Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan fogyjak le gépek és...

Hogyan fogyjak le gépek és diéták nélkül?

Figyelt kérdés

Mielõtt ezt írtam, elolvastam az összes ilyen kérdést és azt láttam, hogy sport sport sport. Akkor ha minden este futok 7tol 8ig, es nem eszem hét után akkor az jó ? Es eppen szobabiciklire gyüjtök, mindjárt megvan és akkor azt is használom. Fogok menni valamire? Mert nekem diéta nem kell és edzõterem sincs a környéken.Ha mindez jó lesz akkor még csak egy dolog: A melleim is fogyni fognak ha mondjuk a hasamról lemegy egy kis felesleg?

Ha ezzel könnyebb elárulom 156 magas vagyok és 54 kilógam.Mindenképp fogynom kell nem mások miatt, de engem zavar pl a hasam. Kitartó leszek, csak azt akarom megtudni hogy igy okes lesze minden? eddig igy voltam de nem olyan régóta igy nem várom hogy vékony legyek. Köszi elõre is :)

2008. nov. 15. 15:30
 1/10 anonim ***** válasza:
68%

Éjfélkor is képes vagyok enni, ha megéhezek, mégse hízok egy dekát se tőle. Ez ettől független.

Csak akkor fuss, ha bírod, de ez a túlsúly nem olyan vészes. Viszont a tartós sétával szerintem többet érsz, akár egy nagybevásárlás, kirakatnézegetés... a lényeg, hogy rendszeres legyen (naponta, 2-naponta), és tartós, tehát ne 1 óra, hanem legalább 2-3.

Ne diétázz, azt egyél, ami jólesik, változatosan. Mondjuk a túlcukrozott mű-üdítőket hagyhatod (tudod, a gyümölcslé, ami sose látott gyümölcsöt...).

Anyukám ezzel a tartós mozgással dobott le 30 kilót 1 év alatt, 5-öt azóta visszaszedett, amiről nem hízott tovább, tartja, de neki muszáj volt (149cm-96kg volt).

2008. nov. 15. 15:37
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyel ejfelkor is-)))
2008. nov. 15. 17:06
 3/10 anonim ***** válasza:
75%
Köszi a lepontozást a bevált módszerre, nem baj, azok pontoztak le csak, akik nem elég erősek ezt megvalósítani hosszú távon :-) Anyukámra büszke vagyok, hogy képes volt rá, volt benne akaraterő!
2008. nov. 15. 22:08
 4/10 anonim ***** válasza:
Mindenkinek mas modszer valik be,en ha ejfelkor ennek pl. biztos akkora lennek mint egy haz.Es egyebkent nagyon egeszsegtelen mert a gyomrodat dolgoztatod amikor pihennie kene,anyukad viszont ugyes volt.
2008. nov. 15. 22:17
 5/10 anonim ***** válasza:
Ja igen, és az is biztos lepontozott, aki az első mondat után nem olvasott tovább :-D Ha focimeccs lenne, azt mondanám, "szemüveget a bírónak" :-D
2008. nov. 15. 22:24
 6/10 anonim ***** válasza:

én emg aztmondom csak vizet igyál du. 4 után ehetsz de ne legyyen benne szénhidrát ha van is akkor nagyon-nagyon kevés figyelj oda a vitaminokra is egyél multi-x(-et) vagy vita-x(-et) étrend nélül nem lehet fogyni (najó lehet de nem olyan jól mint étrendel)

ez az étrend 60kg-hoz vantervezve

1. 20g zabpehely+ 8 tojás fehérje (2 sárgája mehet vele)+ 1 teáskanál lenmagolaj

2.50g csirke mell(esetleg comb)+30g rizs

3.50g csirke+30g rizs + 1szem vita-x (minden nap ugyanakkor)

4.50g csirke+ 200g csirke

5.50g csirke+ 100g zöldség

6.50g csirke+200g zöldség

víz: minden 20kg-ra egy litykó jusson de 50gg-ná má lehet 3l-t inni

minden nap reggel este SÉTÁLJ 40percet (azé sétálj mer az aerob edzés és avval zsirt égetsz, a kardioval pl. futás csak izmot veszithetsz amit ugye nem akarunk)

ja vissza a kajára hogy ne csak csirkétegyé a kaját megfelelően mennyiségben lehet helyettesiteni más kajákkal (persze nem zsiros kenyérrel hanem má irom is)

csirke szabadon helyettesíthető egyéb fehérjeforrással a megfelelő fehérjetartalom mennyiségben, a rizs pedig egyéb szénhidrátforrással megfelelő szénhidráttartalom mennyiségben. Tehát csirke helyett lehet hal, vagy túró egy-egy étkezésben a lényeg, hogy a HÚS domináljon! A rizs helyettesíthető tésztával vagy főtt krumplival, de a RIZS domináljon!

