Fehérjeporral helyettesíthetem a húst?
11...jo de helyettesited es azt eszed, akkor is eszel valamit.
Masreszt meg a vega vegetarianus stb egy f sag igenis kell hus. Mindenevok vagyunk, pont. Raadasul rohadt finom es tapanyagdus. De ezt ne itt vitassuk meg.
Kerdezo: igen a leirasbol rajottem, ugy olyan forman persze a feherjet helyettesitheted, de nem az igazi eteleket, az a lenyeg, es masom is ugy irtak kb, az meg nem helyes. Szvl a kerdes kicsit mas volt mint utana a leiras meg a tobbiek kommentjet, de alapvetoen persze vihetsz be vele tobb fehérjét.
"Mindenevok vagyunk, pont."
A macskák és a kutyák meg húsevők, mégis megesznek önszántukból kb minden féle kaját. Az enyém imádja a salátalevelet!
Ja, mi mindenevők vagyunk, ergo válaszathatunk hogy mit eszünk meg. Ha valaki utálja a babot, nem eazi meg. Ha valaki utálja a húst, nem eszi meg.
"Raadasul rohadt finom es tapanyagdus"
És aki szerint nem finom?
Vagy aki ha ránéz egy szelet steak-re,nem az ételt látja benne, hanem pl az édesen botladozó kisbocit?
És nem tápanyagdús. Vannak tőle sokkal tápanyagdúsabb élelmiszereket. Sőt, könnyű túlénni magad belőle, és a nagy mennyiség baromira káros, tönkreteszi a vesét.
Persze, a fehérje bevitel egy része kiváltható porral. A fontos, hogy ne csak ezzel vidd be, mert az viszont káros is lehet. Korábban írta valaki az egyharmad, kétharmad arányt, valóban ez a legjobb opció, ha pótolnod kell. Nagy fehérjeigényű diéta esetén fele-fele arányban is lehet rövidebb ideig.
Sőt, ha a napi minimum szintet, ami a 0,8g/ttkg megvan rendes ételből, állati eredetű fehérjével, akkor a növényi fehérje is teljesen jó, hiába hiányos amúgy az aminósav profilja.
De fontos, hogy csak kiegészítő, de a leírásod, kommented alapján ezzel nem lesz gond :)
Egy korábbi kommentre reagálva: hiába eszem zöldségeket, igenis szedek vitamint, sőt, a kálciumot szinte csak így viszem be, mert nem minden nap tudom másképp ételérzékenység miatt. Télen pedig több D vitamint szedek, mert nincs napozgatás, sőt, tavasszal, ősszel se sok, a szervezetemnek pedig nem csak a nyári pár hónapban van rá szüksége. Nem ördögtől valók a kiegészítők, de nyilván nem helyettesítik a normális táplálkozást.
"Akkor gondolom gyümölcsöt sem esztek, mert ott a kapszula, nem mentek napra mert ott a D vitamin kapszula!"
Nem értetted meg a kérdést! Itt a napi fehérjebevitelről van szó, tehát csak egyetlen tápanyag miatt enné a plusz húst; vagyis az ő esetében így simán kiváltható a dolog azokon a napokon, amikor nem akar vagy tud több húst enni.
16. De a kérdést megértettem, elsőre arra válaszoltam ,főleg mert mások is írták, hogy "fölös a hús".
Aztán láttam az aláírást amit leírva már .vára mást kérdezett a kérdező csak hülyén tette fel a kérdést.
14, aki azt látja haljon éhen!
Már kimutatták hogy elv a fáknak is van lelke.
Vagy mi esszük őket, vagy ők minket, ilyen egyszerű és még jó is, tehát ennyit erről nem vagyok hajlandó itt vitázni róla, ez a kérdés nem erről szól, senki nem kérdezte h vega(vagy vegetáriánus vagy egyéb szekta) vagy-e, de tudom hogy muszáj hangoztatnod, szóval elmegyeünk mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!