Szerintetek ez a test kövèrnek szàmit màr? Oszinte velemenyeket kerek. Hany kilonak tippelnetek?
Az a baj, hogy a magasságodat még mindig nem írtad le, de megnyugtatlak, NEM vagy vészesen elhízva.
Dietetikusnál voltál már? Otthon mennyit mozogsz? Miket eszel és milyen mennyiségben?
Ha őszinte és hiteles véleményt akarsz, kérdezz meg egy ismerőst, aki nincs 6 éves. Ők még igazat mondanak :)
Vagy egy orvost. Vagy egy edzőt.
Ha pm-es vagy, akkor mindenképpen dietetikussal kötelező beszélni!
Rengeteg más tényező van.
Leggyakoribb tényezők:
- nem mozog eleget (mindenki, aki heti 2x legalább 1 órát nem mozog intenzíven)
- rossz minőségű kaját eszik (nem mérhető, de látszik a fogyasztáson)
- túl sokat eszik (nem mérhető, de látszik a konyhai adagokon)
- PM-es (1/3-a magyaroknak PM-es, és sokan nem is tudnak róla)
- Cukorbeteg (1/6-a magyaroknak)
Sokan azt sem tudják, hogy zsigeri zsírokból csak fogyókúrával tudsz fogyni. Sokszor még a kalória deficit sem segít rajta! Zsigeri zsír annyit jelent, hogy a szerveid zsírosak: A májad, a beled, az, ahol nincs izom. Ha a zsír izomhoz van kötve, az izom fel tudja dolgozni, mint energiaraktárat. A pohos , duzzadt has, amin felgyűrődő, tapintható , akár csüngő zsír az mind zsigeri zsír és nagy kockázatot jelent.
A kövérséget nem kilógrammban mérik. A BMI elavult és csak iránymutatónak használható legfeljebb, de inkább annak sem. Már a megalkotója is azt mondta, hogy a vizsgált populáció 1/3-ára lehet csak használni pontosan = borzalmasan pontatlan.
Jó 15 éve az orvoslásban a testösszetételt nézik: Csontok és ásványok, víz, izomzat, izomzaton elhelyezkedő zsírok, zsigeri zsírok. Erre már olcsó és otthon is alkalmazható műszerek vannak.
A diétákról Dr.Gödény rakott fel két videót.
Melyik DIÉTA a legjobb? | Dr. Gődény válaszol https://www.youtube.com/watch?v=lFTdzfoErPI
Dr. Gődény KEDVENC diétája + a leghülyébb divatdiéták a netről [link]
Ha tudod, hogy PM-es vagy, és manipulálsz másokat azzal, hogy elhallgatod a részleteket, és szándékosan megsértődsz azon, hogy nem veszik figyelembe,a mit elhallgatsz - nem biztos, hogy jó taktika annak érdekében, hogy több ember szerezzen.
Magyarország Európa legelhízottabb országa.
Állítólag!
Ami kamu, mert a mérések nem foglalkoznak a zsírral, csak a BMI-vel.
Amerika zsírszázalékot használ erre a mérésre, magyarok meg egy elavult, használhatatlan BMI-t. Szánalmas!
Én a 190 cm-el és a 115 kilómmal 22%os testzsírommal I. típusú obíz vagyok. :)
Amikor edzettem és kocka hasam volt, 120 kg voltam és 17%os tzs-m volt.
BMI szerint 84.85 kg-nak kéne lennem.
Csak a rajtam lévő izomtömege 80 kg. Ha hozzá adom a csontom tömegét, már túlsúlyos vagyok. És akkor nincsenek benne a hasamban lévő szerveim, a zsír, a bőr és a kötőszövetek, hosszú haj és az agy.
Ha levágnám a hajamat, 3 kg-val lennék könnyebb, akkor most 3 kg felesleg van rajtam?
Na ennyit arról, hogy BMI.
Pontosan Semmit nem ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!