Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nem akarok hájanya lenni....

Nem akarok hájanya lenni. Hogy csináljam?

Figyelt kérdés
A szülés előtt olyan vékony voltam, hogy mindenki azzal idegesített, hogy anorexiás vagyok (nem). A terhesség alatt felkúszott 22 kiló, amiből 15 még mindig rajtam van. Elpuhultam, elhájasodtam. Nem eszem édességeket, nem zabálok, hetente 3x sportolok (20-25 perc futás vagy legalább 1 óra kerékpározás). Ennél többet nem szeretnék mozogni, mert úgy érzem ez a 70 kiló már megterheli az ízületeimet. Szeretnék fogyni és utána jobban belevetni magam. De hogyan? Próbáltam szénhidrátszegényen étkezni, próbáltam a kalóriát visszafogni, nem használt. A legrosszabb, hogy pontosan tudom, hogy 6 után nem szabad enni, de ha nem eszem, rendesen szédülök. Most 2 szelet trappista sajttal próbálok túlélni reggelig. Ha valakinek van ötlete, tapasztalata, nagyon hálás lennék!

2020. máj. 12. 19:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
99%

Ajánlom neked a Hormonkontroll c. könyvet.

Trappista sajttal túlélni nem jó ötlet. Egyél inkabb egy tartalmas zöldségekkel teli salátát, sok zöldséget, jo zsírokkal (pl. olívaolaj/bogyó, lenolaj, olajos magvak). Ha későn fekszel, ehetsz 6 után is, főleg ha a baba miatt kelsz éjjel. Inkább lefekvés előtt 3 órával ne egyél. Reggelire jó bőségesen lassan felszívódó szénhidrátokat (pl. zabpehely), ebédre szintén kis lassú felszívódású szénhidrát, sok zöldség, valamilyen fehérje.

Gyümölcsöt mértékkel, inkább délelőtt, sok benne a cukor.

Szoptatsz még?

2020. máj. 12. 19:49
 2/11 A kérdező kommentje:
1-es, nem, már nem szoptatok. Ha ez segítség, 35 éves vagyok, 170 cm és 70 kiló. Leírni is fáj. A gyümölcsös részt máris elrontottam, rengeteg almát eszem, azt hittem az klasszikusan diétás étel- Átállok a zöldségekre, csak azokat meg a férjem nem nagyon szereti :( Köszönöm a könyvajánlatot, meg fogom nézni!
2020. máj. 12. 19:51
 3/11 anonim ***** válasza:
89%
170 centi vagy, 70 kiló és megterheli az ízületeidet a sport? Mesélj még. Neked elég 5-10 kilót fogynod, ha rendesen edzel és tisztán eszel, akkor izmosodni, formásodni fogsz.
2020. máj. 12. 20:13
 4/11 A kérdező kommentje:
Akkor lehet, hogy nem a súlyom a ludas, de fájlalom a térdeimet, a bokáimat és néha a derekamat. Én csak örülök, ha nem emiatt van, igazi reménysugár :)
2020. máj. 12. 20:27
 5/11 anonim ***** válasza:
62%

Esetleg jóga segíthet. Az meg is erősíti az ízületeidet. Ha beszélsz angolul, ajánlom neked a youtube-on a Yoga with Adriene csatornát. Ő nem csak bonyolult dolgokat csinál, rengeteg videója van kezdőknek, illetve speciálisan különféle fájdalmakra: hát, nyak, váll stb.

