Mennyi kalóriát enyek és hogyan állítsam be a zsír, fehérje, szénhidrát szükségleteimet, ha fogyni szeretnék?
30 éves nő vagyok, 165 cm magas 90kg. Ülő életmódot végzek, heti 3X szeretnék sportolni kezdésként, majd fokozatosan emelni.
30 kg-ot szeretnék lefogyni, kb 1-1,5 év alatt.
Múlthéten elkezdtem azt, hogy nem eszem szénhidrátot, de estére farkaséhes voltam és nem is fogytam 1 hét alatt semmit.
Előre is köszönök minden segítséget!
Attól hogy valaki kevés szénhidràtot visz be, nem lesz feltétlen kevesebb a kalóriabevitel. Van még màsik két tàpanyag is ha nem tudnàd.
Ezek szerint vagy olvasni nem tudsz, vagy szöveget értelmezni.
Az àltalad emlegetett kérdésnél a kérdező írta le, hogy többször evett tésztàs ételt, és hízàst tapasztalt. Ezért javasoltam, hogy cserélje egy részét zöldségköretre. Tanulj meg olvasni.
Az inzulintúltermelés, a magas szénhidràtbevitel és a hízàs kapcsolata meg még mindig nem baromsàg. Elavultak, rosszak a forràsaid ha ez még mindig nem esett le.
úgy látom neked az jelenti az érvelést, ha sértegetsz másokat, enélkül nem tudsz leírni semmit. mindegy, magadat minősíted.
azon kívül, hogy egyszerre nevetségessé is teszed magad, pl. ezzel a mondattal, ahol én tanuljak meg olvasni:
"Az àltalad emlegetett kérdésnél a kérdező írta le, hogy többször evett tésztàs ételt, és hízàst tapasztalt. Ezért javasoltam, hogy cserélje egy részét zöldségköretre."
tehát a kérdező leírta, hogy túl sok tésztát eszik = kalóriatöbblet.
te javasoltad, hogy helyette (helyette, nem mondtad, hogy közben emelje a zsírt és a fehérjét, tehát feltehetően minden más marad úgy, ahogy volt) egyen zöldséget = kalóriadeficit. te a kalóriatöbbleted úgy hívtad, hogy "rosszat tesz" a tészta. a kalóriatöbblet valóban rosszat tesz a fogyásra tett kísérleteknek.
nyilván, ha a másik két makrót megemeled, akkor a kalória is emelkedik, sose mondtam, hogy nem. te viszont azt állítod, hogy a kalória mindegy, a lényeg, hogy kevés legyen a szénhidrát.
te így még kalóriatöbbletben is képes vagy fogyni (megismételném, hogy az egyetlen ilyen ember vagy a Földön, érdemes lenne vizsgálni, milyen folyamatok zajlanak a szervezetedben, hátha tudunk belőle valamit tanulni). de akkor te akár 5000 kalóriát is ehetnél egy nap, akkor is fogynál.
de amint tapasztaltam, te is számolod a kalóriákat - akkor mégis van valami ebben a "kalóriamániában"?
végezetül pedig, a forrásom, hogy London egyik vezető táplálkozástudományi intézetében tanultam és tanulok, itt a legújabb kutatásokra és bizonyítékokra alapozzák a tananyagot és a szemléletüket. ami elavult, az pl. az a vélekedés, hogy az inzulin vagy a szénhidrátok hízlalnak. a csökkentett szénhidráton alapuló diéták semmiben nem felsőbbrendűek más, működő diétákhoz képest.
Bácsi jól elmagyarázza az inzulin, cukor és zsír kapcsolatát.
+ elsőkézből állítom, hogy működik amiről beszél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!