Ha teljesen elhagyom a cukros üdítőket, és minden édességet, akkor fogyni fogok?
Világ életemben akármennyit ettem, soha nem voltam kövér hála az égnek. Azonban pici felesleg mindig volt. Tehát soha nem látszódtak még a kockáim, de pólón keresztül laposnak látszott a hasam. Ha leültem akkor gyűrődött be eléggé a háj.
Napi 1 táblacsokit megettem mindig, és vizet sosem ittam szinte, csak kóla, apenta, teák stb. (mind cukrosak)
Azonban az elmúlt fél évben sajnos eléggé rákapcsoltam az édesség evésre. A napi 1 tábla milka mellett megeszek még vagy 2 rudit, 1 chipset és van, hogy még 1 kisebb csokit (snickers, twix, kitkat).
Eléggé bűntudatom van, de nem bírom ki. És észrevettem, hogy a hasam is egyre növekszik, már a pólókon keresztül is kidomborodik kicsit.
Ha elkezdek csak vizet inni és nem eszek egyáltalán semmilyen édességet, csak heti 1-2x egy rudit akkor visszaáll minden a régi kerékvágásba? Vagy mivel ezt szokta meg a testem, nem fogok lefogyni ennyitől?
(mellette járok konditerembe, azonban ott heti 1x szoktam csak kardiózni)
Ha nem helyettesíted mással, akkor szinte biztos, hogy fogsz fogyni. Ez így, amit leírtál közel 1000 kcal. Vagy még több, attól függően mekkora a chips, milyen a tábla csoki, túrórudi... Stb.
De érdemes alapjaiban átnézned az étrendedet, hogy kiegyensúlyozott legyen, ne legyenek falási rohamaid.
A mozgással is érdemes foglalkozni. Kardiózni sztem totál fölösleges kondiban, egy futócipő olcsóbb, illetve hideg, esős időben, ha nem akarsz kimenni, akkor otthon is lehet ugrálni. Heti 2-4 alkalommal érdemes ezeket tolni. Ha formásodni is akarsz, akkor érdemes kondiba menni, és használni a gépeket.
2: Nem a szénhidrát hizlal. Minden hizlal, ha több, mint amire szüksége van a szervezetednek. A felesleges zsír és a felesleges fehérje is ugyanúgy elraktározódik és hizlal.
És nem a cukortól, szénhidráttól lesz valaki cukorbeteg.
A dietetikusod adja vissza a diplomáját.
Kérdező: igen, ha ilyen sok édességet eszel és üdítőt iszol, akkor már az is változást okoz, ha ezeket elhagyod. Hajrá!
Lutri. Lehet, hogy mostanra inzulinrezisztencia és/vagy cukorbetegség alakult ki nálad. (Az is lehet, hogy pont emiatt kaptál rá a több csokira! Tehát a korábbi, hozzád képest "normális" mennyiség okozta a betegséget évek után, majd a kialakult betegség az édességfogyasztás elharapódzását okozta.)
Szerintem próbáld meg, hogy mi történik, de ha nincs javulás vagy képtelen vagy leállni a csokival, akkor 2-3 hét múlva keresd fel a háziorvosod.
Köszönöm a válaszokat!
21 éves fiú vagyok, 190 cm és 82 kg
A hasamon van sok felesleg, meg egy kicsi a mellemen de az elhanyagolható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!