Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy lehet igy elni?

Hogy lehet igy elni?

Figyelt kérdés

[link]

Ehetsz gyrost. Szosz es pita nelkul azaz semmit

Ehetsz rantott csirket panir nelkul

Azaz semmit

Az ilyen megvonasos dolgoktol kikeszulok. Kaloriadeficittel fogytam 10kilot ugy hogy ettem mindent csak kevesebbet es tobbet mozogtam. Akkor meg mire jo ez az ertelmetlen sanyargatas?

2019. júl. 25. 13:09
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
91%

Nem feltétlen a csirke és a rizs itt a hangsúlyos, ehetsz te pulykát, sertést, lovat, halat, kagylót, amíg a megfelelő mennyiségű tápanyagokat beviszed a szervezetbe.

A lényeg az, hogy az embernek az étrendjénél abból kell kiindulnia, hogy mire van szüksége a szervezetnek, nem pedig abból, hogy mit szeret.

Ha hazaérek a munkából, és megkérdezem magamtól, hogy mit egyek vacsorára, arra nem lehet az a válasz, hogy jégkrémet, mert azt szeretem. A válasz az lehet, hogy erre meg erre van szüksége a szervezetemnek, ezért választhatok a tonhalkonzerv, a csirke, a kagyló, a tofu, a cottage cheese, a tojás stb. közül, és ezek közül a tonhalat és a tojást választom, mert azt szeretem.

Normális táplálkozás mellett persze beleférhet időnként egy jégkrèm vagy somlói, mert egy normálisan táplált és működő test ezeket a kiingásokat képes kezelni.

Az viszont nem alternatíva, hogy eszek ebéd után egy somlóit, és vacsorára semmit, hisz a kalória megvan, a makrók meg nem érdekelnek. Persze alkalmanként ez is belefér, mert a szervezet sok mindent képes tolerálni, de ennek ellenére jó, ha igyekszünk minél normálisabban foglalkozni.

Az egészség meg ezer dologtól függ, amíg a testépítő barátod nem kapta el a betegséget, addig ő is mondhatta volna, hogy jó az étrendem, hisz 120 kg-val nyomok fekve. Fordítva, ha te meg mondjuk elkapsz egy genetikai eredetű betegséget (ne legyen így!), akkor meg egyből ott tartunk, hogy a te étrended nem egészséges?

A lényeg az, hogy nagy általánosságban elmondható, hogy jobban működik és egészségesebb annak az embernek a szervezete, aki azt eszi, amire a szervezetének szüksége van, és nem azt, amit hirtelen ötlettől vezérelve megkíván, mert ízlik neki.

2019. júl. 26. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!