Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A húgom pro ana diétát csinál...

A húgom pro ana diétát csinál mit tehetek?

Figyelt kérdés
Észre vettem, hogy zárkozottabb lett és bő ruhákat hord emellett az arca be van esve. Egyik nap bementem a fürdőbe, mert bent hagytam a telefonom és húgom akkor öltözött le és meg láttam, hogy a bordái kint vannak és nagyon lefogyott. Látszott rajta a súly vesztés, de azt gondoltuk a stressz az iskolában, de megígérte hogy odafog figyelni az étkezésre. 1-2 hétre rá az asztalán volt egy füzet amit állandóan magánál tart, nagyon aggódtam érte és bele néztem. Valami Pro Ana Diéta volt leírva (inkább éheztetés) 3 napig csak víz utána reggel egy alma ebédre egy abonett kenyér és ezekhez hasonló aztán tanácsok ha bingelés van.. utána kerestem hogy mit jelentenek a rövidítések de nagyon kiakadtam amikor megtudtam... Leültem vele beszélni elmondtam, hogy mindenről tudok és nagy nehezen elmondta, hogy az elején csak pár kilót akart, de aztán 8-10 kg aztán még több is lement, megpróbálta abba hagyni de nem megy neki mert elmondása szerint lelkiismeret furdalása van amikor eszik és volt hogy hánytatta magát de most már magától kihányja az ételt. Remeg ha enni kell és sírógörcsöt kap. Nagyon bánom hogy eddig hagytam h ne egyen velünk mondván ő már evett... Azt is mondta, hogy Ana csalódni fog benne és van csoport is meg ilyenek. Én nem tudom milyen csoportok ezek, de ez már nem játék. Elmondtam anyának, de elkezdett húgommal ordibálni, hogy egyáltalán nem lett csinos és úgy néz ki mint egy..(minden féle bántó dolgot felsorolt). Szerintem ez most rengetegett rontott a helyzeten. Bántani egy olyan ember kinézetét aki eleve a kinézetébe betegedett bele. Nem tudom mit kéne tenni húgom még csak 16 éves, de már 1 éve minimum csinálja teljesen tönkre fog menni. Ha bekerülne a kórházba fel hízlalnák kikerülne nagy esély, hogy újra elkezdené. Valahogy el kéne fogadtatni a testét magával a fejét helyre rakni. Félek ha nem tudok neki segíteni elfogom veszíteni... Valaki hasonló helyzetbe?
2020. jún. 8. 23:14
1 2
 11/14 anonim válasza:
15%
2 büdös nagy pofon, és jelezd anyádéknak, hogy dilidoki kell neki.
2020. jún. 9. 05:49
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Valahogy oldjátok meg, hogy a csoportjaival ne tudjon kommunikálni.

Beszélgess vele sokat, olvass fel neki újságcikkeket anorexiásokról, mindenféle tápanyag jelentőségéről, pl. miért fontos a fehérje, a vitaminok stb., milyen betegségeket okoz a hiányuk. Szerintem orvoshoz is el kellene vinni, vérképet csináltatni, hátha írnak fel neki speciális tápszert (nem emlékszem a nevére). Az evést óvatosan erőltessétek, inkább lassan, fokozatosan kellene emelni a kalóriabevitelét, ha/amíg nem kap tápszert, komplex vitamin- ásványi anyag és nyomelempótlásra is szüksége lenne.

A szüleiddel beszélj, hogy ne ordítozzanak vele, érzelmileg támogató környezetre lenne szüksége, de kellő határozottsággal párosítva. Mondjátok el neki, hogy fontos nektek és szeretitek, ne akarjon fiatalon meghalni, vagy hosszú időre kórházba kerülni.

2020. jún. 9. 11:37
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Kérd meg, hogy törölje a Képeket, lépjen ki a csoportból, és - ami a legnehezebb-, ne olvassa ezeket a blogokat. Ezt nem tudom, hogyan lehet megakadályozni, valami szűrő, gyerekzár...

Esetleg suliban nem csúfolták? Persze a fogyókúra okozta öröm is anorexiássá teheti az embert, de azért ezt is kérdezd meg.

2020. jún. 9. 14:05
 14/14 Tabbouleh ***** válasza:
100%

#8 vagyok

A kajálást ne erőltessétek. Egyszer, mikor nagyon rosszul lesz, meg fog ijedni, és hidd el, észhez tér. Egy ilyen rosszullét után mondjátok neki, hogy elviszitek egy kórházba, ahol feltáplálják. Na, ettől valószínűleg beparázik és elkezd majd motoszkálni vmi a fejében. Komolyan.

Utána beszéljétek vele(4 szem közt) és ha nincs annyira nagyon nagyon rossz állapotban, akkor vigyétek el egy személyi edzőhöz, aki rendbe teszi! Nekem ez segített.

2020. jún. 10. 00:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!