Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha rászokok a napi 3 joghurtra...

Ha rászokok a napi 3 joghurtra, akkor mikor hagyják abba a súlyom miatti piszkálást és végre elégedettek lesznek velem, így békén hagynak? (többi lent)

Figyelt kérdés

Nem vagyok sovány, helyette van mit leadnom, de sajnos ez már látszik. Különféle megszólások, tanácsok találnak meg folyton.

Az egyik az,hogy csak vizet igyak. Persze hiába mutatom fel, hogy az adott üditőben szinte semmi energia nincs (italporos víz), nem érdekli.

Az éhség miatti nasit (mert rendesen nem lehet enni a munkahelyen,csak egyszer) meg legszívesebben elvennék tőlem.

Napi 3-4szer ehetek, munkából kifolyólag. Emiatt itthon is 3-4szer eszek egy nap. Azzal jönnek,hogy egyek 5-6szor, mindig kisebb mennyiséget.

De hiába, munkában csak egyszer lehet enni.

Két műszakos munkahelyre járok dolgozni. Egyik héten 6-14 a munkaidő.

Ha 5-6szor ennék egy nap,akkor 4:30,7:30, 10:30, 13:00, 15:00, 17:00 lenne mondjuk. De munkahely miatt ezek közül simán kiesne három étkezés, maradna

a 4:30,15:00 és 17:00.

Ja és valamikor 12ben kell menni, tehát mondjuk 06-18, esetleg éjszakára kell menni. Nem vet fel túlzottan a pénz, tehát temérdeknyi csirkemellre, lazacra,különféle zöldségre nincs pénz.

Jönnek azzal, hogy egyszerre csak egy banánt vagy egy joghurtot egyek, ebédre egy kis tál levest,maréknyi másodikkal.

Azzal is jönnek,hogy egyszerre túl nagy adagokat eszek. Van, amikor csak egy tálnyi levest eszek egyszerre.Az lenne egész napi adag?

Azt már mindegy,hogy maréknyi evésekhez többszöri evés kellene. Mondjuk egy kis poharas joghurt nem tartja csendben a gyomrot 4-6 órán át.

Ha viszont hagynám, hagyd korogjon egész nap a gyomrom és annyi lenne a napi menüm pl, hogy 2 tojás, egy banán, vagy 3-4 tojás, vagy 3 db joghurt, esetleg 2 alma, egy tojás, akkor végre

abbahagynák a tanácsok, megszólások osztogatását, vagy folytatnák?

Mert kezd elegem lenni belőle, hogy mindig jönnek, meg jönnek, az indokokat, hogy miért így vagy úgy teszem a dolgokat, kb. nem érdekli őket.

Csak mondják a magukét, mindenhol.... Ha tényleg szinte semmit se ennék (hiszen úgy is megérdemlem az éhezést, nem?),akkor talán végre leszakadnának rólam.

2019. aug. 19. 13:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
31%

Ha mindenből egy kis adagot ennél, nem lennél 30-40 kal nehezebb, mint kéne.

Meg ha nem lennél lusta disznó sportolni.

Az esetleg eszedbe jutott, hogy a sok “piszkálódó” segíteni akar neked, mert aggódnak érted???

2019. aug. 20. 00:38
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Én azt gyanítom, hogy a kérdező valami multinál gályázik pl. a kereskedelemben és az ilyen megterhelő fizikai munkánál én esélytelennek látom a pár retek, meg egy joghurt + rendszeres edzés kombót, mert 12 óra + esetleges utazgatások, éjszakázások, felborult biológiai egyensúly után úgy dől be az ágyba az ember, mint egy zsák krumpli.

Ha nem eszik, nem lesz ereje dolgozni.

És mivel még egész nap csesztetik is a melóhelyén, így duplán xar, mert érzelmileg az evés okozhat neki örömet, viszont a jelentős túlsúlya miatt meg bűntudata alakulhat ki és ráadásul anyagilag sem áll fényesen.

