Szerintetek kezdetnek elég egy enyhe elhízás ellen?
A BMI-m szerint enyhén elhízott vagyok. Nemrég szültem, szeretnék újra a régi testemben élni. 30 kg felesleg van rajtam. Nem szoptatok, így mehet az erősebb diéta is. Mivel nagyon édességfüggő vagyok, arra gondoltam fokozatosan adom alább, nem akarom hirtelen megszüntetni a régi életmódomat. Mellesleg császároztak nem csinálhatok egyelőre a sétánál intenzívebb mozgást, és a lábaim sincsenek hozzászokva. Kezdetnek elég, ha nem eszem kenyér-tésztaféléket, és cukrozott dolgokat, és sokat sétálok a babával? Ha igen ezt meddig csináljam, amíg belekezdhetek erősebb megszorításba és sportba?
Ugyanitt érdekelne az édességről való leszokás és a motiváció hozzá.
Köszi a válaszokat! :)
Hát szerintem egy 160 centis nőn rengeteg a 30 kiló plusz. Nálam az "enyhe elhízás" kategória 10 kiló körül van, amikor már látszik a dolog, de rövidtávon még nem okoz gondokat.
A táplálkozás a fogyás oroszlánrésze, úgyhogy igen, jó a terved.
30 kg az 1. fokú, vagyis enyhe elhízàsnak felel meg, a kérdező jól írta. 10+ kg az meg alatta van vagyis " csak" túlsúlynak szàmít.
Nem muszàj semmit elhagyni kérdező, hosszútàvon úgy sokkal nehezebb lesz betartani, csak vedd vissza a szênhidràtot, legyen több zöldség, kevesebb tészta, krumpli, rizs és egyéb gabonàk, kerüld a cukrot, finom lisztet, és légy türelmes.:) Idővel pedig majd mozogj rendszeresen, ha majd lehet.
"arra gondoltam fokozatosan adom alább, nem akarom hirtelen megszüntetni a régi életmódomat"
Ez egy nagyon jó gondolat a részedről, és sokaknak meg kéne fogadni, akik életmódváltásra adják a fejüket. Az általad leírtakat csak annyival szeretném kiegészíteni, hogy ne gondolkodj végletekben, tehát semmit nem kell teljesen elhagyni, ha kifejezetten arra irányuló betegséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!