Van jobb módszer az időszakos böjtölésnél?
Figyelt kérdés
Tehát 36 óra böjt,aztán 12 óra étkezési időszak bármit és bármennyit ami jól esik.
És ez újra és újra.
Ezzel már fogytam 2 éve 50 kilót, 116,5 kgról 66,5 kgra.
De túlzásba vittem és félbehagytam most már viszont sajnos túlsúlyos lettem megint, 2 év után, és 91 kg vagyok.
180 cm férfi,31 éves.
Azt hiszem több ilyen hibát nem vétek hogy abbahagyom de ha túl sokat fogyok akkor inkább növelem az étkezési időszakot. Nem szabad feladni mert elhizom.
Létezik vajon ennél jobb módszer?
2020. jún. 16. 16:35
11/13 anonim válasza:
Nem vitatom, hogy régóta létezik, ott van például a Ramadan a muszlimoknál. De a böjt nem egy életmód, hanem kúra. És aki evési zavaros és csak zabálni akar, annak ez nem jó módszer, mert az evési zavar marad, csak fogy vele. De amint abbamarad, mindent visszahízik (mint a kérdező esetében) mert nem tudott kialakítani egy ésszerű rendszert amiben ésszerűen elosztva, normálisan eszik és nem zabálja tele magát. A hosszú távú sikerhez az életmódot kellene megváltoztatni.
12/13 anonim válasza:
Szép és jó a böjt,de nem fogyásra való és pláne nem arra,hogy x idő megvonás után egyszer csak izomból megterheld a szervezetedet. Nyugodtan pontozzatok le, de az igazság az,hogy a probléma onnan indul,hogy "szeretek bőségesen enni". Egyél bőségesen,de akkor itt ennyi a sztori. Zabálva nem lehet tartósan fogyni. Mértéket kell tartani,tetszik-nem tetszik. Az már magánügy,hogy inkább zabálsz és maradnak a plusz kilók, vagy szépen átszoktatod magadat kisebb adagokra,minőségi ételre (az is finom tud lenni,nem kell cipőtalpat rágni ). A böjtöt a gyomor szűkítésére,a szervezet tisztulására lehet érdemlegesen használni.
13/13 anonim válasza:
Ilyen felállásban nem egészséges a dolog, főleg, hogy te csak azért alkalmaznád, hogy telezabálhasd magad. Ha ennyire a zabálás éltet, s még a 16+8-as változat sem jó neked, akkor fel kellene keresned egy pszichológust, mert valaminek a kompenzálására használod a féktelen zabálást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!