A húgom pro ana diétát csinál mit tehetek?
Valahogy oldjátok meg, hogy a csoportjaival ne tudjon kommunikálni.
Beszélgess vele sokat, olvass fel neki újságcikkeket anorexiásokról, mindenféle tápanyag jelentőségéről, pl. miért fontos a fehérje, a vitaminok stb., milyen betegségeket okoz a hiányuk. Szerintem orvoshoz is el kellene vinni, vérképet csináltatni, hátha írnak fel neki speciális tápszert (nem emlékszem a nevére). Az evést óvatosan erőltessétek, inkább lassan, fokozatosan kellene emelni a kalóriabevitelét, ha/amíg nem kap tápszert, komplex vitamin- ásványi anyag és nyomelempótlásra is szüksége lenne.
A szüleiddel beszélj, hogy ne ordítozzanak vele, érzelmileg támogató környezetre lenne szüksége, de kellő határozottsággal párosítva. Mondjátok el neki, hogy fontos nektek és szeretitek, ne akarjon fiatalon meghalni, vagy hosszú időre kórházba kerülni.
Kérd meg, hogy törölje a Képeket, lépjen ki a csoportból, és - ami a legnehezebb-, ne olvassa ezeket a blogokat. Ezt nem tudom, hogyan lehet megakadályozni, valami szűrő, gyerekzár...
Esetleg suliban nem csúfolták? Persze a fogyókúra okozta öröm is anorexiássá teheti az embert, de azért ezt is kérdezd meg.
#8 vagyok
A kajálást ne erőltessétek. Egyszer, mikor nagyon rosszul lesz, meg fog ijedni, és hidd el, észhez tér. Egy ilyen rosszullét után mondjátok neki, hogy elviszitek egy kórházba, ahol feltáplálják. Na, ettől valószínűleg beparázik és elkezd majd motoszkálni vmi a fejében. Komolyan.
Utána beszéljétek vele(4 szem közt) és ha nincs annyira nagyon nagyon rossz állapotban, akkor vigyétek el egy személyi edzőhöz, aki rendbe teszi! Nekem ez segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!