IBS - betegek. Nektek bevált az Atkins diéta vagy ha nem akkor, tudnátok adni tanácsot?
IBS-em van , ebből is a hasmenős, hasgörcsös fajta.
Amit ehetek bármilyen hús,tojás, joghurt, hal,vaj, sajt, répa, banán, krumpli, fehér lisztből készült ételek, fehér rizs, rizs krispies (nem tudom a magyar megfelelőjét)fehér lisztből készült kekszek.
Teát, tejet és vizet ihatok meg Vodkát, de az nincs tervben:D
Viszont szeretnék fogyni és eddig az Atkins diéta a tűnik hatékonynak.
Mellette edzek naponta, de az nem elég. Valaki tudna tanácsot adni? Köszönöm
Miért ne venném komolyan? Azokat az ételeket eszem amitől jól érzem magam. A tejtermékektől semmi bajom, kismértékben és kell is a szervezetnek bizonyos szinten.
De ha jól látom te erről az új divat diétáról akarsz meggyőzni.. Ne haragudj de nem vagyok rá vevő.
Ha nekem jó a tejtermék ,akkor miért ne innám/enném? Mert ezt okoz azt okoz? Meg már a zöldség is rossz meg a gyümölcs is , cukrot se ehetünk de az édesítő mégrosszabb. Mindenki ezer félét mond, és aztán döntsem el melyik az igaz.
Nekem a lényeg az ,hogy a betegségem mellett tudjak olyan ételeket fogyasztani amik kalória szegényebbek és egészségesebbek.
Kedves utolsó!
Érdekesen hangzik ez a karfiolos dolog:) Ki fogom próbálni majd ,ha ehetek karfiolt ( ha azt bírom) Köszi
Az ibs az egyik legelterjedtebb civilizációs betegség.
Akkor egyél minden szemetet ami tönkrevágja a bélfaladat, de legalább kérdést ne írj ki mert idetéved valaki aki segíteni akar, aztán úgysem fogadod meg a jó tanácsot..
És nem, nem veszed komolyan az állapotodat. Igazából nem tudod hogy az az állapot amit gyűjtőnévként csak IBS-nek neveznek mennyi valódi betegséggel áll jó közeli kapcsolatban, és rögeszmésen szemetet akarsz enni mert finom. Csak hogy tisztán lásd a saját helyzetedet. Van egy gyulladáscsökkentő táplálkozás, én írtam hogy miket ne egyél, ha gyógyulni szeretnél. Erre nem megköszönöd, és kipróbálod hanem elkezdesz valamit írni a tejről hogy az kell. Tudod, akkor szenvedj.
Én 2 hónapig csak rizst ettem csirkemellel, néha párolt répát és reszelt almát. Egyáltalán nem lett jobb, fogtam 17 kilót, izületi fájdalmaim voltam. De ha gyorsan sokat akarsz fogyni akkor neked ez a megfelelő, rólam volt olyan, hét, hogy leesett 4 kg.
Nekem nem hasmenéses IBS em van hanem csak szimplán fájdalommal jár, a széklet gyengébb, maróbb hatású lesz.
Na most te úgy írtál a betegségemről mintha tudnád nálam mi okozza. Pedig nem. Nem, nem a kaja az.
A stressz hatására jött ki nálam ,csak érzékeny lettem bizonyos ételekre. Mivel egyedül agyban dől el a betegségem, így most várólistán vagyok ,hogy el tudjak jutni egy terápiára ,ahol segítenek leküzdeni a szorongásomat.
De te meg vagy arról győződve ,hogy amit te eszel, az a helyes és ha én hü.ye, idi.ta véletlen a tejre azt merem mondani ,hogy igen is nekem az jó és nincs semmi bajom tőle, akkor már nem foglalkozok a betegségemmel.
Mondd már meg nekem ,hogy te orvos vagy ,hogy ennyire bele látsz a beleimbe és a gyomromba ,hogy ott mi zajlik? Vagy ott voltál amikor elmentem tükrözésre? NEM.
Olyan ételektől vagyok rosszul amik a te szemedben az életed legjobb fogása lenne, és olyanok teszik helyre a gyomrom sokszor amiket te a kutyádnak se adnál. Akkor ez ,hogy van? Ne tudd már jobban mi jó nekem.
Nézd meg mi volt a kérdés, nem azt mondtam ,hogy elemezd ki a betegségem és döntsd el helyettem mi a jó számomra. Hanem az ,hogy a felsorolt kajákból mit egyek mit ne.
Lemaradt a vége.
Tehát ,hogy a felsorolt kajákból mit egyek mit ne ,hogy tudjak fogyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!