Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha rászokok a napi 3 joghurtra...

Ha rászokok a napi 3 joghurtra, akkor mikor hagyják abba a súlyom miatti piszkálást és végre elégedettek lesznek velem, így békén hagynak? (többi lent)

Figyelt kérdés

Nem vagyok sovány, helyette van mit leadnom, de sajnos ez már látszik. Különféle megszólások, tanácsok találnak meg folyton.

Az egyik az,hogy csak vizet igyak. Persze hiába mutatom fel, hogy az adott üditőben szinte semmi energia nincs (italporos víz), nem érdekli.

Az éhség miatti nasit (mert rendesen nem lehet enni a munkahelyen,csak egyszer) meg legszívesebben elvennék tőlem.

Napi 3-4szer ehetek, munkából kifolyólag. Emiatt itthon is 3-4szer eszek egy nap. Azzal jönnek,hogy egyek 5-6szor, mindig kisebb mennyiséget.

De hiába, munkában csak egyszer lehet enni.

Két műszakos munkahelyre járok dolgozni. Egyik héten 6-14 a munkaidő.

Ha 5-6szor ennék egy nap,akkor 4:30,7:30, 10:30, 13:00, 15:00, 17:00 lenne mondjuk. De munkahely miatt ezek közül simán kiesne három étkezés, maradna

a 4:30,15:00 és 17:00.

Ja és valamikor 12ben kell menni, tehát mondjuk 06-18, esetleg éjszakára kell menni. Nem vet fel túlzottan a pénz, tehát temérdeknyi csirkemellre, lazacra,különféle zöldségre nincs pénz.

Jönnek azzal, hogy egyszerre csak egy banánt vagy egy joghurtot egyek, ebédre egy kis tál levest,maréknyi másodikkal.

Azzal is jönnek,hogy egyszerre túl nagy adagokat eszek. Van, amikor csak egy tálnyi levest eszek egyszerre.Az lenne egész napi adag?

Azt már mindegy,hogy maréknyi evésekhez többszöri evés kellene. Mondjuk egy kis poharas joghurt nem tartja csendben a gyomrot 4-6 órán át.

Ha viszont hagynám, hagyd korogjon egész nap a gyomrom és annyi lenne a napi menüm pl, hogy 2 tojás, egy banán, vagy 3-4 tojás, vagy 3 db joghurt, esetleg 2 alma, egy tojás, akkor végre

abbahagynák a tanácsok, megszólások osztogatását, vagy folytatnák?

Mert kezd elegem lenni belőle, hogy mindig jönnek, meg jönnek, az indokokat, hogy miért így vagy úgy teszem a dolgokat, kb. nem érdekli őket.

Csak mondják a magukét, mindenhol.... Ha tényleg szinte semmit se ennék (hiszen úgy is megérdemlem az éhezést, nem?),akkor talán végre leszakadnának rólam.

2019. aug. 19. 13:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Magasság? Tömeg? Testzsírszázalék? Kép? Sport? Egy napi kajád általában mi?

Miért nem szarsz rá, más mit pofázik?

2019. aug. 19. 13:45
 2/16 A kérdező kommentje:

#1: képet nem küldök.

30-40kg felesleg van. Miért nem xrok rá? Azért, mert azok, akik mondják, azok "felettem" vannak.

Napi kajám általában felvágott-köret-kenyér-tej.

Zöldséget ennék, de az plussz macera. Munka előtt már az evéssel is sietek, hogy minél előbb letudjam, nem kell még az, hogy fél órán át az uborkapucolással,vagdosással foglalkozzak...

Pénzben is egyszerűbb a pörkölt, mint csőben sült brokkoli, natúrszeletként tálalt halszelet, joghurtba tett zöldségek salátaként...

2019. aug. 19. 13:59
 3/16 anonim ***** válasza:

Akkor pontosan mit eszel ma? (Mennyiségekkel!)

Pontos méreteid?

