg amikor tavaly ezzel komolyabban foglalkoztam nem jött meg egy idő után rendszeresen viszont ha növelem a kalóriát már nem fogyok. Másrészt a pszichés problemaim miatt sem csinalhatok drasztikus dolgokat. Szeretnek egészségesen élni amibe belefér néha egy egy iszogatas, néha édesség vagy hasonló mégis kiegyensúlyozott és nem össze vissza zabalos. Az a kérdés hogyan tudnám összeegyeztetni ezeket a dolgokat . Hányszor kene enni egy nap mit hogyan kell mértéket tartani nem szeretnek végletesen csak salátán és csirkemellen élni de össze-vissza zabalni sem. Egyébként nő vagyok 25 éves 157 centi 57-58 kg. Mozogni sokat mozgok túrázás séta bicikli futás meg eleve fizikai munkát végzek évek óta.

2020. jún. 30. 16:34
 5/18 anonim ***** válasza:
66%

Neked nem pszihés problémád vannak hanem agyi. Ha tudod, hogy a koplalás ilyen hatással van rád akkor miért nem mész 200 kalória minuszba? Az kb egy hónap alatt 1kg fogyás. Senkit sem érdekel, hogy hányszor eszel egy nap amíg az össze bevitt cucc kevesebb mint amennyit elégetsz. Ehetsz 28x egy nap vagy 1x sokat.

Aki az ilyet ennyire túlbonyolítja az csak kifogásokat keres.

2020. jún. 30. 17:01
 6/18 anonim ***** válasza:
82%
Nem ártana újra antidepresszánst szedned, mert láthatóan a probléma a fejedben van.
2020. jún. 30. 17:15
 7/18 anonim válasza:
100%
Ez ugye általában úgy szokott működni, hogy ha valaki rohamosan elkezd falni akkor lesz egyfajta bűntudata. Lehet az agyad már úgy gondolja, hogy a keveset eszel fogyni akarsz ezzel von párhuzamot, tehát magyarul kövér vagy. Ami nincsen így. Ez egy berögződés.Ne kezdj el egy kemény diétát semmiképp, szerintem hagyd el a kenyeret, esetleg a cukrot amik hízlalnak. Ne számold a kalóriákat mert ismét rosszul fogod magad érezni. Automatikusan rá fogsz állni majd arra, hogy ezt nem eszel azt nem eszel. Utána már nem érzed sanyargatásnak. Ha pedig időd engedi sétálj, fuss a szabadban vagy edz akár otthon. Ezt sem kell túl hosszú ideig csinálnod elég először 15 perccel kezdened, amennyi jól esik és nem érzed kényszernek. Aztán majd szépen lassan haladsz a célod felé. Remélem azért tudtam neked segíteni.
2020. jún. 30. 17:16
 8/18 anonim ***** válasza:
93%
A személyiségzavar befolyásolja a közérzetet, hamis önképet mutat.
2020. jún. 30. 17:19
 9/18 A kérdező kommentje:

Nincsen személyiség zavarom, és az agyammal sincsen baj. Attól

Hogy nem vagyok 120 kiló zavarhat az pár kiló felesleg. Szerintem nem azt írtam hogy 35 kiló vagyok és fogyni akarok 20 kilót. Egy egészséges tartható életmódot szeretnék kialakítani. Nálunk otthon nem volt szokás rendszeresen enni soha mindneki azt evett amikor akart. Nagyon fura rendszeresen étkezni számomra és mivel van egy szorongasos problémám mindig tartok az új szokásoktól hogy felerositheti. A sporttal sose volt bajom mindig is szerettem. 7-es köszönöm :)

2020. jún. 30. 17:28
 10/18 anonim ***** válasza:
94%

"Egy egészséges tartható életmódot szeretnék kialakítani. Nálunk otthon nem volt szokás rendszeresen enni soha mindneki azt evett amikor akart. Nagyon fura rendszeresen étkezni számomra"

Na, akkor meg is van, hogy mi a feladat: pont ez - rendszert vinni az étkezésedbe.

2020. jún. 30. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!