Kevesebbet eszem, mint eddig lecsökkentettem a szénhidrátot, és semmi változás?
Két hete kezdtem,fele annyit eszem, mint eddig a vacsorát elhagytam,szinte már édességet sem eszem,és egy dekát nem fogytam.Csalódàst érzek,és nem tudom,mit csinálok rosszul?
42 éves vagyok,158/60kg.
Kedves kérdező,
Sokáig én is ezt a taktikát követtem, hogy kevesebbet ettem, de ez sajnos nem ilyen egyszerű. Az igazság az, hogy amíg inzulin van a szervezetben, addig nem fogyik az ember egy dekát sem: ha eddig is volt szénhidrát a diétádban bármilyen formában, akkor nem segít hogy kevesebbet eszel belőle, csak akkor ha 10 és 40 gramm között van naponta a szénhidrát-fogyasztásod
Csak viszonyításképpen: egy átlagos, ártatlannak tűnő almának 19-23 gramm közötti a cukortartalma, egy krumplinak 37g, egy szelet fehér kenyérnek 28 (és a magvas, valamint teljes kiőrlésű kenyerekben sincs sokkal kevesebb szénhidrát, csupán több rost van bennük, ami azt okozza hogy nem lökik fel egyből a cukrodat, hanem időbe telik felszívnia a szervezetednek a rostok közül)
Ha tényleg fogyni akarsz, akkor a szénhidrátokat kell teljesen kiiktatnod, és ne hallgass azokra akik azt mondják hogy a mozgás fontosabb: a sikeres fogyás titka 75%-ban a diétán, és csak 20%-ban tevődik össze a BMR-en felüli mozgásról
Persze ha tudsz mozogni is (lépcsőzés lift helyett, séta vagy bicikli autó helyett, stb.) az még jobb: nem muszáj gyökeresen elkezdeni minden szokást egyszerre, mert akkor könnyebben felhagy vele az ember, hanem fokozatosan kell szokatnod magad ahhoz a tudathoz hogy ha így folytatnád akkor cukorbeteg lehetsz, levághatják a lábad, stb.
Nekem is világos volt amikor elkezdtem, hogy nem lesz egyszerű és el fog tartani egy jó ideig mire lefogyok egy egészséges súlyra, de ezzel meg kell barátkozni
A válaszokat és segítséget mindenkinek köszönöm!
A kitartás megvan bennem, most fejben össze kell raknom a kapott információkat!
Nem tudom, hogy szénhidrát nélkül kibírnám-e, úgy értem nem lennék-e rosszul a megvonástól...
Utánaolvasok ezeknek is!
legyél türelmes, a 11-esre ne hallgass, egyél változatosan, ne koplalj, legyél minden nap kb. 300-500 kalória deficitben és várj. meglesz az eredménye. de amúgy 42 évesen, 158 centivel és 60 kilóval lehet, hogy nem is kellene fogynod. lehet. inkább izmosodni, tónusosodni kellene.
én ugyanennyi idős vagyok, 170 centi és (jelenleg) 78 kiló, nagyon elkeseredtem, mikor a személyi edzőm azt mondta, hogy 70 alá nem fogok menni, mert sok az izom, és amikor azt mondtam neki, hogy de én márpedig 63-64 kiló szeretnék lenni, akkor annyit reagált, hogy "vissza akarsz menni az időben 20 évet?". elnevettem magam és ennyiben maradtunk, de attól tartok igaza lehet, majd meglátom, ha odaérek.
de az igaz, hogy pl. másfél hónapja nálam nem moccan a mérleg, viszont hihetetlen változáson megy keresztül a testem, egyszerűen tényleg a folyamatos izomépítéstől. az utóbbi 4 hétben rengetegen jegyezték meg, hogy már megint mennyit fogytam és egyvalaki betippelte, hogy most már 70 alatt vagyok. ilyen még sose történt velem, jó érzés ilyen változásokat átélni, még ha furcsa is, mert az ember annyira hozzászokott, hogy csak akkor van minden rendben, ha mozdul a mérleg.
szóval elképzelhető, hogy ez nálad is fennáll majd, ha elkezded gyarapítani az izmaidat.
Köszönöm, igen igazatok van, nem elég a kevesebb evés, célzott mozgás kell.
Lényegében lehet, hogy nem fogynom , hanem átformálódnom kellene!?:-)
Ma elkezdem tornázni, találtam, 15 perces videót, kezdésnek azt hiszem jó lesz.
Kedves utolsó, neked is köszönöm, rákeresek a videókra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!