Miért nem sportolsz?

2019. aug. 19. 14:02
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát a hozzáállásoddal elég nagy a baj. 30-40 kiló az már jelentős túlsúly. Hiába próbálod meg ráfogni erre-arra, hogy miért úgy és annyit eszel, ahogy. Egy ismerősöm 3 műszakban jár dolgozni, mégis heti 3szor legalább eljár edzeni, összekészít magának otthon valami könnyű ennivalót és azt viszi a munkába. Meg lehet oldani, ha az ember igazáb akarja, csakhogy te egyáltalán nem akarod, és próbálod magad áldozatnak beállítani, hogy jajj mennyit csesztetnek. Jót akarnak, és helyetted cselekedni nem tudnak, ezért mondják. Valószínűleg (a súlyfelesleged is mutatja) nagyon sokat eszel, lehet neked nem tűnik fel, de nem hiába mondogatják.
2019. aug. 19. 14:16
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

"Zöldséget ennék, de az plussz macera."

Nekem nem nagy macera megmosni 2 db paradicsomot és 4 részre vágni. Vagy paprikát, kígyóuborkát szeletelni (nem szoktam meghámozni, 1 db uborka több étkezésre elég). Vagy megfogni egy mirelit zöldségmixet (pl. répa-karfiol-brokkoli), beledobni egy kis fazékba egy kis sóval, kb. 10 perc alatt meg is fő. Vacsorához, ebédhez szoktam enni. Nem valami drága, ennyi pénzt simán megspórolok azzal, hogy nem veszek üdítőt és nasikat. Lazacot én sem veszek, hetente 1x szoktam mirelit halfiléből készíteni valami gyors ételt. 1 csomagból 2-3 adag kijön nekem.

A fő kérdésedre annyit tudok mondani, hogy ha neked így jó és nem akarsz lefogyni, akkor magyarázkodás és kifogások helyett mondd ezt meg nekik. "Nem akarok fogyni, mert így is jól érzem magam." Lehet, hogy csak segíteni szeretnének, azért adnak kéretlenül tanácsokat. Ne éhezz csak azért, mert mások piszkálnak, ennek semmi értelme így, inkább finoman állítsd le őket.

2019. aug. 19. 14:20
 6/16 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

A súlyom sok év alatt jött fel. Tehát nem egy év alatt, hanem már cirka 10en év alatt.

Súlyom még annó "romlott" el.

Tehát, ha most "stagnál" a súlyom, akkor nem eszek többet,mint amennyi kéne.

Én azt látom, hogy "szemét"kajákat eszek. Ez lehet a gond,meg a stressz,amit okoz a munka, stb.Zacskós leves, kenyér, rizs.

De munkahelyen sietni kell, gyorsan le kell tolni a kaját.Minél előbb, annál jobb, a gyomor meg csendben legyen akár 6 órán át is.

Zöldségmix elég jónak hangzik.

Köszi utolsó(#5), de nem akarom a megszólokat megsérteni azzal, hogy azt mondom, hagyjanak.

Volt, hogy jöttem azzal, hogy korogni fog a gyomrom, ha csak 3 kis gubics retek az uzsonnám, merthogy sokáig fentvoltam akkor, nemcsak 3 órát, hanem többet.

Jobban örülnék az olyan tanácsoknak, mint tied #5, mert te nem éhezésre buzdítasz (burkoltan?), hanem arra, hogy így, meg úgy meg lehetne oldani.

Kezd bármiféle evéstől bűntudatom lenni és ha nem érdekelne az éhség, a gyomorfájás, a gyomorkorgás, nem is ennék semmit, akkor békén hagynak és legalább fogyok. Mindenki jól jár.

2019. aug. 19. 14:36
 7/16 A kérdező kommentje:

#3: sportról nincs jó véleményem... Sok kudarc, rossz élmény kötődik a sportoláshoz. És van, hogy munka után örülök, ha aludhatok.