Én azt gondolom, hogy persze vasakarattal mindent meg lehet oldani, de a másik súlyához senkinek semmi köze és kéretlenül meg pláne nem kéne a kedves feletteseknek "jó szándékkal" naponta beszólni neki, mert szerintem már elsőre is megértette a kérdező, hogy le kéne fogynia, csak nem tud vagy akar az mind1, de így nem fog menni ebben a többszörös darálóban.

Szerintem minden diétának két fő ellensége van: a rendszertelenség és az érzelmi labilitás.

Így ha ezek megszűnnének, tehát egy kiegyensúlyozottabb munkaidejű, nyugodtabb, barátságosabb környezetbe kerülne a kérdező, úgy több ideje/kedve lenne sportolni (esetleg a jó kollégákkal) és az érzelmi űrtől megszabadulva a bánathájtól is nagyobb esély lenne egy normális és változatos étrendet valamint rendszeres ebédidőket betartva.

Szóval én a munkahely/környezetváltozásban látom az első lépcsőfokot a probléma megoldása felé. Ellenkező esetben a helyzet csak romlani fog....

Mellesleg az a véleményem, hogy ha a kérdező napi 1 pohár vízen élne, az ilyen piszkálódók akkor is találnának maguknak más kritizálni való dolgot rajta.

Minden kövér ember TUDJA, hogy le kell fogynia, de azzal, hogy napi szinten ezt az orra alá dörgölik még nem lesz soványabb, mert a Csernus-módszer nem mindenkinél válik be.

Az éjszakai műszak meg pláne hízást okoz a kövéreknél/hízásra hajlamos szervezetnél, szóval azt teljesen el kellene felejteni....

Azt kell eldönteni, hogy akar-e/tud-e a kérdező változtatni, mert ahhoz először ettől a munkahelytől kellene megszabadulnia szerintem, mielőtt még kövérebb lesz. A negatív légkör meg hosszabb távon szintén nem elviselhető....

2019. aug. 20. 13:22
 13/16 A kérdező kommentje:

#12:

sok igazság van a hozzászólásodban. Köszi az értelmes választ.

Nem multinál gályázok, de gyártásról van szó. Állás egész nap, séta egész nap, pakolás egész nap. Szünet kb. fix, volt hogy amiért késtem a szünet végéről, meg is szóltak elég csúnyán.

Alapból a légkör, a munka milyensége is rányomja a bélyegét a hangulatra és emellé jön a súly miatti csesztetés.

Munkahelyen csak egy szünet van, ekkor lehet enni. Utána-előtte csak nasi lehet, mert azt gyorsan be lehet dobni a szájba és nem kell elmenni a géptől és nem kell szünetre menni.

Egyik napról másikra simán szólhatnak: bocs, holnap 12 óra. Ne menjünk belemég jobban, de nem kiszámítható ilyen téren a munkahely. Az ember tervez mondjuk egy hétvégével, hopsz, menj be 12ben.

Hopsz, éjszakára kell jönni szokásos 14-22 helyett. Egyből másként kell enni, meg csinálni a dolgokat.

Anyagilag meg nem állok fényesen, mert nemcsak arról van szó, hogy nem keresek annyira sokat (kereshetnék többet), hanem az egész család kb. az én pénzemből "él".

2019. aug. 20. 20:16
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Tudsz/szeretsz/szoktál főzni? Ha igen, akkor egyszerűbb a dolgod, a félkész/bolti készételek mindig drágábbak, mint alapanyagokból főzni, főleg ha megnézzük az összetételüket is. Akkor is, ha olcsónak tűnnek.

Egyszerű, gyors, olcsó és laktató ételek: tojás (sokféleképpen el lehet készíteni ill. alapanyagként is hasznos), csirkemáj, szárny és comb. Ha apróra vágod, utóbbiakat elég gyorsan el lehet készíteni (sütve-párolva, pörköltnek). Korábban írtam a halfilét, 1 kg-t (ami valójában 800g) 1100 Ft-ért lehet kapni a teszkóban. A húsfélékből 250-300 g már ad annyi fehérjét, amennyire minimálisan szükséged van egy nap, a többi meg összejön a többi kajából (pl. tojás). Legolcsóbb a csirke és a máj, a hal kicsit drágább, de 1100 Ft-ból kijön kb. 3 adag, kb. 10 percig kell párolni vagy sütni. (A húsokat, halat, májat én úgy készítem, hogy kevés zsiradékon - ami nem étolaj! - 1-2 percig megpirítom, aztán vizet öntök alá és párolom. Mehet bele hagyma, egyéb natúr fűszerek, vagy pl. 1 kanál mustár is, hogy jó ízük legyen.)

