Mi az a Atkins diéta?
Szénhidrátszegény, fehérjében és zsírban gazdag étrend.
Több szakaszból áll. Aminek lényege hogy ketogén diétával kezd, 20g ch minimum 2 hétig, ez után 5 grammal kell bizonyos időközönként emelni a ch bevitelt addig amíg még havi 1-2 kilót fogy az ember. Ha már csak 4-5 kg választ el a célsúlytól, lehet àttérni 10 grammos emelésekre amíg fogysz vele.
A lényeg, hogy egyénileg kell kitapasztalni mennyi szénhidrátot tolerál a szervezet, lassan addig lehet emelni a cht, és a különböző, egyre széndidrátdúsabb ételcsoportokat visszavenni az étrendbe amíg fogy az ember mellette.
De egyszerűbb ha elolvasod a könyvet ( Dr Atkins, forradalmian új ètrendje), amúgy nagyon jó, és jobban elmagyarázza a doki aki írta.
Én anno elkezdtem de a 20 grammos 2 hetet se bírtam ki sajnos, sokat szédültem, fájt a fejem, és nem ment.
Inkább belőttem egy 80-90gramm körüli napi ch keretet ( még ez is kevésnek számít) és azzal fogytam le, azt tartom. Ezzel jól is érzem magam. + Sokkal egyszerűbb is ( szerintem). A mai napig ennyit eszem, már súlytartáshoz. Nem is tervezek ezen változtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!