Pontos mennyiséget nem tudok, nem szoktam mérni.

pl. rizs, egy db pulykapárnával. ennyi egy adag...vagy egy darab zacskós leves, de utána hamar megéhezek.

2019. aug. 19. 14:38
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

5. vagyok.

Jól látod, ezekkel az ételekkel nem fog menni a fogyás. Én nem akarlak győzködni, hogy fogyj le, ha te nem akarsz. Ha viszont valójában szeretnél, csak nem tudod, mi lenne a jó módszer, szívesen adok tippeket pl. olcsó, egyszerű és gyors ételekre. Az, hogy 3-4x eszel egy nap, jó étrend esetén nem probléma. Az ételeid minőségével, összetételével van gond. A koplalás semmiképpen sem megoldás, gondolom, hallottál már a jojózásról, falásrohamokról, táplálkozási zavarokról, amiket okozhat.

2019. aug. 19. 15:02
 9/16 A kérdező kommentje:

#8: igen, hallottam. Olyanról is olvastam, hogy az inzulinszint súlyos ingadozása is okozhatja a hízást.

Hisz lemegy az éhség miatt, utána felmegy egy adott kaja miatt.

Táplálkozási zavar... Ha én tényleg megtenném, hogy napi 3 joghurton élnék mondjuk, akkor sejtem mi lenne belőle. Nem mernék enni, undorodnék az evéstől, az lenne minden álmom hogy minél kevesebbet mutasson a mérleg, elégedett lennék amiatt mert végre békénhagynak a súlyommal... és félnék az evéstől,mert attól tartanék, hízok. A nagy súly meg rossz, éhezésre buzdító tetteket "akar".

Laza kis anorexia. Csak nem akarok mazochista módon élni, pedig többször erre van késztetésem, hogy így kellene tenni.

Olcsó, egyszerű ételek jöhetnek, mert kb. nem tudom elhinni, hogy pl. egy kg tészta, egy kg krumpli helyett laktatóbb valamelyik zöldség, természetesen ugyanannyi, vagy még kevesebb pénzből.:(

2019. aug. 19. 15:18
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

a teljes kiorlesu spagettiteszta nem dragabb sokkal,mint a sima (talan 100 fttal). fott krumpli is jo, rizs is, keves penzbol ezek is jok a zoldsegmix melle. nem kell csirkemellet enned a te szinteden igazabol nem azon mulik, h a csirkemellben kevesebb a zsir... vegyel csirkeszarnyat, combot, susd meg, ennel nem sok egyszerubb etel van. lehet csak en vagyok igy, de en kb eletem vegeig el tudnek elni csirken es ilyen koreten.

edesseg helyett gyumolcs, vegyel idenygyumolcsot mindig, ami a legolcsobb.

reggeli: tojas barmilyen modon, vagy zabpehely. legolcsobb kajak kb ezek is.

neked kell eldonteni igazabol. kis penzbolis meg lehet oldani az egeszsegesebb etkezest, csak ki kell iktatni a felesleges koltest (nasil, uditok), es valoszinuleg nem lesz valtozatos, ezt akaratero donti el h birod-e.

az meg hulyeseg, h 3 retket v 3 natur joghurtot kene enned. az szamit mit eszel egy nap. egyel 3x ilyen etelekbol, amit irtam, de azert az adagalra is figyelj (pl ebed lehet 1 egesz csirkecomb, tobb zoldseg es kevesebb rizs/fott krumpli, olajban sult dolgokat hanyagold.) reggelire pl 3 tojas 1 szelet teljes kiorlesu kenyerrel. vagy zabpehely tejjel es mezzel. vagy sonkas szendvics teljes kiorlesu kenyerbol (2 szelet nek tobb!).

vacsora inkabb feherje, pl turo, tojas, sajt, vagy valami salatafele.

nalad mar ez is nagy valtozasokat hozna

2019. aug. 20. 00:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!