Sz eretnek lefogyni 11 kg a szenhidrat dietaval?! Mit ehetek?
Én csak átfutottam, hogy tudjak róla, de a tejtilalom ott volt.
Nekem megvalósíthatatlan lenne az Atkins, főleg az első 2 hétben nem tudnék eleget enni, viszont biztos ártana a szénhidrátnövelés később. Én ketogénezek, ahol senki nem írja elő, hogy kerüljem a szénhidrátban szegény s számomra alapvető olajos magvakat. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy indokolatlan szigornak érzem és nekem borzalmas lenne, másnak azért működhet :) A ketózis előnyeiről viszont tudok mesélni, bár eleinte hátránya is van, a testnek át kell állnia. Viszont sokaknak jól jön, hogy kevésszer célszerű enni s nem jellemző a gyötrő éhségérzet, az izmok, ha jól csinálja az ember, nincsenek különösebb veszélyben (viszont nem ajánlott a nagy fehérjebevitel, persze ez a fizikai aktivitáson is múlik), viszont pont a zsírégetést támogatják a kialakuló hormonszintek.
Tejet reggel nem ihatsz, de tízóraitól kezdve igen. Reggel tejszínnel mehet a kávéd.
Cukor helyett eritritet, steviát vagy xilitet próbáld ki (nem csak kv-ba, de ha megkívánsz egy kis sütit például) a xilitnek csak a 60%-át kell beleszámolni a napi ch-mennyiségedbe :)
Lisztekből a magasabb fehérje vagy rosttartalmúakat választhatod, ezek lassítják a benne lévő szénhidrát felszívódását, így később éhezel meg utána.
Körítéshez gabonákkal bátran kísérletezhetsz :) Zöldségek nagyon jók, abból minél többet, frissen is :) Aminek 5 alatt van a szénhidráttartalma azt nem kell számolni.
Tejtermékekből a túró, sajt, tejföl, tejszínben lévő ch-t nem kell számolni. Húsokat sem!
Gyümölcsökkel viszont óvatosan, gyorsan felszívódó ch, és hamar farkaséhes leszel utána.
Milyen táblázatról van szó?
Amúgy szerintem nem kell elbonyolítani, ha csak jelentősen mérsékled a szénhidrátot, már az elég lehet...
Azért hogy tejben meg a cukorban nincs szénhidrát, az egy vicces állítás :)
A cukor 99.98%-ban szénhidrát.
Egy átlagos 1.5%-os tej kalóriatartalmának kb. a felét a szénhidrát adja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!