Létezik ilyen, hogy anyagcser gyorsitó vagy ez személyfüggő?
Hát annyira nem vagyok otthon a témában, de én anno véletlenül találtam rá a mályvateára. Elkezdtem inni esténként egy csészével, és teljesen helyrejött az emésztésem (azelőtt összevissza volt dolgom, de ez ütemezte, minden nap kell wc-re menni, úgy érzem, hogy nem pang bennem semmi).
Vigyázni kell vele, mert egyeseknek nagyon durva hasmenést okozhat, nem mindenki reagál rá ugyanúgy. Ha nagyon megy a hasad, hagyd abba, mert az csak árt. Ha este iszod, reggelre csinálja a dolgot :)
Ha ez erős lenne, próbáld meg a szűzteát, a mályvateával együtt drogériákban lehet őket kapni.
hiába eszel sok rostos gyümölcsöt meg zöldségeket, lehet, hogy amúgy meg keveset eszel, és ezért nincs székleted. hidd el, egy időben velem is ez volt, és akkor 2-3 naponta tudtam csak wc-zni (úgy, hogy kávét iszok, és attól utána egyébként 10 perc múlva kell wc-re mennem.), ráadásul amikor sikerült, akkor is csak elenyésző mennyiséget...
egyébként meg: [link]
nézd meg, hogy mennyi kalóriát ehetsz egy nap, és hogy miből mennyit. aztán az alapján is kialakíthatod az étrendedet.
persze ha nem ez a probléma (mármint, hogy kevesebbet eszel), akkor tárgytalan. de az étkezs "egyhangúsága" is befolyásolhatja. mint ahogy írtad, hogy régen, mikor mindenfélét ettél, akkor rendesen tudtál wc-zni. :)
(nem belőlem kell kiindulni, de én pl. most is mindent megeszek a fogyókúra alatt, csak mértékkel teszem mindezt. persze ezek nem mekis kaják meg a többi szenny, hanem normális, pl. főtt ételek.)
az előző válaszoló vagyok.
pedig valami itt a kajálással lehet, mert ha azelőtt ment, akkor elvileg kéne most is. (néha vannak időszakok, velem is előfordul 1 hónapban 1-2x, hogy 1 nap nem tudok wc-zni, de utána másnap már sikerül)
de az is lehetséges, hogy sokat ülsz? velem megesik, hogy nehezebben megy, ha sok ülőmunkát végzek, még ha este mozgok is.
nem tudom a gyümölcsöt mikor eszed, de azt esetleg megteheted, hogy a rostosabb gyümölcsöket (mint pl. most a barack), azt este eszed meg, amikor már mást nem ennél. én mondjuk alapból csak akkor eszem a gyümölcsöt, én ezt a nagymamámtól "tanultam". ő mondta mindig, hogy este 1-2 alma, vagy nyáron szilva/barack, és másnap semmi probléma nem lesz. :)
és amit előttem még említettek, a teát is próbálhatod. (csak ne a szűz teát, meg mályva teát (bár ez utóbbi talán kevésbé kártékony), mert ezek eléggé meghajtanak, és teljesen hozzá fog szokni a szervezeted, ha ráadásul még sokat is iszod őket.)
esetleg reggelente rögtön felkelés után igyál meg egy pohár langyos vizet. az is sokat segíthet. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!