Csak kaloriaszamolgatassal tudok fogyni?
Tudom sok sporttal lehet. De pl kevesebb szenhidrat,low carb vagy paleo? Kinek mi valt be ezen kivul? Koszi ha segitetek!
A deficitet ne irjatok,tudom az megoldas,de most pont,hogy masfajta bevalt modszert keresnek,keves feleslegre. Koszonom!
Gondoltam, hogy az lchf alatt a keto-ra gondolsz, mert ugye az lchf egy gyüjtőfogalom
persze, csak nem mindegy, hogy milyen zsírról van szó. Megeszel egy lazacot és már nincs is több zsírra szükséged.
Az esettanulmány azért volt fontos, mert a diéta következtében csökken az energia szintünk. Ezáltal ez a diéta csak is rövidtávon fenntartható. Arra remek, hosszútávon kevésbé.
Ajánlatosabb inkább szimplán csak figyelni az étkezésünkre. A fogyás titka nagyon egyszerű. Szemmérték + megfelelő minőségű kaja.
De ezt már fentebb taglaltam.
Amúgy nyilván az lchf tök jó annak aki fogyni akar de miért ne olyat válasszunk amit egész életünkben folytatni tudunk?
Én nem tapasztaltam alacsonyabb energiaszintet 2g/testsúlykg körüli szénhidráton, igaz ez LCHF-ben a felső határeset, sőt inkább jobban éreztem magam mert eltelít a több zsír. Fogyni is könnyebben fogytam vele valamivel, bár nem ezen múlik. Szóval én életvitelszerűen csinálom, és amit küldtem hosszútávon is egészséges ez a nem szélsőséges módja.
De egyébként abban igazat adok, hogy nem azon fog múlni, hogy LCHF vagy nem LCHF, amennyiben teljes értékű az étrend, csak több szempontból könnyíti a fogyást, például amit írtam telítettség érzet.
Épp ezaz, hogy ha szakembereket meghallgatsz a témában akkor mind csak rövid távon ajánlják.
A rostban gazdag ételek pedig szintén eltelítenek, csak cserébe még beállítja a vércukor szinted, a koleszterin szinted, segíti az emésztést stb. Emellett ha még a fehérje bevitelre is vigyázol, akkor megfelelő táplálkozás mellett egy étkezést még ki is hagyhatsz ezáltal elindul az autofágia folyamat.
A kutatási eredmények márpedig nem az alacsony zsírbevitel jótékony hatásait igazolják. Az inzulinérzékenység is rosszabb volt az az alacsony zsírbevitelűeknél, ami növeli az esélyét a 2-es típusú cukorbetegség kialakulására. A rostban gazdag ételek tapasztalat szerint nem telítenek egyáltalán olyan hatékonyan, mint a zsírosabb ételek. Zabpehelyből bármennyi ehettem 1-2 órával rá éhes voltam, pedig 10g rost van 100g-ban. A tanulmányok többségében a koleszterinszintre is jobb hatással volt az alacsony szénhidrátos csoport. Nem értem azokat a szakértőket akiket ismersz miért csak rövidtávon ajánlják, és miért egy kevésbé egészséges étrendet támogatnak.
Sikerült átnyálaznom magam a cikkeken. Kicsit elzsibbadt az agyam. Mindenesetre nagyon jó olvasmány volt köszönöm szépen. Valóban elég jó cuccnak tűnik a keto vagy lchf..nevezzük bárminek is.
Viszont jön a de:
A cikkben szereplő források nagy része szintén megemlíti azt, hogy hosszútávú kutatások hiányosak. Szóval rövid távon tök jó, hogy így lehet a leggyorsabban fogyni. Illetve azt is megemliti maga a cikk, hogy a szervezetre gyakorolt hatása is erősen kérdéses. Pl ahogy olvastam megváltoztatja a mikrobionok összetételét és csökkenti a bifidobaktériumok számátát. Mivel fogalmam sincs, hogy mi az a bifidobaktériumok..majd azt elolvasva..már egyértelművé vált, hogy pl gyerekeknek miért nem ajánlják. Vagy ott volt még a napi szükséges vitaminok és ásványi anyagok eléréséhez 37ezer KALÓRIÁT kellene megenni naponta.
https://www.youtube.com/watch?v=uptETdDvDzQ
https://www.youtube.com/watch?v=MJVSD0hggZE&t=154s
Az alábbi két videó pl elég jól szembe megy a mainstream érvekkel szemben a low card diétával kapcsolatban. Szóval ezekután nekem a keto olyan mint a vallás. Jó a marketing.
Hmm, azt hiszem ez meggyőzött :)
Valóban elég nehéz kiigazodni a táplálkozástudományban, vagyis a sok érdekszervezet által finanszírozott kutatásban.
A cukorbetegeknek nem azt mondjak, hogy szenhidrat helyett zsirt egyel, hanem kis tulzassal hust hussal.
A hus pedig nem feltetlen jelent egyet magas zsir bevitellel.
Engem pl nagyon erdekel a taplalkozastudomany es dietetikusnak keszulok de valoban nehez kiigazodni mert minden mogott is lobbi tevekenysegek alnak. Szoval innentol minden szimpatia kerdese.
#3 1 Kaloria az 1 kaloria, nem létezik ilyen hogy 1 kalória nem egy kaloria. Attól hogy az egyiktöl gyorsabban leszel éhes nem változtatt ezen. Attól hogy gyorsabban leszel töle éhes még nem is feltéttlen egésségtelen.
Az osszes ételnél fogsz találni valamilyen negativ egésségügyi következményt. Még emberenként is nagyon változó ki mire érzékeny. A legjobb minél változatosabban étkezni.
(Az egésség szempontjábol a legjobb az éhezés. Ilyenkor a szervezet önfertartásba kapcsol szaporodás helyet. Persze igy naggyábol egy virág szintjén tudsz élni.)
Emberenként is változik hogy ki melyik diétát hogy viseli, nem hiszem hogy létezik általános mindenkinek tökéletes diéta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!