Olcsó, de laktató a sárgaborsó és a lencse, néha ilyet is lehet enni, ezekben is van némi fehérje. Áztatás 1 éjszaka, főzés sós vízben fűszerekkel, ha elég sokáig főzöd, rántás sem kell, besűrűsödik magától.

Köretnek mondtam már a mirelit zöldségkeverékeket (zöldbab, kelbimbó is nagyon jó), 500 Ft-ból kijön 2 evésnyi adag, gyorsan elkészíthető. Csinálhatsz paradicsomos káposztát (káposzta, sűrített paradicsom, só, más nem kell bele), húslevest sok zöldséggel csirkefarhátból (tészta nem kell bele vagy csak minimális), székelykáposztát (én kenyér nélkül eszem).

Ehetsz a zöldséges köretek mellé egy kis krumplit is, csak ne sokat. Nálam 1 tányér kaja úgy néz ki, hogy fele zöldség, fele hús, ehhez néha teszek pár kanál krumplit vagy ritkábban rizst.

Munkában nasi gyanánt megihatsz egy kaukázusi joghurtot, nagyon jól elveszi az éhséget. Vagy ehetsz 1 főtt tojást. Esetleg 1 szelet pufirizs 1 szelet sonkával és sajttal, vagy ugyanez pufirizs helyett 1 szelet paprikával :)

A paprikában nagyon sok a C-vitamin, érdemes minden nap enni belőle, most viszonylag jó az ára. Ha már túl drága lesz, vegyél savanyú káposztát (vagy készíthetsz is, nem nehéz).

Ezeknek az ételeknek az az előnye, hogy ha megfelelő mennyiségű fehérjét és rostot eszel, hamarabb jóllaksz és ritkábban leszel éhes. Régebben én 2-3 óránként ettem, mert állandóan leesett a cukrom, ilyenkor nagyon ingerült lettem, és ha nem ettem, rosszul is lettem. Most napi 3 étkezéssel jól megvagyok, de akár fél napot is kibírok evés nélkül, ha úgy adódik. Emellett vitaminokkal is ellátnak, ami pl. a bolti csibefasírtról és pékáruról nem mondható el. És még fogyni is jól lehet velük.

2019. aug. 21. 06:35
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a gyártás lett volna a másik tippem!:)

Az tuti, hogy ilyen rendszertelenség és kiszámíthatatlanság mellett képtelenség normális életre és ezáltal normális étkezési szokások kialakítására.

Aki volt már benne ilyen 12órázgatós, összevissza holnap gyere egész napra, nincs idő enni, pisilni, aludni, ÉLNI, közben agyon basztatnak rendszerben, az tudja, hogy mivel jár és nem lehet mellette egészségesen élni vagy csak brutál vasakarattal (de a rendszertelenség és időhiány, kialvatlanság, megrágatlan kaják, folyamatos stressz stb. akkor is kiveszik az embert). Nehéz ügy! :(

Én továbbra is azt mondom, hogy kérdező: keresd a váltás, változtatás (akár költözés) lehetőségét, hátha találsz egy emberbarátibb munkahelyet, mert az életedről van szó és azt nem lehet és nem szabad így leélni!

Ha lelkileg egyenesbe jössz, akkor testileg is elindulsz majd az egészség útján, de egy mérgezett és mérgező légkörben egészségessé válni lehetetlen szerintem....

2019. aug. 21. 12:28
 16/16 anonim ***** válasza:
(Ja, és a 12-es válaszoló voltam.)
2019. aug. 21. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!