Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Falasroham, fogyas, etkezesi...

Falasroham, fogyas, etkezesi zavar. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok.Elore is bocsi hogy nincs ekezet. Leginkabb azoktol kerdeznek akik tudjak milyen erzes ez az egesz. Tavaly lefogytam 50kgre koplalassal, de elhataroztam, hogy meg akarok gyogyulni szoval tavasz kozepeig kb napi 1800kcalt ettem amivel 53kg voltam stabilan. A tavaszi szunetbe ram jott egy falasroham es az volt ennek a kezdete. Nyaron is vagy koplaltam vagy zabaltam. Tudom, mar nornalis dietaval elertem volna a sulyomat de felek. (Aki tudja min megyek keresztul az erti) szuleim rajottek a dologra, de nem ertik pontosan mirol van szo ezert nagyon nem tudnak tamogatni. Tobbet eszek most megint de nem tul sokat, viszont igy is ram jonnek a falasirohamok. Pedig eszek feherjet, szenhidratot, egeszseges zsirokat esozgok is. A sulyom a nyaron felszokott 60ra es szeretnek egy 5 kg leadni egeszsegesebben de igy is ramtornek a falasrohamok.

Ha elolvastad koszi. 16/l

2019. dec. 8. 10:06
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Altalaban rizs,teljes kiorlesu tesztak, zoldsegek, gyumolcsok, feherjet porban vagy protein szelettel viszekbe mert a kollegiumban nem eszek nagyon hust mert nincs alkalom sutesre.

Szoktam persze ezeken a napokon is enni pl egy pudingot vagy egy szelet csokit stb ha megkivanom.

2019. dec. 8. 17:09
 12/20 anonim ***** válasza:
A kollégiumban nem kapsz étkeztetést, vagy abban nincs hús, tojás, tejtermék? Valami más, természetes fehérjeforrás is kellene, nem csak a fehérjepor és társai. Ha én ezeket enném egész héten, hétvégén én is biztosan bezabálnék értelmesebb ételekből (és nem azzal van a baj, amiket eszel, inkább azzal, hogy mit nem, pl. zsírban oldódó vitaminok, esszenciális zsírsavak).
2019. dec. 8. 19:10
 13/20 anonim ***** válasza:
Ismerem ezt a helyzetet. Ugyanez volt velem is, hiaba hiztam vissza es eszem rendeden, a falasrohamok jelentkeznek ugyanugy. Es rettegek, mert mar hanytatni se hanytatom magam, es mar mindennap szoktam enni, varom a csodát es még mindig bizok magamban. Ne mesélj rola senkinek, mert csak hulyének néznek. Ez egyedül te magad fogod megtudni oldani
2019. dec. 8. 20:53
 14/20 A kérdező kommentje:

Koszonom a tovabbi valaszokat. Az a helyzet hogy nem tehetem meg hogy mindennap keszkajat vasaroljak hussal es nem vagyok menzas se mert konkretan szendvicset adnak csak(nem tamogatjak a sulit). Szoktam hust enni nem arrol van sxo hogy vega/vegan vagyok.

Utolso valaszolonak: igen tudom hogy magamtol kell rajonni, de gondoltam hatha vannak akik nem lehordanak majd hanem segitenek majd es eddig nem volt semmi baj. Feltem feltenni a kerfest de aki eddig valaszolt koszonom.

2019. dec. 8. 22:46
 15/20 anonim ***** válasza:
A koleszban nem tudnál pl. tojást főzni? Vehetnél halkonzervet, sajtot, túrót is, ehetnél naponta egy marék diót vagy más magot. Kicsit változatosabbá tudnád tenni a táplálkozásodat, vitaminok szempontjából is fontos lenne.
2019. dec. 8. 23:41
 16/20 A kérdező kommentje:
ezt a magvas dolgot mar probalram de egy falasroham lett belole 3 nap utan.Azon gondolkozok,hogy kehet gyujtok ossze zsebpenzbol egy dietetikus vizsgalatra (kb20000 ha jol lattam) mit gondoltok?
2019. dec. 9. 13:15
 17/20 anonim ***** válasza:
Túl sokat ettél valamilyen magból? Nem csodálkozom, szerintem nagy szükséged lenne a bennük lévő tápanyagokra. Ne vegyél egyszerre sokat, max. 100 grammot, és ha lehet, ne sós földimogyorót, az tényleg eteti magát. Natúr törökmogyoró, mandula, dió jobb lenne. Ha ezekből is megennél egyszerre 100 grammot, akkor a következő 1-2 napon ne vegyél.
2019. dec. 9. 13:39
 18/20 anonim ***** válasza:
na tegnap írtam h megettem 0.4 kg bejglit, ma megettem a maradék 0.1 kg-ot de ettől is tele lettem, az ok az lehet, hogy tegnap jóval stresszesebb voltam, mint ma, ebben kéne keresned a megoldást, illetőleg ha van is falás akkor azt jó lenne lemozogni valahogyan
2019. dec. 9. 14:41
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Milyen lehetőségeid vannak a koliban? Hűtő van? Konyha egyáltalán nincs? Esetleg nincs egy barátod, aki otthon lakik, és tudnál nála heti egyszer sütni?

Ha van hűtő, mikró, és egy barát, aki segít, lesütsz magadnak náluk némi csirkét heti egyszer, hűtőbe be, melegíteni pedig tudod mikróban. Salátával nagyon finom, azt tudsz venni is, több helyen. Akár rizst is főzhetsz előre. Maradék napon lecsöpögtetett konzerves hal. Ha tudsz tojást főzni, az is ad némi változatosságot (még akár vízforralóval is megoldható). Plusz teljes kiőrlésű pékáruk. Szedj vitaminokat, mert azoknak a hiánya is okozhat falási rohamot, esetleg multimineralt. Legyenek engedményeid magaddal szemben. Például tejcsoki helyett étcsoki mehet minden nap 1 kocka, vagy akár egy sor, de annál nem több.

Figyeld meg, miket eszel, mikor falási rohamod van, lehet van bennük olyasmi, amire szükséged van. Ekkor nem árt egy kivizsgálás. Ha nincs ilyen, mert szemét kaját kívánsz, akkor lehet mentális.

2019. dec. 10. 11:54
 20/20 anonim ***** válasza:
Az iskolapszichológushoz nem fordulhatnál? Illetve a területi családsegítő irodában is kérheted pszichológus segítségét ingyen.
2019. dec. 12. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!