Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 2 hónapja kezdtem el kocogni/s...

2 hónapja kezdtem el kocogni/sétálni, mégsem fogyok egy dekát sem. Miért van ez?

Figyelt kérdés
Extrém túlsúlyos vagyok, 125kg, 164cm. Pm alulműködésem, IR-em van. Heti 3-4-szer 4km-t kocogok és sétálok felváltva. Elkezdtem sokkal egészségesebben és kevesebbet enni, de mégsem fogyok semmit. Talán egy kicsit az alakomon látszik a változás, de súlyban nem. Terhességem előtt 70kg voltam, azóta meg napról napra csak nő a súlyom. Egyszer már sikerült 30kg-t leadnom, de akkor nem volt pm alulműködésem, se IR-em.
2020. jún. 24. 20:18
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A pajzsmirigy-alulműködésre nem kaptál gyógyszert?

Ha nagyon edzetlen voltál, akkor lehet, hogy izmosodtál is, és fogytál is, ami a mérlegen nem látszik, de írtad, hogy az alakodon már egy kicsit. Jó lenne ez utóbbit mérned (pl. testhezálló ruhában fényképekkel, amit senkinek sem kell megmutatnod, csak azért kell, hogy te össze tudd hasonlítani; másik lehetőség egy szabócentivel havonta lemérni a derekad, csípőd, combod, nyakad stb. kerületét).

De azért előbb-utóbb a súlyodnak is csökkenni kéne. Szerintem húzz rá még egy hónapot, és ha nem, akkor konzultálj az orvosoddal.

2020. jún. 24. 20:59
 2/9 anonim ***** válasza:
69%

Különös, két hónap után azt gondolná az ember, hogy beindul a fogyás. Szerintem érdemes akkor más mozgásformával próbálkozni. A fogyás TÉNYLEG elsősorban a táplálkozáson múlik. Kalóriákat érdemes nézegetni, de gondolom az IR miatt odafigyelsz erre, meg hogy több kis adagra oszd az ennivalót.

Szóval kocogás, séta mellé vagy helyett valami mást kellene megpróbálni. Lehet érdemes lenne egyeztetni egyszer egy magánedzővel, vagy szakértővel :)

2020. jún. 24. 21:01
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem fogysz, nem megfelelő az étrended, vàltoztass rajta.

Szintén IR, pm alulműködés és PCOS mellett fogytam 49 kilót. Szintén extrém elhízottként, volt 170, most épp 121 kilónàl jàrok.

2020. jún. 24. 21:03
 4/9 A kérdező kommentje:
Az étrendem teljesen megváltoztattam, nem eszek lisztet, cukrot, rengeteg zöldséget eszem, amiket eddig nem, mert utálom, stb. Baba mellett sajna ez a max amit tudok tenni, egyébként letroxot és meckformin xr-t szedek. Anno ennél sokkal kevesebbtől sikerült fogynom 30 kg-t.
2020. jún. 24. 21:10
 5/9 anonim ***** válasza:
96%
Attól hogy nem eszel lisztet cukrot, még vihetsz be annyi szénhidràtot, ami IRnél akadàlyozza a fogyàst.
2020. jún. 24. 21:14
 6/9 A kérdező kommentje:
Mivel számolom a kalóriákat, biztos, hogy nem az étkezéssel van a baj. 2 hónappal ezelőttig szinte semmit sem mozogtam,ki se léptem a házból, összevissza ettem mindent. Ahhoz képest most kocogni járok, és sokkal kevesebbet, másféle kajákat eszek. Ekkora túlsúlynál ez bőven elég kellene legyen, hogy elinduljanak a kilók lefelé. Ehhez képest 1 dkg sem ment még le.
2020. jún. 24. 22:10
 7/9 anonim ***** válasza:
88%
Nem kalóriàkról írtam. Mindegy. Ahogy gondolod.
2020. jún. 24. 22:26
 8/9 anonim válasza:
100%
Szia! Ez bonyolult. Sok lehetőség lehet. Ami biztos, hogy a kocogás egészséges és használ-használni fog, úgy hogy semmiképp ne hagyd abba. Azt tudom ajánlani hogy próbáld ne a testsúlyodat nézni, hanem a tapasztalt változást. Főleg mivel így izmot fogsz növeszteni először, ami miatt nem fogsz látni sok változást. Azután majd elkezdenek lemenni az úszógumik. Legyél kitartó, mert idő kell ameddig elkezd látszani. Addig próbálj sok gyümölcsöt, zöldséget enni, valamint fehérjét! Túrázz is sokat!
2020. jún. 25. 01:52
 9/9 anonim ***** válasza:
65%
Akkor ezt meg is beszélted magaddal, nem is értem, minek tetted fel a kérdést.
2020. jún. 25. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!