Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyni szeretnék, de hogyan?

Fogyni szeretnék, de hogyan?

Figyelt kérdés
Szerintetek hogy érdemes nekiállni, ha több eü problémám is van? Milyen dokihoz érdemes elmenni első körben?
2020. jún. 4. 23:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Milyen jellegű problémáid vannak?
2020. jún. 5. 02:10
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, milyen eü problémáid vannak. Ezt jó lenne tudni...pajzsmirigy?

A fogyás jó, de kell hozzá diéta és sport is egyaránt

2020. jún. 5. 08:33
 3/9 A kérdező kommentje:

Igen, egyrészt pajzsmirigy alulműködés. Bár már jó ideje nincs kezelve, gyógyszer mellett is felfelé jöttek a kilók ( a miért egy hosszú történet). Másrészt van több más probléma is. Kedves második: nagyon nagy gond az evés, mert 1: egész nap nem vagyok éhes, max 1-2 falat. Csak este szoktam enni, akkor is általában 2 félét tudok még megenni.

2: A ZÖLDSÉGFÉLÉK 95%-A Le sem megy, a maradék meg elvileg tiltólistás... A húsokat is utálom, csak nagyon kevés, a legsoványabb húsból, illetve sok körettel. ( burgonya, hasáb, rizs, tarhonya )

Olvasgattam a neten, de kb Fényevőnek kellene lennem. Ráadásul elvileg laktózérzékeny is vagyok. Ami érdekes, mert a megvonás alatt ugyanúgy megvolt az összes tünetem. :'(

Mozogni szeretnék, de állandóan hulla fáradt vagyok, plusz az egyik problémám miatt szinte egész nap rossz a közérzetem, fáj szinte mindenem... Heti 1x eljutok lovagolni, meg ha mázlim van, akkor el tudok menni túrázni, de ez ritka..

2020. jún. 5. 22:47
 4/9 anonim ***** válasza:

Akkor első körben tovább kellene kezeltetni a pajzsmirigy problémádat, aztán keresni dietetikust.

Az is fontos lenne, hogy elkezd a zöldségeket újra kóstolni, nagyon gyerekes hozzáállás, hogy a "95%-a le sem megy", érdemes sütve, rakottan, sajttal, fűszerezve is próbálkozni.

2020. jún. 5. 23:31
 5/9 anonim ***** válasza:
A legnagyobb problémád, hogy tulajdonképpen szénhidrátot zabálsz szénhidráttal (köretek cìmszó alatt) egy durván belassult metabolizmussal. Próbálj meg kiegyensúlyozottabban táplálkozni, és lehet, hogy erősebb gyógyszerre kéne váltanod. Egy sima pajzsmirigy alulműködés a Levotiroxinnal elég jól kezelhetőnek kellene, hogy legyen. Esetleg kipróbálhatod az intermittent fastingot az segìt a hormonproblék helyre rakásában.
2020. jún. 5. 23:40
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi
2020. jún. 6. 00:46
 7/9 A kérdező kommentje:

Kicsit bővebben akkor. Tényleg nem mennek le. Kukoricás zöldborsós rizs oké, szeretem nagyon ( bár már attól is beteg vagyok sokszor) Hüvelyeseket szeretem, de főleg főzeléknek ( kenyérrel), de elvileg azok is tiltólistán vannak. Répa valamelyik netes oldal szerint szintén nem jó, mert túl édes. Sajtot, fűszereset szintén nem lehetne. ( bár ez nem azt jelenti, hogy nem is eszek.. ) Pizzán pl imádom a borsót, brokkolit, répát, babot, stb-t, de ugye ez sem jó..

Gyümölcsökön gondolkodom, hogy jó lenne megint. Régebben pl a fagyasztott gyümölcsöt ettem, ha nassolni akartam.

Nem mondanám, hogy "zabálom a szénhidrátot", hisz ma is 1x ettem egész nap, akkor sem sokat, de tény,hogy a nagy része az.

Másik: Szerintetek mennyi mozgás kellene naponta, hogy legalább ne jöjjön fel több plusz? Pár napja elgondolkodtam, hogy újra nekiállok görkorizni a gyerekkel ( napi 1 óra lenne beiktatva, ha összejönne), illetve, ha az életünkben sikerülne megváltoztatni a dolgokat, akkor akár a heti úszás, túrázás is beleférne ( gondolom, egy idő után, miután megszoktam...)

2020. jún. 6. 01:35
 8/9 anonim ***** válasza:

Az kellene, hogy vissza menj az endokrinológushoz, és beállítsák a gyógyszerezést. A hüvelyesek nem tiltottak, de nagyon nem kellene főzelékhez kenyeret enned. A káposztafélék és sárgarépa fogyasztása már meggondolandó, de meg kell figyelni, hogy akadályozza -e a fogyást. Ehetnél cukkinit, padlizsánt, céklát, karalábét, paradicsomot, paprikát, gombát.. Próbáld ki, 2 cukkinit, 1 padlizsánt, 2 céklát ezt kisebbre össze kockázol, sózod, borsozod, még kakukkfűvel/rozmaringgal is fűszerezheted, vagy a kedvenc fűszerkeverékeddel. Pici olaj, és sütőben megsütöd. Ha csirkecombokat is raksz mellé megvan a család ebédje is, legfeljebb egy kis rízst kell hozzá főzni.

A napi 1 óra mozgás már nagyon jó lenne, a gyerekekkel görkori, biciklizés is jó ötlet.

2020. jún. 6. 09:08
 9/9 A kérdező kommentje:
Utolsó, mehet privát üzenet? Ott bővebben ki tudnám fejteni...
2020. jún. 7. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!