Miért ilyen tapintatlanok az emberek?
Figyelt kérdés
Ha valaki lefogy, vagy felszed miért kell megkérdezni? Nem gondolnak bele az emberek, hogy a másiknak ez rosszul eshet, és lehet valami háttere a fogyásnak/hízásnak?2020. jan. 9. 11:52
11/14 anonim válasza:
Amúgy szerintem a ”fogytál? De jól nézel ki!” igenis lehet rossz dolog, ha nem ismered a fogyás hátterét. Még csak anirexiásnak sem kell lenni hozzá, én egyszer egy stresszesebb, magánéleti téren rossz időszak alatt fogytam 3 hét alatt 10 kilót, úgy, hogy amúgy is soványról indultam. Na olyankor baromira bunkón hatott, hogy milyen jól nézek ki, egy plusz döfés volt kb. Alultáplált voltam. Persze ugyanúgy, amikor visszaszedtem azt a 10 kilót és pluszba még párat, és végre a normális BMI tartományba kerültem, akkor sem késlekedett senki megjegyzést tenni. A kedvencem az “én már csak azt várom, hogy még jobban elhízzál” volt. Rohadtul bunkó. Senkinek nincs szüksége a súlyának a boncolgatására, beszélgessetek inkább a legújabb netflix sorozatról.
12/14 anonim válasza:
A fogytàl című megjegyzések se hatnak feltétlen pozitívan. Nem mindenki szereti. Fogytàl, jól nézel ki= előtte elég dagadt voltàl, szarul néztél ki.
Aki hízott vagy fogyott tudja magàról, minek megjegyzéseket tenni??? Olykor hasznos ha az a szàj inkàbb csukva marad. Tapintatosabb.
Elég szar lehet az a tàrsasàg ahol nincs mâs téma mint a màsik súlya, külseje.
13/14 anonim válasza:
attól is függ ki milyen érzékeny az ilyen jellegű kérdésekre..
Mert ha azt mondom valakinek hogy:"dejól nézel ki" - akkor ezt van aki bóknak veszi van aki meg az jön le hogy akkor ezekszerint eddig rosszul nézett ki..
14/14 A kérdező kommentje:
nekem sose jutott eszembe, hogy valakinek ilyen megjegyzéseket tegyek. Szerintem ez mindenkinek a privát ügye, főleg ha nem is vagyunk olyan jó viszonyban. Egyik barátnőmmel egy helyen dolgoztunk, egy irodában, ahol ügyfeleket fogadtunk, és egy vadidegen ember megkérdezte tőle, hogy maga várandós? Közben a barátnőmnek cisztás fibrózisa volt, és akkor teljesen el volt vizesedve, utána rohamosan rosszabbodott az állapota, és pár hónapon belül meghalt.
2020. jan. 12. 19:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!