Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 2 hét koplalás, mellette...

2 hét koplalás, mellette folyamatos sport. Hány kg-tól szabadulhatok meg így?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Most nem kérek kioktatást arról, hogy mik a koplalás következményei, mert rengeteget olvastam róla.

Az a lényeg hogy nyár eleje óta folyamatosan sportolok, (heti 3-4 konditerem, 2 órát sportolok ott, és heti 2-3 alkalom thai box edzés ami szintén 2 óra.) odafigyelek arra hogy mit eszem, de a mérleg nem mutat kevesebbet. Centiszalaggal is mértem magam, de nem változik semmi.

Azért szeretném a nyár utolsó heteiben letudni ezt az egészet, mert lassan itt az iskola, és akkor nincs annyi időm a sportra, sem arra, hogy az étkezésre nagyon odafigyeljek. Már 5 kg súlyveszteségnek is örülnék.

L, 158 cm/62 kg

Cél: 55 kg, vagy az alatt

2019. aug. 14. 14:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
85%
Hát ha koplalással akarsz fogyni akkor szerintem nem tudsz majd mellette így sportolni. Én 4-6 kilóra tippelnék. de 2 hétig koplalni nagyon nehéz lesz és persze nem is jó, de nem kioktatásnak szánom
2019. aug. 14. 14:08
 2/13 SZücsöm ***** válasza:
100%

Attól függ mire vagy kíváncsi. Hogy mennyi izomtömeget víztömeget vagy mennyi zsír tömeget fogsz fogyni.

Mert az biztos hogy bármennyi kilót is fogynál legnagyobb része víz lesz (ha eddig tényleg nem fogytál semmit) aztán izom és csak azután zsír.

Na most az előző okokból kifolyólag bármennyit is fogynál így nem igen fogják az osztálytársaid értékelni mert valószínűleg úgy fogsz kinézni (és úgy is fogod magad érezni) mint a kétszer mosott sz*r. (Persze eddig is csak akkor jutsz el ha ki nem dőlsz a 2 hét alatt)

Arról nem is beszélve hogy koplalás mellett te folyamatosan nem fogsz sportolni. Szerintem az már az első hét második felétől már csak vergődés lesz.

Végezetül bármennyi vizet és izmot is veszítenél ezzel a procedúrával "azonnal" vissza fogod szedni ahogy elkezdesz újra normálisan enni. Sőt egyáltalán nem lepődnék meg ha még meg is dupláznád hízásban (zsír) azt a súlyt amit a koplalással elsorvadtál.

Konklúzió: Ha ennyit mozogsz és 2 hónap alatt nem sikerült se kilóban se centiben semmit se fogynod és 100% ig biztos vagy benne hogy nem csak azért nem érzékeled mert izmosabb lettél akkor (jobb esetben) valami nagyon el van b*szva az étrendeddel. Pl nem számolsz kalóriát/makrót + az nem tudom mit jelent hogy odafigyelsz arra mit eszel ez bármit jelenthet.

rosszabb esetben a testeddel van valami baj azt sajnos nehezebb kijavítani.

Szóval ha annyi eszed van hogy az egészséged nem is érdekel, akkor az érdekeljen hogy egyáltalán nem leszel kellemesebb látvány a két hetes kis kalandod után sőt... arról nem is beszélve hogy pár héttel késöbb meg valószínűleg már nem 62 kg hanem 65 leszel.

Szerintem inkább keresd meg a probléma okát javítsd ki és az év folyamán fogyj le.

Az meg hogy itt az iskola ne zavarjon én is le tudtam járni sportolni iskola mellett sőt most munka mellett is megy(max nem 6-7 szer jársz majd le 1 héten sportolni hanem csak 3-4 alkalommal esetleg át állsz csak kondira vagy csak küzdősportra attól függően mit szeretsz jobban).

És amúgy is A FOGYÁSOD LEGNAGYOBB RÉSZT ATTÓL FÜGG HOGY MIT ÉS MENNYIT ESZEL!!

2019. aug. 14. 14:43
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Koplalás mellett nem sokáig fogod birni az edzést sem mert pár nap utan nagy lefogsz gyengulni.

És a koplalassal semmire sem fogsz menni mert ahogy elkezdesz enni rendesen a nagy resze visszafog jonni.

2019. aug. 14. 15:47
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, zöld kéz ment mindenkinek.

Lehet, hogy ez a koplalás mégsem olyan jó ötlet...

2019. aug. 14. 16:09
 5/13 anonim ***** válasza:
78%
Semmi értelme. Ha fogysz is, koplalni nem tudsz egy életen àt, és rohamtempóban vissza fogod hízni ami esetleg lemegy. De ahogy gondolod.
2019. aug. 14. 16:21
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Biztos reálisan látod magad? Kép? Fejed takard ki!
2019. aug. 14. 17:00
 7/13 anonim ***** válasza:
73%
Kalóriákat számolod? Ha nem szerintem azzal kezd, hogy keírod miket eszel egy nap. Nagyjából 2200- 2400 kcal lenne a napi szükségleted, szóval én olyan 1700at javasolnék kezdésnek. A fogyást csak 30 %ban a sport és 70% ban a táplálkozás határozza meg! (Ha van kérdésed, nekem nyugodtan írhatsz)
2019. aug. 14. 17:20
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Az összestől.
2019. aug. 14. 17:41
 9/13 anonim ***** válasza:
80%

2 hét alatt max 2-3 kiló.

De nem fog látszani, csak a fáradtság és a kínlódás :(

Ráadásul eltervezni sokkal könnyebb, mint kivitelezni.

Sanszos, hogy a második nap végén kipakolod a hűtőt.

Próbálkozz inkább az időszakos böjttel (vannak videók, cikkek, blogok, facebook csoport stb)

2019. aug. 14. 18:42
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Makrotàpanyagokra figyelj oda inkàbb. Kevés szénhidràt, több fehérje és zsír. Hatàsos, és éhezni sem kell mellette. Kalóriàkkal nem foglalkozom, annyit eszem amennyi jól esik- húsokból, zöldségekből, sajtfélékből, magvakból. A szénhidràtban gazdagabb élelmiszerekkel kell vigyàzni. Tészta, krumpli, ha szereted , a gabonafélékkel is. Cukrot is hanyagold, fehérlisztes pékàrukat , ràntàsos kajàkat szintén.

NE KOPLALJ! Semmi értelme. Hosszútàvon tarthatatlan. Felesleges lekoplalni ,x kgt ha úgyis visszaszeded, mert nem lehet folyton éhezve élni.

2019. aug. 14. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!