https://www.youtube.com/watch?v=v7AYKMP6rOE

2020. máj. 12. 20:31
 6/11 anonim ***** válasza:
79%
Azért szerintem is kicsit túlreagálod.70 kiló egyáltalán nem veszes kategória még a 170 centihez. Egészségügyi szempontból még csak túlsúlyosnak sem mondható, nem hogy annyira, hogy az ízületeidet megterhelje. Valószìnűsítem, hogy nem emiatt fáj, más lehet a háttérben, mert ilyen mértékű plusz súly még nem kéne, hogy ezt okozza. Mikor olvastam, komolyan azt hittem, úgy írtál magadról, mintha min. 90 kiló lennèl. Szerintem max 10 kilót fogyj, azt se koplalással. Akkor biztos nagyon csinos leszel már, magaddal is elégedett lehetsz, de nem fognak ,,leanorexiásozni" se még. Csak egy két tanács: a sajtokkal vigyázz, tényleg ne azokkal próbálj ,,túlélni" este. Sokkal jobb, ha egy színes, zöldségekkel teli salátát csinálsz valóban. Ezt lehet variálni. Vagy sovàny túró stb, de ha szereted, light mozzarellát ehetsz pl. A gyümölcsök is nyugodtan mehetnek napközben mértékkel. Ne foszd meg magadtól, rengeteg értékes vitamint tartalmaznak. Annyi, hogy ne este edd. Elkèpednél, ha látnád mennyi gyümölcsöt megeszek, és fogyok.
2020. máj. 12. 21:40
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem reagálom túl. Vékonycsontú vagyok, rajtam ez a 70 kiló nem 70-nek néz ki. Az állóképességem is gyatra és ami a legrosszabb, hogy ezzel a testtel nem élvezem a sportot. Persze, elmegyek, megcsinálom, de valahogy már nincs az a hűha ez jól esett érzés.
2020. máj. 12. 21:59
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Az nem igaz, hogy 6 után nem szabad enni, főleg, ha későn fekszel le és addigra megéhezel. Én mindig 8 körül vacsoráztam, mégis le tudtam fogyni. 11 körül szoktam aludni menni, ha 6-kor vacsoráznék, nagyon éhes lennék addigra.

Én nem látok problémát a sajtban sem, elég laktató, 2 szelet nem egy hatalmas mennyiség. De ehetsz pl. tojást, túrót, hozzá zöldségeket is. Én is a szénhidrátot csökkentettem, mellette több fehérje és több zsír. 15 kilót fogytam, és évek óta tartom (a súlyomat és az étrendemet is).

Mióta próbálsz fogyni, és mekkora a babád? Lehet, hogy kissé türelmetlen vagy. Szülés után kell pár hónap, mire visszaáll a szervezeted, a hormonjaid.

2020. máj. 13. 07:19
 9/11 anonim ***** válasza:
98%
Attól, hogy a 70 kiló nem annyinak néz ki, még nem vagy túlsúlyos sem. Edzeni azért kell, hogy megerősödj és ha izmosodsz, jól fogsz kinézni. Persze, fogyjál valamennyit, de ha erősítés nélkül fogysz, akkor zsírosnak fogod érezni -10 kilóval is, ami meg már vékony kategória. Edzeni kell.
2020. máj. 13. 07:43
 10/11 anonim ***** válasza:
71%

Nekem is fájnak az ízületeim, 8 hónapja szültem, vékonyabb vagyok, mint előtte, akkor sose volt ilyen problémám, szerintem ez ezzel jár.

De! Biztos vagyok benne, hogy a hormonháztartásodat teljesen felborította a terhesség, szoptatás. Én is érzem, hogy nem úgy működik a testem, mint korábban. Tudod, a gyerekkel megnőtt a stressz szintje, így több kortizol termelődik. Mindig ugrásra készen kell lenni. Hosszú távon a kortizol megakadályozza a zsírégetést, nézz meg egy pár videót a témában.

Amint lehet, vizsgáltasd ki a pajzsmirigyedet is. Vannak olyan gyógynövények, amelyek segítenek annak a hormonnak a szintjét csökkenteni, amiből túl sok van, és azét növelni, amiből kevés ("Gyuri bácsi" leírja, mik ezek, persze egy gyógynövény boltban fillérekért be lehet szerezni őket). Még a méhpempő is olyan anyag, ami ezen segíthet, ez kicsit drágább. Amíg nem jutsz el orvoshoz, ezekkel kísérletezhetsz.

És igyekezz sovány húsokat, tejtermékeket fogyasztani. Többször, de keveset. Amikor a gyerek eszik, te is kapj be egy-egy falatot. Csirkemell, túró, egy szem dió (mert omegára is szükség van), répa, zöld zöldségek. A vitaminok közül az A-, E-, D-vitamint tudom javasolni, valamint a szelént és a magnéziumot. Kávét ne igyál, az is egy löketnyi stressz!

2020. máj. 14. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!