Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha teljesen elhagyom a cukros...

Ha teljesen elhagyom a cukros üdítőket, és minden édességet, akkor fogyni fogok?

Figyelt kérdés

Világ életemben akármennyit ettem, soha nem voltam kövér hála az égnek. Azonban pici felesleg mindig volt. Tehát soha nem látszódtak még a kockáim, de pólón keresztül laposnak látszott a hasam. Ha leültem akkor gyűrődött be eléggé a háj.

Napi 1 táblacsokit megettem mindig, és vizet sosem ittam szinte, csak kóla, apenta, teák stb. (mind cukrosak)

Azonban az elmúlt fél évben sajnos eléggé rákapcsoltam az édesség evésre. A napi 1 tábla milka mellett megeszek még vagy 2 rudit, 1 chipset és van, hogy még 1 kisebb csokit (snickers, twix, kitkat).

Eléggé bűntudatom van, de nem bírom ki. És észrevettem, hogy a hasam is egyre növekszik, már a pólókon keresztül is kidomborodik kicsit.

Ha elkezdek csak vizet inni és nem eszek egyáltalán semmilyen édességet, csak heti 1-2x egy rudit akkor visszaáll minden a régi kerékvágásba? Vagy mivel ezt szokta meg a testem, nem fogok lefogyni ennyitől?

(mellette járok konditerembe, azonban ott heti 1x szoktam csak kardiózni)

2020. jún. 2. 01:23
 1/10 anonim ***** válasza:
79%
Számold ki a napi kalóriafogyasztásodat. Ha amúgy nem eszel sokat, és ezt mind betartod, és nem heti 1 órát edzel, hanem 4-5-öt, akkor fogyni fogsz. A titok, hogy ne is vásárolj ilyeneket, mert ha van otthon, akkor mindenképp megeszed-megiszod.
2020. jún. 2. 01:31
 2/10 anonim ***** válasza:
76%
Saját tapasztalat: a túl sok szénhidrát egyrészt hízlal, másrészt az diabetikusom szerint ez okozta a cukorbetegségemet. Napi 1.5-2 liter kólát ittam meg korábban. Előbb elkezdtem egyre jobban vízzel hígítani -egy darabig még édesebbnek is éreztem, mára már leginkább vizet iszom, illetve minimális édességet -modjuk napi 1 rudi, vagy egy kis csoki, s tejeskávé csapott kiskanál mézzel.
2020. jún. 2. 02:46
 3/10 anonim ***** válasza:
89%

Ha nem helyettesíted mással, akkor szinte biztos, hogy fogsz fogyni. Ez így, amit leírtál közel 1000 kcal. Vagy még több, attól függően mekkora a chips, milyen a tábla csoki, túrórudi... Stb.

De érdemes alapjaiban átnézned az étrendedet, hogy kiegyensúlyozott legyen, ne legyenek falási rohamaid.

A mozgással is érdemes foglalkozni. Kardiózni sztem totál fölösleges kondiban, egy futócipő olcsóbb, illetve hideg, esős időben, ha nem akarsz kimenni, akkor otthon is lehet ugrálni. Heti 2-4 alkalommal érdemes ezeket tolni. Ha formásodni is akarsz, akkor érdemes kondiba menni, és használni a gépeket.

2020. jún. 2. 08:32
 4/10 anonim ***** válasza:
69%

2: Nem a szénhidrát hizlal. Minden hizlal, ha több, mint amire szüksége van a szervezetednek. A felesleges zsír és a felesleges fehérje is ugyanúgy elraktározódik és hizlal.

És nem a cukortól, szénhidráttól lesz valaki cukorbeteg.

A dietetikusod adja vissza a diplomáját.

Kérdező: igen, ha ilyen sok édességet eszel és üdítőt iszol, akkor már az is változást okoz, ha ezeket elhagyod. Hajrá!

2020. jún. 2. 09:26
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
1 tábla csoki kb 500 kcal, 1 kis csoki kb 200 kcal, 2 rudi kb 300 kcal, az üdítő változó kóla pl 1 liter 440 kcal, chips 100g 500-600 kcal És ez mind cukor, chips teli van zsírral. Ezek rengeteg kalóriák. Ha ezeket elhagyod és normálisan kajálsz, akkor fogyni fogsz. Ezek mellé mást is eszel?
2020. jún. 2. 10:00
 6/10 anonim ***** válasza:

Lutri. Lehet, hogy mostanra inzulinrezisztencia és/vagy cukorbetegség alakult ki nálad. (Az is lehet, hogy pont emiatt kaptál rá a több csokira! Tehát a korábbi, hozzád képest "normális" mennyiség okozta a betegséget évek után, majd a kialakult betegség az édességfogyasztás elharapódzását okozta.)

Szerintem próbáld meg, hogy mi történik, de ha nincs javulás vagy képtelen vagy leállni a csokival, akkor 2-3 hét múlva keresd fel a háziorvosod.

2020. jún. 2. 10:22
 7/10 anonim ***** válasza:
Ezek mellé még külön eszel reggelit,ebédet,vacsorát? Mert ez így nagyon sok, maga az édesség/chips ahogy az előző leírta 2000 kalória, ez mellé még ennyi a három étkezésből az 4ezer ami rengeteg. Biztos hogy lejjebb mész idővel, ha nem eszed tovább a szemetet. Amúgy nem írtál magadról semmit, fiú/lány vagy-e? Magasság,testsúly?
2020. jún. 2. 16:11
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

21 éves fiú vagyok, 190 cm és 82 kg

A hasamon van sok felesleg, meg egy kicsi a mellemen de az elhanyagolható.

2020. jún. 2. 17:30
 9/10 anonim ***** válasza:
Így még nem is vagy vészes, ennyi ilyen étel mellett ez csoda :D ha 80 alá mész szerintem nem fog látszani semmi
2020. jún. 2. 20:26
 10/10 anonim ***** válasza:
54%
Ha kifejezetten a hasadra híztál (a combod, karod stb nem arányos a hasi puklival) az sajnos valamennyire utal az inzulinrezisztenciára. De mindegy, most az első lépés az, hogy lecsökkented az édességmennyiséget, és megnézed, mi történik. Mindenesetre mérd le a haskörfogatodat, mert fontos lenne majd tudni, hogy az honnan indult és csökkent-e. A nagy haskörfogat jól predikál egy csomó hízással kapcsolatos betegséget (pontosabban, mint a testsúly).
2020. jún. 2. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!