Miért hazudnak olyan sokan hogy 1 hét alatt leadnak 3-6kg meg ilyen hülyeségek?
A színészek is pl. a testalkatukat gyakran változtassák egy film erejéig. Pl. felszednek 16 kb izmot 2 hónap alatt, ez másoknak évekbe telik. Segíti őket a cél elérésének a motivációja, így intenzíven, emberfelettien sportolnak, és gondolom a megfelelő táplálék kiegészítők is.
Ugyanez a helyzet a fogyókúrával. El lehet érni ennél többet is, de ez csak rövid táv. Ez megfelel pl. arra hogy jól nézz ki szilveszterkor, de rá két hétre még kövérebb leszel.
Jó Reggelt!, de a legnagyobb baj az egészben az, hogy ezek az állitások igazak ! Bizony, nagyonis igazak, hogy súlyt vesztenek és tragikus esetben ez nem csak viz, hanem izom is. SOSE fogsz 3-6 kilót fogyni zsirból egyetlen hét alatt !!
És az emberek 70-80%-a a fogyókúra során valóban izmot veszit, nem zsirt. És ez gáz
Ahoz, hogy az ember ne veszitsen izmot, ahoz igenis kajáljon rendesen és mozogjon többet ! Én egyszer túlsúlyos voltam és elmentem nyaralni és arra gondoltam, hogy " lesz aminek következnie kell, de én a nyaralásból nem csinálok fogyókúrát, hazaérkezésemkor majd foglalkozok a fölös kilókkal "
Viszont a tervek nem épp úgy mentek, ahogyan számitottam, sőt . . . . Külföldön, mivel óceán közelében voltam, naponta úsztam 1-2-3 órát, nemis a helyességre, hanem inkább az egész test megdolgoztatására és ellazitására figyeltem.
A reggeli bőséges volt, talán 800-900 kalória körül forgott az értéke és a következő étkezésem délután 4-5 körül volt, egy amolyan késői ebéd, ami pizza vagy spagetti volt inkább, de bármilyen főtt étel is lehetett volna. Este pedig mivel a teraszok mellett sétáltam, szinte minden nap betértem egy gyümölcsitalra vagy egy fagyira. Este még bort is ittam gyakran.
Szóval összegezve ezt a magától jövő életmódot, ami 100%-osan nyújtott relaxálást és jólétet, és ami mégiscsak " ütközik " elméletileg az étkezési szokások megszokott sablonjaival, másfél heten belül hihetetlen sikert aratott és mégcsak nem is indult kisérletnek !
Nem tudom hány kilót fogytam, őszintén nem is érdekel, de annyi biztos, hogy attól kezdve szerettem meg a sportot és a testem rendkivüli változáson ment át. 2 dolgot is megértettem : 1. Minden cél érdekében bekell fektetni egy bizonyos energiát. Viszont nem mindegy, hogy hasznos-e a befektetés vagy sem. Aki diétákba és éheztetésekbe fektet bele az nemcsak, hogy nem fog hosszú távon örülni a sikernek, de mégcsak el sem fogja azt érni, hiszen a súlyvesztés csekély nyeresség, a zsirvesztés a cél és a testkép megváltoztatása RUHÁK NÉLKÜL !
2. Nem igaz, hogy vannak " sportallergiások ". Egyetlen ember sincs felmentve a sport alól, ha nincsenek fizikai okai ( sérülés, törés, bénaság, stb. ), tehát aki arra hagyatkozik, hogy a sport nem neki való, mert " nem birja " , " hamar fárad " , " szenved alatta " , " nincs elég elszántsága " , az csak téveszméket kerget. A rezisztánciát is edzeni kell, kevés ember születik úgy, hogy egyből profi szinten birja a sportot. Ezért is a legjobb gyerek korban kezdeni, mert amit gyerekként megtanulunk azt szinte játszva tanuljuk és könnyen űzzük tovább felnőttkorunkban. De a " lekésettek " sincsenek elveszve ! Sportolni sosem késő elkezdeni és kár, hogy az emberek többsége nem hiszi el, hogy tényleg megváltozhat a véleménye a sportról. Én tudom milyen, mert én is túlsúlyos voltam. Úgy éreztem számos percben, hogy sosem fogom igazán élvezni a mozgást, mert számomra lehetetlen nem szenvedni a mozgás alatt, és mégsem volt igazam ! Mára már képes vagyok órákat úszni, elég jó távolságokat futni, és még mindig élvezem !
Az egész megszokás és edzés kérdése. A megszokás nagy úr, a rossz beidegződések, de az épitő jellegű megszokások szempontjából is. Nem véletlen, hogyha olyat hall valaki a haverjától, hogy " Az ' X ' sport életem egyik legfontosabb része, nem is tudom mit tennék, ha hirtelen eltűnne ez a sport " vagy " Annyira feszült vagyok ma, muszáj kimennem este kocogni ". Az ilyen kijelentések nem furcsák, még a leglustább emberek is rákaphatnak a mozgás izére és akár rossz szokásokat is lehet pótolni jókkal !
Próbáljátok meg, sose fogjátok bánni !
És egyetek rendesen, ahogy a józan ész, a kiegyensúlyozott elme és a testetek akarja !
Lehetséges 6 kilót fogyni, de az mégsem valós eredményt.
1. víz
2. hashajtó
3. koplalás
4. esetleg benne van a menzesz előtt tartalékolt 2-3 kiló víz is
De ezektől még ugyanolyan kövérek maradnak, csak a súlyuk változik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!