A táplálkozás során megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagokat kell bevinni. Ezek aránya, illetve mennyisége változik céltól függően. Az étrendnek megfelelő mennyiségű és minőségű szénhidrátot, fehérjét és zsírt kell tartalmaznia. Ezek az alap makrotápanyag-források. A mikrotápanyagokat –vitaminok és ásványi anyagok– ma már nem tudjuk természetes forrásból pótolni, mivel a modern növénytermelés, a műtrágyázás és a környezetszennyezés miatt a zöldségek, gyümölcsök stb. nem tartalmaznak elég tápanyagot. Így e célból fontos táplálékkiegészítőt, vitamin és ásványi anyag csomagot használni.

A fehérje szerepe: a fehérje a sejtek építőanyaga, köztük az izomsejteké is.

Szénhidrát: a szénhidrát a testünk üzemanyaga. Tömegnöveléskor szénhidráttal betöltöttnek kell lennie a testnek, hogy a fehérjéket be tudja építeni, ez az ún. anabolikus állapot. Ha a szénhidrát kevés, a fehérjéket át tudjuk alakítani energiaforrásnak.

Zsírok: az aerob tevékenységek üzemanyaga, és az élettani funkciók működtetője. Zsírra szükség van az étrendben. Szerepét se fehérje, se szénhidrát nem tudja átvenni.

Tápanyagforrások

Fehérje:

elsőrangú: csirke, pulyka, halak, marhahús (ezek fehérjetartalma 20%), tojásfehérje (10%), ezekre alapozzunk.

másodrangú: proteinek (étrendkiegészítő porok), sovány sajtok, túrók, ezeket kiegészítésnek használjuk

Szénhidrát

elsőrangú: rizs (szénhidráttartalma 70%), pufirizs, zabpehely (60%)

másodrangú: főtt burgonya (20%), durum és teljes kiőrlésű tészta (70%), gabonák, hüvelyesek, teljes kiőrlésű kenyér

Rostanyag

zöldségek

Zsír

elsőrangú: lenmagolaj, MCT, olajos magvak, halolajak, olívaolaj (főzés), extra szűz olívaolaj (öntet) stb.

másodrangú: telített zsírok (fizikailag minden olyan zsír, ami szilárd, állati zsiradékok stb.) ezeket a zsírforrásokat tartsuk lent az étrendünkben!

Víz

A víz testünk majd 80%-át alkotja. Alapvető a kielégítő vízfogyasztás. Testünk minden 20kg-jára 1 liter víz jusson, azaz egy 80kg-os embernek 4, egy 90kg-osnak 5, egy 50 kilós nőnek 3 liter vízfogyasztás szükséges. Diéta alatt ezt célszerű felkerekíteni, 60kg körül már fogyaszthatunk 4 liter vizet. Az áványvizek és a csapvíz között lényges különbség csak az utóbbi szennyezettségében és fertőtelnítőtartalmában van. Árban a legjobb megoldás az otthoni víztisztitóval szűrt víz vagy a gagyi olcsó ásványvíz.

Igyekezzünk az elsőrangú tápanyagforrásokat használni, a másodrangúakat pedig kiegészítésnek vagy ízesítésnek!

A tápanyagtartalom pontos meghatározásához a megfelelő táblázatokat kel használni (vagy részletes kalóriatáblázat).

igymár tudod hogy mit mivel helyettesithetsz és minyen mértékben

2008. nov. 16. 21:20
 7/10 anonim ***** válasza:
68%
Hát kevés ekkora marhaságot hallottam, mint hogy a futásnál izomból fogyunk. Nézd már meg a futókat!!!
2008. nov. 17. 07:56
 8/10 anonim ***** válasza:
93%
futással izmos erősitesz, szálkásítasz, attól nem fogysz, a séta valóban hatékonyabb...
2008. nov. 19. 11:04
 9/10 anonim ***** válasza:

demivel ez egy szálkásító étrend és ha evvel az étrendel fut akkor izmot veszt mivel a testnek futáskor szénhidrátra van szüksége mivel ez egy hirtelen folyamat és arra nincs ideje a testnek hogy a zsirt zsirsavakká és ketonokká stb bontsa hanem a szénhidrátokhoz nyúl és mivel a szálkásító étrendben kevés a szénhidrát ezé onnan nem tud tápanyagot "hozni" zsirbol megint nem (hogy miért eztmá irtam) igy maradnak az izmok

hülye seggf.j azt se tod mi van a 7edikes biologia tananyagban de azért még osztod az észt seggdug.

2008. nov. 22. 15:21
 10/10 anonim ***** válasza:
A futók jobb cuccokhoz jutnak mint ahogy azt te gondolod. Nem a futástól meg a sajtos pizzától lesznek a sprinterekből izomkolosszusok. A hosszútávfutó pálcikaembereket viszont érdemes tanulmányozni izomarány szempontjából.
2008. nov. 22. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!