Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Naponta hányszor kell étkezni?...

Naponta hányszor kell étkezni? Mi a helyes?

Figyelt kérdés

2020. jún. 25. 02:04
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
30%
1 napos böjtöket szoktam tartani és semmi bajom. Sőt, tökéletes a közérzetem, nem puffadok, a testzsírom 10% vagy még alatta. Sportolni is van erőm. Szóval én a napi 1-2 evést tartom ideálisnak megspékelve böjti napokkal.
2020. jún. 25. 10:51
 12/26 anonim ***** válasza:
52%

"Nem vagyok dietetikus, szerintem is 3 és 5 között van. A vércukor szintedet pont azzal tartod egyensúlyban, ha 3 óránként eszel. "

Hát nem.

A vércukor szintedet akkor tartod egyensúlyban ha az étkezésed rostban gazdag, ezáltal a belekben lelassítja a felszívódást. Így állandóan stabilan tartod.

Az anyagcsere is lelassul többszöri étkezésnél. Savtúltermelés is éppen akkor alakul ki. Eszel, aztán pihenés után megint csak beinditod az emésztést. Itt egy másik szakember a témában, tóth gábor: https://www.youtube.com/watch?v=3NRDp3So8bY

Aztán ott van még az autofágia is. Az pont nem akkor lesz domináns amikor a szervezetedet tömeted a szeméttel, hanem amikor rá van szorulva, hogy a szemetet égesd: https://www.youtube.com/watch?v=-6hcGaPZskE&t=599s

2020. jún. 25. 11:03
 13/26 anonim ***** válasza:
52%
persze a cukorbetegség esetében igazad van. De ott is sok dologtól függ.
2020. jún. 25. 11:06
 14/26 anonim ***** válasza:
70%
De te sem vagy dietetikus, mindenkinek más jön be. Én egyszerre csak kis adagot bírok enni, ha naponta kétszer ennék, még az ezer kalória sem lenne meg.
2020. jún. 25. 11:08
 15/26 anonim ***** válasza:

Hát én annak készülők és nem 2 sor lenne leírni a szakembereket akiket követek és rengeteg kutatást olvasok a témában, mert egyszerűen imádom és mert hatalmas nagy zavarok vannak a fejekben.

A hányszor együnk dolog nem arról szól, hogy kinek mi jön be..Az egészséges táplálkozást nem lehet egyszerűsíteni ilyen bagatell dolgokra. Hát már ott megbukott a dolog, hogy általános iskola biológiai szintű dolgokkal nem vagyunk tisztában, azaz a rost szerepével.

2020. jún. 25. 11:18
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Tisztában vagyok a rost szerepével, már csak azért is mert nagyrészt vega kajákat fogyasztok. Ettől függetlenül ez igenis arról szól, hogy kinek mi jön be. Ugyanis ha valakinek nem jön be az általad propagált kétszeri evés böjttel (amit eddig még normális dietetikustól nem hallottam amúgy) akkor az szenvedni fog ettől és nem fogja bírni követni. Te is csak azért csinálod, mert jól érzed magad, ha szenvednél tőle nem követnéd.

Sok gyúrós edz és ötször eszik és jól van.

A dietetikában is, mint annyi más tudomány területén, állandóan változnak a trendek. És vicces, hogy mindig ilyen nagyképűen nyilatkoznak az adott trend képviselői. Úgyhogy hűsd le magad, a gyereked vagy unokád idején már ez is "meghaladott" lesz mint annyi más trend. És még mindig ott tartunk, hogy aki okos az a saját testére figyelve eszik. És ha neki az jó és egészséges és beválik, azt követi, akárhányszor is egyen egy nap.

2020. jún. 25. 11:40
 17/26 anonim ***** válasza:

Épp ez a baj az emberekkel általánosságban. Nekik aztán ne mondja senki, hogy mit egyenek, ők jobban tudják.

Sehol se írtam, hogy kétszer kell enni egy nap. Mint írtam az lenne az ideális de a napi 3xi étkezés is ideális.

Attól, hogy valaki edz és izmot épít, nem jelenti azt, hogy jól is csinálja.

Mondok most 3 embert aki hazai viszonylatban felkapott és videókat is csinál: három harmad, johhnyv, valentin torna. Ők is ezt mondják, mert ez nem egy trend hanem tény. Olyan nincs hogy most azt mondják, hogy a napi 5 étkezés lassitja az anyagcserét, majd később kiderül, hogy gyorsitja... De ott van még a korábban belinkelt dietetikus, tóth gábor élelmiszeripari mérnök, Gödény györgy fitnesz edző és gyógyszerész.

Esetleg mondhatnám dr greger-t is aki ha már vegán..a plant based diéta kitalálója.

Ha meg tényleg tudnád mire jó a rost, akkor nem írtad volna azt, hogy a napi többszöri evés állitja be a vércukor szintet.

De nyugodtan linkelj be egy szakembert vagy pubmedről tanulmányt ami azt mondja, hogy emésztési, anyagcsere szempontból megfelelő a 3nál többszöri étkezés.

2020. jún. 25. 11:55
 18/26 anonim ***** válasza:

de ha érdeke akkor itt egy isteni cikk a témában:

[link]

riport Vellai Tiboral az elte genetikai tanszék oktatójával aki egy olyan témáról beszél ami miatt 2016-ban nobel díjat kapott egy kutató.

2020. jún. 25. 11:58
 19/26 anonim ***** válasza:
Erősen függ eleve attól, hogy hány évesek vagyunk és mennyire vagyunk egészségesek. Csecsemőkorban egész más a helyzet, mint 100 évesen cukorbetegséggel, epebajjal körítve...
2020. jún. 25. 12:33
 20/26 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem egyéni,én tényleg nem vagyok dietetikus,csak saját magamon tapasztaltam ki, hogy NEKEM HOGY JÓ

Én olyan vagyok,hogy mindent vagy semmit,vagyis vagy koplalok,vagy zabálok. Persze ez nem egészséges, de nagyjából beállítom úgy,hogy napi kb 2szer eszek,de akkor úgy hogy jól is lakjak. Ha többször akarnék enni,akár 5× kis adagokat egy nap,az nem esne jól mert jól nem igazán laknék,nem lenne "kielégítő" az étkezés:D és nem is érezném még szükségét,csak kényszerből ennék. 0 kajával kibírom tovább,de úgy hogy keveseket eszek csak kínlódnék.

Szóval NEKEM az vált be hogy ritkábban eszek de akkor nagyokat,időnkét böjtölök is,néha meg csalónapot tartok.

Amúgy 16L vagyok, és 163cm 48/49 kiló

2020. jún. 25. 13:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!