Mi a rákért kell a tejfölbe cukrot tenni? (vannak neves! Márkák, amelyek hozzáadott cukrot tartalmaznak)
Erről még nem hallottam, pedig meg szoktam nézni az összetételt. Megírnád - akár e-mailben -, melyikekről van szó? (Kösz!)
Nem csak laktóz van benne?
hello! na erre én is kiváncsi lennék, mert életembe nem hallottam, hogy a tejfölbe cukrot tegyenek.
a mienkében garantáltan nincs!!
üdv-tejiparos-
az a probléma az egésszel, hogy lassan a sok hozzáadott cucctól már nem is érezzük az ételek eredeti ízét
legjobb példa: megeszel egy almát és totál már íze van mint az almalének amit megveszel a boltban, igaz, ha otthon felszeletelem és kinyomkodom az almát akkor annak is más íze van, de az se az a bolti almalé
a legjobb az amit otthon megtermel az ember, és feldolgozza
teljesen egyetértek azzal a mondással, h az vagy, amit megeszel...
Jól gondoltam, ez nem hozzáadott cukor, hanem laktóz. (Ahogy a benne lévő zsír sem hozzáadott zsír.)
Itt azt írják, hogy a "hagyományos" tejföl 70%-kal kevesebb laktózt tartalmaz, mint a tej. Vagyis 30% lehet benne.
De a laktóz nem úgy viselkedik, mint a kristálycukor, fogyókúra esetén is simán lehet fogyasztani. Csak tejcukorérzékenyek nem ehetik.
Persze, hogy az otthoni almalé más... mivel az nem sürítményből készül.
Nyilván jobb mindenből az otthoni, csak baromi nehéz (szinte lehetetlen) megoldani. A narancs- és almalé még kivitelezhető, de én nem tudok a társasház erkélyét tehenet tartani, hogy magam csináljak tejfölt meg vajat.
Annyit tehetünk, hogy mindig megnézzük, mi az összetétel, és megpróbáluk a legkevésbé rossz dolgokat venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!