Nem akarok hájanya lenni. Hogy csináljam?
Ajánlom neked a Hormonkontroll c. könyvet.
Trappista sajttal túlélni nem jó ötlet. Egyél inkabb egy tartalmas zöldségekkel teli salátát, sok zöldséget, jo zsírokkal (pl. olívaolaj/bogyó, lenolaj, olajos magvak). Ha későn fekszel, ehetsz 6 után is, főleg ha a baba miatt kelsz éjjel. Inkább lefekvés előtt 3 órával ne egyél. Reggelire jó bőségesen lassan felszívódó szénhidrátokat (pl. zabpehely), ebédre szintén kis lassú felszívódású szénhidrát, sok zöldség, valamilyen fehérje.
Gyümölcsöt mértékkel, inkább délelőtt, sok benne a cukor.
Szoptatsz még?
Esetleg jóga segíthet. Az meg is erősíti az ízületeidet. Ha beszélsz angolul, ajánlom neked a youtube-on a Yoga with Adriene csatornát. Ő nem csak bonyolult dolgokat csinál, rengeteg videója van kezdőknek, illetve speciálisan különféle fájdalmakra: hát, nyak, váll stb.
Az nem igaz, hogy 6 után nem szabad enni, főleg, ha későn fekszel le és addigra megéhezel. Én mindig 8 körül vacsoráztam, mégis le tudtam fogyni. 11 körül szoktam aludni menni, ha 6-kor vacsoráznék, nagyon éhes lennék addigra.
Én nem látok problémát a sajtban sem, elég laktató, 2 szelet nem egy hatalmas mennyiség. De ehetsz pl. tojást, túrót, hozzá zöldségeket is. Én is a szénhidrátot csökkentettem, mellette több fehérje és több zsír. 15 kilót fogytam, és évek óta tartom (a súlyomat és az étrendemet is).
Mióta próbálsz fogyni, és mekkora a babád? Lehet, hogy kissé türelmetlen vagy. Szülés után kell pár hónap, mire visszaáll a szervezeted, a hormonjaid.
Nekem is fájnak az ízületeim, 8 hónapja szültem, vékonyabb vagyok, mint előtte, akkor sose volt ilyen problémám, szerintem ez ezzel jár.
De! Biztos vagyok benne, hogy a hormonháztartásodat teljesen felborította a terhesség, szoptatás. Én is érzem, hogy nem úgy működik a testem, mint korábban. Tudod, a gyerekkel megnőtt a stressz szintje, így több kortizol termelődik. Mindig ugrásra készen kell lenni. Hosszú távon a kortizol megakadályozza a zsírégetést, nézz meg egy pár videót a témában.
Amint lehet, vizsgáltasd ki a pajzsmirigyedet is. Vannak olyan gyógynövények, amelyek segítenek annak a hormonnak a szintjét csökkenteni, amiből túl sok van, és azét növelni, amiből kevés ("Gyuri bácsi" leírja, mik ezek, persze egy gyógynövény boltban fillérekért be lehet szerezni őket). Még a méhpempő is olyan anyag, ami ezen segíthet, ez kicsit drágább. Amíg nem jutsz el orvoshoz, ezekkel kísérletezhetsz.
És igyekezz sovány húsokat, tejtermékeket fogyasztani. Többször, de keveset. Amikor a gyerek eszik, te is kapj be egy-egy falatot. Csirkemell, túró, egy szem dió (mert omegára is szükség van), répa, zöld zöldségek. A vitaminok közül az A-, E-, D-vitamint tudom javasolni, valamint a szelént és a magnéziumot. Kávét ne igyál, az is egy löketnyi stressz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!