A cukorral és édesítőszerrel készült termékeknek mi értelme van?
Úgy értem, amiben mindkettő van egyszerre.
Aki x oknál fogva nem fogyaszt, vagy nem fogyaszthat cukrot, az a seggét kitörölheti vele, aki meg nem foglalkozik ezzel, az meg valószínűleg választja a rendes cukrosat.
Tehát akkor ezek kinek, és mi célból készülnek?
Épp ezt mondom, hogy logikusan nézve a cukormenteset választják, akik a kalóriát nézik. (Én is azt iszom pl, amiben abszolút nincs cukor.
Ezért a kérdés, hogy mi értelme annak, amiben mindkettő van....
Müzliszeletekben szoktak maltitszirupot használni (ha jól emlékszem a nevére), így ráírhatják, hogy x %-kal kevesebb cukrot tartalmaz (mert tényleg annyival kevesebbet tartalmaz), de a jogszabályi előírás szerint a "cukorral és édesítőszerrel" feliratot is fel kell tüntetni rajta.
Az előnye az, hogy így ötvöződik a két jó tulajdonság: nincs édesítőszeres mellékíz, de lényegesen kevesebb a cukortartalom. A hozzáadott cukor elhagyása és a teljes nemtörődömség között vannak átmenetek. A hivatalos ajánlás sem azt mondja, hogy egyáltalán ne fogyasszunk hozzáadott cukrot, hanem van egy javasolt napi max mennyiség.
Utolsó, nem kell kórosan dagadtnak lenni hozzá.
Jó, értem, lényegében ízlés miatt.
Maltitszirupos müzliszeleteket megeszem én is, és nem kerülöm betegesen a cukrot. De italokban nagyon zavar (engem), és leginkább azok miatt forgalmazódott meg a kérdés.
De engem spec nem zavar az édesítőszer íze, nem vagyunk egyformák, érthető, ha valakit igen. A cukortól viszont gyakran vagyok rosszul, ha azt folyékony formában viszem be.
A cukros üdítőkben rengeteg cukor van. A sok édesítőszer is káros lehet. Amiben csak fele-fele van, végülis mindkét káros anyagból kevesebbet tartalmaz.
És ahogy mások is írták, sokan nem szeretik az édesítőszer ízét. Cukorból pedig így is túl sokat fogyasztunk. A vegyes megoldás átmenet a két káros anyag között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!